Fredag 15. mars 2019
Christiansen forsov seg til stafettmøtet, går annenetappen
Vetle Sjåstad Christiansen skal gå etappe to på VM-stafetten i skiskyting etter en noe søvnig oppladning. Johannes Thingnes Bø blir ankermann.
Publisert: 15 Mars 17:41
Vetle Sjåstad Christiansen skal gå etappe to på VM-stafetten i skiskyting etter en noe søvnig oppladning. Johannes Thingnes Bø blir ankermann.
Fredag ettermiddag ble det klart at Geilo-løperen Christiansen skal sendes ut på annen etappe av Lars Helge Birkeland. Tarjei Bø går tredje etappe.
De norske laglederne holdt etappefordelingen hemmelig så lenge de kunne, men valget var tatt i samråd med løperne allerede fredag morgen. På det møtet var Christiansen imidlertid ikke til stede.
– Vi hadde et lite stafettmøte i dag tidlig som jeg klarte å gå glipp av. Jeg forsov meg til møtet, så jeg hadde ikke så mye jeg skulle ha sagt, sier VM-debutanten til NTB.
– Jeg ble oppringt av Egil (Kristiansen) etterpå, og det var kort prosess. De hadde allerede diskutert det, og alle var enige. Da hadde jeg ikke så mye valg.

Slapper avChristiansen har åpenbart klart å slappe mer av utover i mesterskapet i Östersund. Foran åpningsdistansen, mixedstafett, slet han både med løs mage og lite søvn.
– Det var litt det at det var min første mesterskapsøvelse. Det var litt spesielt. Men på distansene etter det har det gått veldig fint. Jeg har gått med lave skuldre og bare kost meg, sier han.
Han kjenner selvsagt på et snev av nervøsitet for at han skal ødelegge for laget, men historikken forteller samtidig at 26-åringen er en stødig stafettløper.
– Det er jo litt sjarmerende at man alltid går ut med en visshet om at man kan drite seg ut. Og man er alltid redd for det. Men jeg har alltid prestert godt på stafett. Jeg er glad i lagkameratene mine og har ikke lyst til å drite meg ut. Og jeg har klart å holde meg unna strafferunden så langt i karrieren.

EksplosivHan gjorde en knalletappe som ankermann da det ble gull på mixedstafetten, men på de individuelle VM-øvelsene har det gått mer i bølgedaler. På normaldistansen var han på skuddhold til medalje, men han møtte veggen på sisterunden.
– Du liker bedre litt kortere distanser, slik som stafetten?
– Ja, jeg trives bedre når det er litt høyere fart og jeg kan utnytte eksplosiviteten min. Den 2,5-kilometersløypa er relativt hardt, men den har ikke de lange, slake motbakkene som på normalen. Så da kan man gå litt hardt framfor sånn sei, lang, tung jobbing, sier den muskuløse Geilo-løperen.

(©NTB)
Onsdag 22. mai 2019
ISLAMSK FINANS: Bare 11,8 prosent av et utvalg norsk-somaliere i Oslo eier egen bolig. 95 prosent ville ha kjøpt dersom det fantes en boligfinansiering i tråd med islam.
Onsdag 22. mai 2019
Jo mer strømme­tjenester som Storytel og Fabel blir brukt, desto mindre blir honoraret per strømming. Forsker Arnt Maasø mener forfatterne bør kreve en annen betalings­modell.
Onsdag 22. mai 2019
• I forrige uke utstedte Donald Trump en presidentordre, såkalt executive order, der han erklærte en nasjonal nødssituasjon i ­telekommunikasjonsbransjen og påla Handelsdepartementet å «forby transaksjoner som utgjør en uakseptabel risiko»...
Onsdag 22. mai 2019
MAKTKAMP: Utestengelsen av Huawei er et ledd i USAs handelskrig med Kina, sier Nupi-forsker ­Karsten Friis.
Tirsdag 21. mai 2019
• I et leserinnlegg i Klassekampen før helga skriver Civitas Eirik Løkke at vi bør ta selvkritikk for vår dekning av Mueller-rapporten. Bakgrunnen er en lederartikkel om de liberale amerikanske storavisenes dekning av FBI-topp Robert...
Tirsdag 21. mai 2019
ADVARER: Søndag landet en rakett i nærheten av USAs ambassade i Bagdad. «Hvis Iran vil gå til krig, vil det bli den offisielle slutten på Iran», skrev Donald Trump på Twitter.
Tirsdag 21. mai 2019
Sponsing av skoletransport bidro til ny besøksrekord for Sørlandets Kunstmuseum i fjor. Direktør Reidar Fuglestad tilbake­viser at museet har forsøkt å blåse opp besøkstallene.
Tirsdag 21. mai 2019
UTE: Regjeringa vil med lov hindra framtidig bruk av Oljefondet i Norge. Både Senterpartiet og Raudt reagerer.
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...