Fredag 15. mars 2019
Frankrike i gang med etterforskning av flystyrten i Etiopia
Franske granskere har startet etterforskningen for å finne årsaken til flystyrten i Etiopia, der 157 personer mistet livet.
Publisert: 15 Mars 10:57
Franske granskere har startet etterforskningen for å finne årsaken til flystyrten i Etiopia, der 157 personer mistet livet.
– Den etiopiske delegasjonen, ledet av havarikommisjonens sjefgransker, har ankommet den franske havarikommisjonens (BEA) lokaler, og etterforskningsprosessen er i gang i Paris, skriver flyselskapet Ethiopian Airlines på Twitter fredag.
De såkalte svarte boksene, som i virkeligheten er oransje og består av en ferdskriver og en taleregistrator, ble fløyet til Paris torsdag. BEAs etterforskere håper å kunne hente ut informasjon fra boksene, som ble ødelagt i flystyrten.
Flyet fra Ethiopian Airlines var av typen Boeing 737 MAX 8 og styrtet seks minutter etter avgang fra Etiopias hovedstad Addis Abeba. Flyet skulle til Nairobi i Kenya.
I oktober mistet 189 mennesker livet da et fly av samme type, tilhørende Lion Air, styrtet i Indonesia.
Etter søndagens flystyrt i Etiopia har fly av denne typen blitt satt på bakken verden over, i påvente av at årsaken til ulykken er funnet.
(©NTB)
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...
Mandag 20. mai 2019
I GANG: Forhandlingene mellom protestbevegelsen og hæren i Sudan starter igjen. Lørdag demonstrerte islamister av frykt for å bli holdt ute.
Mandag 20. mai 2019
FRIHET: Ytrings­friheten er truet av både Facebook og hatprat, og Torbjørn Røe Isaksen vil ettergå hvordan de store private selskapene styrer offentligheten.
Lørdag 18. mai 2019
Høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) avviser at regjeringens ­politikk fører til nedleggelser av studieplasser.
Lørdag 18. mai 2019
STØTTE: Medlemslandene i Europarådet ble enige om å beholde Russland som medlem. Generalsekretær Thorbjørn Jagland fikk støtte fra Tyskland og Frankrike.
Lørdag 18. mai 2019
OMKAMP: Etter at regjeringens spare­plan har gått i vasken, tror Liv Signe Navarsete (Sp) på omkamp om Andøya.
Lørdag 18. mai 2019
• 8. mai, på selveste frigjøringsdagen, delte regjeringen ut medaljer til 16 norske soldater «for å anerkjenne veteranenes innsats». Seks dager seinere, i revidert nasjonalbudsjett, ble det verken delt ut medaljer eller anerkjennelse. I...
Lørdag 18. mai 2019
Surrealisme: Sunniva Lye ­Axelsens roman om hjelpepleieren Ingrid snur mangt fornøyelig på hodet, ikke minst nordmenns ­reiselyst.
Torsdag 16. mai 2019
PRISSJOKK: Frank Bakke-Jensen (H) åpner for at andre kan måtte ta regningen for ekstra kostnader. – Kan bety å sende regningen til velferden, pensjonister og fattige, sier SV.