Fredag 15. mars 2019
Frankrike i gang med etterforskning av flystyrten i Etiopia
Franske granskere har startet etterforskningen for å finne årsaken til flystyrten i Etiopia, der 157 personer mistet livet.
Publisert: 15 Mars 10:57
Franske granskere har startet etterforskningen for å finne årsaken til flystyrten i Etiopia, der 157 personer mistet livet.
– Den etiopiske delegasjonen, ledet av havarikommisjonens sjefgransker, har ankommet den franske havarikommisjonens (BEA) lokaler, og etterforskningsprosessen er i gang i Paris, skriver flyselskapet Ethiopian Airlines på Twitter fredag.
De såkalte svarte boksene, som i virkeligheten er oransje og består av en ferdskriver og en taleregistrator, ble fløyet til Paris torsdag. BEAs etterforskere håper å kunne hente ut informasjon fra boksene, som ble ødelagt i flystyrten.
Flyet fra Ethiopian Airlines var av typen Boeing 737 MAX 8 og styrtet seks minutter etter avgang fra Etiopias hovedstad Addis Abeba. Flyet skulle til Nairobi i Kenya.
I oktober mistet 189 mennesker livet da et fly av samme type, tilhørende Lion Air, styrtet i Indonesia.
Etter søndagens flystyrt i Etiopia har fly av denne typen blitt satt på bakken verden over, i påvente av at årsaken til ulykken er funnet.
(©NTB)
Onsdag 20. mars 2019
Advokat Jon ­Wessel-Aas vil vurdere om han skal klage på politiets og stats­advokatens håndtering av anmeldelsen mot Pia Maria Roll.
Onsdag 20. mars 2019
FARLIG: Muslimhat og hvit nasjonalisme får drahjelp av politikere og medier, mener Trump-kritikere.
Onsdag 20. mars 2019
• Reiselivsleiaren og jaktentusiasten Hilde Charlotte Solheim tek eit flengande oppgjer med det ho kallar ein ukultur i delar av jegermiljøet her i landet. Ho har saman med ektemannen, næringslivs­leiaren Stein Lier Hansen, trekt seg frå eit...
Onsdag 20. mars 2019
OPPVASK: Mattilsynets ledelse har satt en veterinær og en regiondirektør på plass etter beskyldninger om rolleblanding fra oppdretternes forening Sjømat Norge.
Tirsdag 19. mars 2019
SKATT: Statsminister Erna Solberg (H) åpner for å se på skattesystemet for å motvirke økt ulikhet. Hun sier fordelingseffekten av grønne skatter er «pervers».
Tirsdag 19. mars 2019
• I lørdagens Klassekampen rapporterte vi fra Frankrike, hvor protestbevegelsen som kaller seg De gule vestene fortsetter sitt opprør mot styresmaktenes politikk. Lørdagens reportasje handlet i hovedsak om kvinnene, som utgjør en stor del av...
Tirsdag 19. mars 2019
Utdannings­direktoratet har snudd: Holocaust er til­bake på skolens pensum. ­ Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn er likevel ikke imponert.
Tirsdag 19. mars 2019
EKSTREMISME: Terrorvideoen fra New Zealand ble spredd 300.000 ganger på Facebook bare i løpet av ett døgn.
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.