Fredag 15. mars 2019
Solskjær: – Det måtte bli Barcelona!
Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kunne ikke fått mye tøffere motstand i kvartfinalen i mesterligaen. De møter Barcelona.
Publisert: 15 Mars 15:40
Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kunne ikke fått mye tøffere motstand i kvartfinalen i mesterligaen. De møter Barcelona.
Det ble klart under fredagens trekning i Nyon i Sveits. United spiller hjemme først, og i returkampen vender Solskjær tilbake til Camp Nou, der han i 1999 siden avgjorde mesterligafinalen da Manchester United fullførte sin trippeltriumf ved å slå Bayern München.
– Det måtte bli Barcelona! Jeg har fått så mange meldinger fra venner som sier at dette må bli året, siden jeg hadde drakt nummer 20 og det er 20 år siden. Nå skal vi til Nou Camp igjen, sier Solskjær til Manchester Uniteds app.
– Det var selvsagt min største kveld i fotballen. For alle oss på laget var det en utrolig kveld. Det er slike kamper vi vil ha, mot de største klubbene og de beste lagene. Vi gleder oss. Det blir en god kamp.
Solskjær er ikke bekymret over at det blir hjemmekamp først.
– Jeg skiller meg nok fra 99 prosent av managerne, men jeg foretrekker å spille bortekampen til slutt, slik det var mot Paris Saint-Germain. Jeg har alltid tenkt at om vi får et brukbart resultat hjemme så kan vi reise dit og lage trøbbel for hvem som helst, som vi gjorde for PSG.
Han sier at han har vært på Camp Nou bare en gang siden drømmekvelden for 20 år siden.
– Jeg var der en gang med min yngste sønn og så El Clásico. Det var da jeg var uten jobb, etter Cardiff og før Molde, så jeg hadde tid til å være med barna og reise litt. Jeg kjøpte billetter for å se Barcelona mot Real Madrid, og det var en fin dag, sier han.

Mulig rivaloppgjørDe andre kvartfinalene er som følger: Liverpool – Porto, Ajax – Juventus og Tottenham – Manchester City. Første kamp spilles 9. og 10. april, returkampene en uke senere.
Skulle Manchester United ta seg videre mot Barcelona, møter de vinneren av oppgjøret Liverpool – Porto i semifinalen. Det kan altså bli et rivaloppgjør av de sjeldne.
Tottenham eller Manchester City møter Ajax eller Juventus i den andre semifinalen.
Barcelona leder ligaen i Spania og er en stormakt i europeisk fotball. Med et stjernegalleri med Lionel Messi i spissen, er det langt fra noen drømmemotstander.
– Det er en veldig tøff trekning, men det er ingen tvil om at spillerne og trenerne vil se fram til det, sier Andy Cole.
Den tidligere United-spissen var på plass i Nyon som klubbens representant.

God Liverpool-trekningSolskjærs United ble klar for kvartfinalen etter en sensasjonell snuoperasjon mot Paris Saint-Germain. Engelskmennene lå under 0–2 etter hjemmekampen, men etter 3-1-seier i Frankrike ble de det første laget siden 1969 som har gått videre etter å ha tapt med to mål på hjemmebane.
Klubben er i kvartfinale i mesterligaen for første gang siden 2014. Da ble det tap for Bayern München. Sist laget kvalifiserte seg for semifinale, var i 2011. Da endte det til slutt med finaletap mot Barcelona. United tapte for Barcelona i finalen også i 2009, men slo katalanerne i semifinalen i 2008 på vei mot finaleseier.
De som trolig kan være mest fornøyd med trekningen, er Liverpool. Jürgen Klopps menn gikk videre etter 3-1-seier i München denne uken. I neste runde møter de Porto. Liverpool møtte portugiserne også i fjorårets turnering. I åttedelsfinalen ble det 5–0 sammenlagt.
– Jeg kunne ikke være lenger unna å tenke at dette var den letteste trekningen, for det er det ikke. Vi vet hvor gode vi måtte være i fjor. Resultatet da var merkelig. Det var godt for oss, men vi så Portos karakter og kvalitet. Vi skal sørge for at alle respekterer motstanderen 100 prosent, sier Klopp til Liverpools nettsted.
Finalen spilles i Madrid i begynnelsen av juni.
(©NTB)
Onsdag 22. mai 2019
ISLAMSK FINANS: Bare 11,8 prosent av et utvalg norsk-somaliere i Oslo eier egen bolig. 95 prosent ville ha kjøpt dersom det fantes en boligfinansiering i tråd med islam.
Onsdag 22. mai 2019
Jo mer strømme­tjenester som Storytel og Fabel blir brukt, desto mindre blir honoraret per strømming. Forsker Arnt Maasø mener forfatterne bør kreve en annen betalings­modell.
Onsdag 22. mai 2019
• I forrige uke utstedte Donald Trump en presidentordre, såkalt executive order, der han erklærte en nasjonal nødssituasjon i ­telekommunikasjonsbransjen og påla Handelsdepartementet å «forby transaksjoner som utgjør en uakseptabel risiko»...
Onsdag 22. mai 2019
MAKTKAMP: Utestengelsen av Huawei er et ledd i USAs handelskrig med Kina, sier Nupi-forsker ­Karsten Friis.
Tirsdag 21. mai 2019
• I et leserinnlegg i Klassekampen før helga skriver Civitas Eirik Løkke at vi bør ta selvkritikk for vår dekning av Mueller-rapporten. Bakgrunnen er en lederartikkel om de liberale amerikanske storavisenes dekning av FBI-topp Robert...
Tirsdag 21. mai 2019
ADVARER: Søndag landet en rakett i nærheten av USAs ambassade i Bagdad. «Hvis Iran vil gå til krig, vil det bli den offisielle slutten på Iran», skrev Donald Trump på Twitter.
Tirsdag 21. mai 2019
Sponsing av skoletransport bidro til ny besøksrekord for Sørlandets Kunstmuseum i fjor. Direktør Reidar Fuglestad tilbake­viser at museet har forsøkt å blåse opp besøkstallene.
Tirsdag 21. mai 2019
UTE: Regjeringa vil med lov hindra framtidig bruk av Oljefondet i Norge. Både Senterpartiet og Raudt reagerer.
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...