Fredag 15. mars 2019
Norge toer i lagkonkurransen i verdenscupfinalen alpint
Norge ble nummer to i lagkonkurransen i verdenscupfinalen alpint. Norge ledet 2-0 over Sveits i finalen, men det endte 2-2, og sveitserne sikret seieren på tid.
Publisert: 15 Mars 13:19
Norge ble nummer to i lagkonkurransen i verdenscupfinalen alpint. Norge ledet 2-0 over Sveits i finalen, men det endte 2-2, og sveitserne sikret seieren på tid.
Thea Louise Stjernesund knuste Aline Danioth i den første duellen og slo henne med 0,90 sekund. Leif Kristian Nestvold-Haugen fulgte opp med seier over sterke Ramon Zenhäusern. Sveitseren var foran da han gjorde en stor feil langt nede i løypa og tapte masse tid. Dermed føk nordmannen forbi og vant med 0,85 sekund.
Da var seieren veldig nær for de norske, men Sveits lot seg ikke vippe av pinnen. Wendy Holdener kjørte meget godt og slo Mina Fürst Holtmann med 0,48 sekund, og dermed var det opp til Sebastian Foss Solevåg i duell med Daniel Yule.
Solevåg hadde vært Norges beste og vunnet begge sine dueller tidligere i konkurransen, men han var uheldig og mistet den ene staven. Han dro også med seg en port nedover i løypa og ble slått med 0,39 sekund. Med 2-2 legges vinnertidene sammen. Nestvold-Haugens 21,13 og Stjernesunds 22,17 var 0,37 sekund dårligere enn Yules 20,91 og Holdeners 22,02.
Tyskland tok tredjeplassen i lagkonkurransen.
Norge slo ut Frankrike på tid etter 2-2 i kvartfinalen, før overraskelseslaget Canada ble slått 3-1 i semifinalen. Canadierne overrasket med 4-0-seier over Østerrike i kvartfinalen etter å ha slått ut vertslaget Andorra i en innledende runde.
I kvartfinalen vant Solevåg og Stjernesund sine dueller med henholdsvis Julien Lizeroux og Coralie Frasse Sombet. Holtmann tapte for Tessa Worley og Nestvold-Haugen for Clement Noel, men Norges vinnertider var til sammen 0,36 sekund bedre enn Frankrikes.
I semifinalen ble Holtmann knepent slått av canadiske Erin Mielzynski i første duell, men Norge slo tilbake og vant de tre siste. Solevåg utklasset Benjamin Thomsen, mens Laurence St-Germain kjørte ut i sin duell med Stjernesund. Nestvold-Haugen avsluttet ved å slå Trevor Philp i en jevn duell.
Philp ble slått med fem hundredels sekund, men selv om han hadde sneket seg foran og utlignet til 2-2 måtte han ha kjørt flere tideler raskere for å hindre at Norge gikk foran på tid igjen.

(©NTB)
Onsdag 20. mars 2019
Advokat Jon ­Wessel-Aas vil vurdere om han skal klage på politiets og stats­advokatens håndtering av anmeldelsen mot Pia Maria Roll.
Onsdag 20. mars 2019
FARLIG: Muslimhat og hvit nasjonalisme får drahjelp av politikere og medier, mener Trump-kritikere.
Onsdag 20. mars 2019
• Reiselivsleiaren og jaktentusiasten Hilde Charlotte Solheim tek eit flengande oppgjer med det ho kallar ein ukultur i delar av jegermiljøet her i landet. Ho har saman med ektemannen, næringslivs­leiaren Stein Lier Hansen, trekt seg frå eit...
Onsdag 20. mars 2019
OPPVASK: Mattilsynets ledelse har satt en veterinær og en regiondirektør på plass etter beskyldninger om rolleblanding fra oppdretternes forening Sjømat Norge.
Tirsdag 19. mars 2019
SKATT: Statsminister Erna Solberg (H) åpner for å se på skattesystemet for å motvirke økt ulikhet. Hun sier fordelingseffekten av grønne skatter er «pervers».
Tirsdag 19. mars 2019
• I lørdagens Klassekampen rapporterte vi fra Frankrike, hvor protestbevegelsen som kaller seg De gule vestene fortsetter sitt opprør mot styresmaktenes politikk. Lørdagens reportasje handlet i hovedsak om kvinnene, som utgjør en stor del av...
Tirsdag 19. mars 2019
Utdannings­direktoratet har snudd: Holocaust er til­bake på skolens pensum. ­ Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn er likevel ikke imponert.
Tirsdag 19. mars 2019
EKSTREMISME: Terrorvideoen fra New Zealand ble spredd 300.000 ganger på Facebook bare i løpet av ett døgn.
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.