Fredag 15. mars 2019
Johansson skuffet og tapte mye i Raw Air-toppen
Robert Johansson var ikke i nærheten av å ta innpå Raw Air-leder Stefan Kraft i skiflygingsbakken i Vikersund fredag. Luken ble i stedet betraktelig større.
Publisert: 15 Mars 19:12
Robert Johansson var ikke i nærheten av å ta innpå Raw Air-leder Stefan Kraft i skiflygingsbakken i Vikersund fredag. Luken ble i stedet betraktelig større.
Lillehamringen fikk det ikke til å klaffe og landet på bare 212 meter. Det holdt til en 8.-plass i kvalifiseringen til søndagens avslutningsrenn. Til sammenligning hoppet Kraft 230 meter.
Dermed gikk sammenlagttreer Johansson fra å være 15,2 poeng bak østerrikeren til å være avhengt med 38,3. Kraft leder Raw Air 6,6 poeng foran verdenscupvinner Ryoyu Kobayashi, som vant kvalifiseringen med kveldens lengste svev på 232 meter.
Selv om avstanden til toppen økte markant etter overgangen til skiflyging, gir ikke Johansson opp drømmen om å vinne Raw Air.
– Jeg treffer ikke helt, dessverre, men likevel flyr jeg sånn tålelig selv om jeg bruker lang tid på å få stablet meg. Det er fortsatt flere hopp igjen, sa Johansson til NRK.
Søre Ål-hopperen avviser at formkurven peker nedover. 28-åringen fikk en strålende start på turneringen med blant annet seier i Holmenkollen sist helg.
– Nei, jeg vil ikke si det. Jeg hopper fortsatt bra, men treffer ikke helt. Nå handler det om å få snudd på flisa og klinke til i morgen, sa Johansson.

For tyntLandslagssjef Alexander Stöckl måtte erkjenne at det norske sammenlagthåpet ikke nådde opp i Vikersund fredag kveld.
– Dessverre ble det litt for tynt. Kraft treffer 100 prosent og tar med seg fart nedover. Det klarte ikke Robert, sa Stöckl til NRK.
Etter fredagens hopping var han ikke sterk i troen på en norsk sammenlagtvinner i Raw Air.
– Det blir vanskelig. 40 poeng er mye, sa Stöckl.
Seks av sju norske hoppere er klare for søndagens renn. Thomas Aasen Markeng, som VM-debuterte i Seefeld nylig, ble slått ut etter et svev på 184 meter og 48.-plass. De 40 beste gikk videre fra kvalifiseringen.
Johann André Forfang ble som nummer ti nest best av de norske. Tromsøværingen landet på 210 meter. Han er nummer fire i sammendraget, men er hele 122 poeng bak Kraft.
– Hoppet var ikke dårlig, men akkurat litt for styrt og kontrollert. Jeg sitter og kjenner plastikksporene nedover tilløpet, og da har jeg litt vel mye kontroll, sa han etterpå.
Forfang skulle gjerne hatt enda flere hopp til å tilpasse seg bakken i Vikersund.
– Det er spesielt med skiflyging, og det er litt omvending med fart og rytme i bakken. Jeg trenger et par repetisjoner til, sa han til NRK med et smil.

Fannemel på lagetMarius Lindvik havnet på 21.-plass etter en hopp på 202 meter i kvalifiseringen, mens Anders Fannemel ble nummer 30 etter å ha fått til 197 meter. Det er en opptur for Hornindal-hopperen, som har slitt svært tungt i vinter.
Rett bak Fannemel fulgte Robin Pedersen (196 meter) og Halvor Egner Granerud (193,5).
Lørdag står lagkonkurranse på Raw Air-programmet. Fannemel, Lindvik, Forfang og Johansson hopper da for Norge.
(©NTB)
Onsdag 22. mai 2019
ISLAMSK FINANS: Bare 11,8 prosent av et utvalg norsk-somaliere i Oslo eier egen bolig. 95 prosent ville ha kjøpt dersom det fantes en boligfinansiering i tråd med islam.
Onsdag 22. mai 2019
Jo mer strømme­tjenester som Storytel og Fabel blir brukt, desto mindre blir honoraret per strømming. Forsker Arnt Maasø mener forfatterne bør kreve en annen betalings­modell.
Onsdag 22. mai 2019
• I forrige uke utstedte Donald Trump en presidentordre, såkalt executive order, der han erklærte en nasjonal nødssituasjon i ­telekommunikasjonsbransjen og påla Handelsdepartementet å «forby transaksjoner som utgjør en uakseptabel risiko»...
Onsdag 22. mai 2019
MAKTKAMP: Utestengelsen av Huawei er et ledd i USAs handelskrig med Kina, sier Nupi-forsker ­Karsten Friis.
Tirsdag 21. mai 2019
• I et leserinnlegg i Klassekampen før helga skriver Civitas Eirik Løkke at vi bør ta selvkritikk for vår dekning av Mueller-rapporten. Bakgrunnen er en lederartikkel om de liberale amerikanske storavisenes dekning av FBI-topp Robert...
Tirsdag 21. mai 2019
ADVARER: Søndag landet en rakett i nærheten av USAs ambassade i Bagdad. «Hvis Iran vil gå til krig, vil det bli den offisielle slutten på Iran», skrev Donald Trump på Twitter.
Tirsdag 21. mai 2019
Sponsing av skoletransport bidro til ny besøksrekord for Sørlandets Kunstmuseum i fjor. Direktør Reidar Fuglestad tilbake­viser at museet har forsøkt å blåse opp besøkstallene.
Tirsdag 21. mai 2019
UTE: Regjeringa vil med lov hindra framtidig bruk av Oljefondet i Norge. Både Senterpartiet og Raudt reagerer.
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...