Lørdag 16. mars 2019
Ektepar omkom i campingvognbrann i Nordland
Et eldre ektepar mistet livet da campingvognen de befant seg i brant ned på Storforshei i Rana i Nordland natt til lørdag.
Publisert: 16 Mars 17:48
Et eldre ektepar mistet livet da campingvognen de befant seg i brant ned på Storforshei i Rana i Nordland natt til lørdag.
Åstedet er sperret av og tildekket. Krimteknikere har lørdag undersøkt den utbrente campingvognen, men foreløpig kan ikke politiet si noe om hva som forårsaket brannen.
– Vi prøver å danne oss et bilde, men det er for tidlig å si noe om årsaken, sier operasjonsleder Kai Eriksen i Nordland politidistrikt til NTB lørdag ettermiddag.
Politiet har brukt dagen blant annet til å gjennomføre avhør med vitner på campingplassen.
Nødetatene ble varslet om brannen på Krokstrand Camping klokken 1.18.

Full fyrNaboer skal ha observert at spikerteltet foran vogna plutselig sto i full fyr, og at brannen raskt spredde seg til campingvogna, skriver Avisa Nordland. Vitner skal etter hvert ha hørt eksplosjoner fra vognen, ifølge Rana Blad. Det var flere propanflasker inne i vogna, bekrefter politiet.
En time og 20 minutter etter at nødetatene ble varslet om brannen, var den slukket. Ved 5.30-tiden fant politiet de to omkomne i campingvognen som ble helt nedbrent.

I sjokk– Dette er en campingplass med faste plasser og det var ganske mange til stede. Personer i de nærliggende campingvognene ble evakuert til en kafé som ligger i nærheten, men de har nå fått komme tilbake igjen, sa operasjonsleder Ina Selfors i Nordland politidistrikt til NTB tidligere lørdag.
Ingen andre personer kom fysisk til skade. De to omkomne var fra Rana, og alle de pårørende er blitt varslet.
– Vi er i fullstendig sjokk. Vi har vært gjester på denne plassen siden 1997 og har et godt forhold til alle som har vogn her oppe, så også med de to som omkom. Det er helt uvirkelig, sier campingnabo Stian Heian til Avisa Nordland. Han var en av de nærmeste naboene til vogna som brant.
(©NTB)
Onsdag 22. mai 2019
Jo mer strømme­tjenester som Storytel og Fabel blir brukt, desto mindre blir honoraret per strømming. Forsker Arnt Maasø mener forfatterne bør kreve en annen betalings­modell.
Onsdag 22. mai 2019
ISLAMSK FINANS: Bare 11,8 prosent av et utvalg norsk-somaliere i Oslo eier egen bolig. 95 prosent ville ha kjøpt dersom det fantes en boligfinansiering i tråd med islam.
Onsdag 22. mai 2019
• I forrige uke utstedte Donald Trump en presidentordre, såkalt executive order, der han erklærte en nasjonal nødssituasjon i ­telekommunikasjonsbransjen og påla Handelsdepartementet å «forby transaksjoner som utgjør en uakseptabel risiko»...
Onsdag 22. mai 2019
MAKTKAMP: Utestengelsen av Huawei er et ledd i USAs handelskrig med Kina, sier Nupi-forsker ­Karsten Friis.
Tirsdag 21. mai 2019
• I et leserinnlegg i Klassekampen før helga skriver Civitas Eirik Løkke at vi bør ta selvkritikk for vår dekning av Mueller-rapporten. Bakgrunnen er en lederartikkel om de liberale amerikanske storavisenes dekning av FBI-topp Robert...
Tirsdag 21. mai 2019
ADVARER: Søndag landet en rakett i nærheten av USAs ambassade i Bagdad. «Hvis Iran vil gå til krig, vil det bli den offisielle slutten på Iran», skrev Donald Trump på Twitter.
Tirsdag 21. mai 2019
Sponsing av skoletransport bidro til ny besøksrekord for Sørlandets Kunstmuseum i fjor. Direktør Reidar Fuglestad tilbake­viser at museet har forsøkt å blåse opp besøkstallene.
Tirsdag 21. mai 2019
UTE: Regjeringa vil med lov hindra framtidig bruk av Oljefondet i Norge. Både Senterpartiet og Raudt reagerer.
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...