Fredag 15. mars 2019
Casper Ruud tapte jevn duell mot toppspiller
Casper Ruud ga 21.-rangerte David Goffin tøff kamp i 3. runde i Challenger-turneringen i Phoenix natt til fredag, men måtte se seg slått etter to tiebreak.
Publisert: 15 Mars 11:54
Casper Ruud ga 21.-rangerte David Goffin tøff kamp i 3. runde i Challenger-turneringen i Phoenix natt til fredag, men måtte se seg slått etter to tiebreak.
Ruud ga hard kamp, men tapte til slutt 6-7 (4-7), 6-7 (5-7) mot belgieren som er tippseedet i turneringen. Dermed er nordmannen ute, mens Goffin er klar for kvartfinale.
Nordmannen ga Goffin trøbbel. I det første settet ledet Ruud 6-5 og hadde én settball, men belgieren slo tilbake og reddet tiebreaket som han vant.
Også i det andre settet var den norske 20-åringen uhyre nære. På stillingen 5-5 brøt Ruud motstanderen og tok ledelsen 6-5 med muligheten til å serve inn settet, men nok en gang ble Goffin for sterk. Dermed ble det nok et tiebreak som belgieren vant.
Goffin er blant de tøffeste motstanderne Ruud noen gang har møtt. Han er på 21.-plass på verdensrankingen og har blant annet kvartfinaler i Australian Open og Roland-Garros på CV-en. På sitt beste har han vært rangert som nummer sju i verden.
Nettstedet tennis-Norge.com, som følger Ruud tett, skriver at prestasjonen trolig var nordmannens beste på hardcourt.
Tidligere i turneringen har Ruud slått ut svenske Elias Ymer, rangert som nummer 117.
Nordmannen er for tiden nummer 94 i verden. Nå venter storturneringen Miami Open for Casper Ruud.
(©NTB)
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...
Mandag 20. mai 2019
I GANG: Forhandlingene mellom protestbevegelsen og hæren i Sudan starter igjen. Lørdag demonstrerte islamister av frykt for å bli holdt ute.
Mandag 20. mai 2019
FRIHET: Ytrings­friheten er truet av både Facebook og hatprat, og Torbjørn Røe Isaksen vil ettergå hvordan de store private selskapene styrer offentligheten.
Lørdag 18. mai 2019
Høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) avviser at regjeringens ­politikk fører til nedleggelser av studieplasser.
Lørdag 18. mai 2019
STØTTE: Medlemslandene i Europarådet ble enige om å beholde Russland som medlem. Generalsekretær Thorbjørn Jagland fikk støtte fra Tyskland og Frankrike.
Lørdag 18. mai 2019
OMKAMP: Etter at regjeringens spare­plan har gått i vasken, tror Liv Signe Navarsete (Sp) på omkamp om Andøya.
Lørdag 18. mai 2019
• 8. mai, på selveste frigjøringsdagen, delte regjeringen ut medaljer til 16 norske soldater «for å anerkjenne veteranenes innsats». Seks dager seinere, i revidert nasjonalbudsjett, ble det verken delt ut medaljer eller anerkjennelse. I...
Lørdag 18. mai 2019
Surrealisme: Sunniva Lye ­Axelsens roman om hjelpepleieren Ingrid snur mangt fornøyelig på hodet, ikke minst nordmenns ­reiselyst.
Torsdag 16. mai 2019
PRISSJOKK: Frank Bakke-Jensen (H) åpner for at andre kan måtte ta regningen for ekstra kostnader. – Kan bety å sende regningen til velferden, pensjonister og fattige, sier SV.