Fredag 15. mars 2019
NRK: Bond-innspilling i Norge i mars
Deler av innspillingen av den nye James Bond-filmen spilles inn i Norge, nærmere bestemt Nittedal. Allerede i slutten av mars kommer filmteamet, ifølge NRK.
Publisert: 15 Mars 19:58
Deler av innspillingen av den nye James Bond-filmen spilles inn i Norge, nærmere bestemt Nittedal. Allerede i slutten av mars kommer filmteamet, ifølge NRK.

Kanalen har fått innsyn i dokumenter fra Nittedal kommune, som bekrefter at innspillingen vil foregå i Nittedal fra 25. mars til 2. april.
I løpet av den aktuelle uken blir det innført et midlertidig flyforbud i området, på bakgrunn av at innspillingen blant annet vil involvere helikoptre som flyr i høy hastighet i lav høyde.
Ryktene om norsk Bond-innspilling begynte å svirre i forrige måned etter at det ble kjent at det var snekret en stor hytte på isen i myrkanten ved Langvann i Hakadal. Kort tid etter ble det bekreftet gjennom dokumenter fra kommunen at det skal spilles inn film ved den nybygde hytta.
«Bond 25» med Daniel Craig i hovedrollen, blir tildelt 47 millioner kroner i insentivtilskudd for innspilling i Norge. Filmen skal ifølge filmnettstedet IMDB ha premiere i februar 2020 og er den 25. i rekken om Agent 007.
Det er foreløpig ikke kjent om Craig er involvert i scenene som skal spilles inn i Norge.

(©NTB)
Onsdag 22. mai 2019
ISLAMSK FINANS: Bare 11,8 prosent av et utvalg norsk-somaliere i Oslo eier egen bolig. 95 prosent ville ha kjøpt dersom det fantes en boligfinansiering i tråd med islam.
Onsdag 22. mai 2019
Jo mer strømme­tjenester som Storytel og Fabel blir brukt, desto mindre blir honoraret per strømming. Forsker Arnt Maasø mener forfatterne bør kreve en annen betalings­modell.
Onsdag 22. mai 2019
• I forrige uke utstedte Donald Trump en presidentordre, såkalt executive order, der han erklærte en nasjonal nødssituasjon i ­telekommunikasjonsbransjen og påla Handelsdepartementet å «forby transaksjoner som utgjør en uakseptabel risiko»...
Onsdag 22. mai 2019
MAKTKAMP: Utestengelsen av Huawei er et ledd i USAs handelskrig med Kina, sier Nupi-forsker ­Karsten Friis.
Tirsdag 21. mai 2019
• I et leserinnlegg i Klassekampen før helga skriver Civitas Eirik Løkke at vi bør ta selvkritikk for vår dekning av Mueller-rapporten. Bakgrunnen er en lederartikkel om de liberale amerikanske storavisenes dekning av FBI-topp Robert...
Tirsdag 21. mai 2019
ADVARER: Søndag landet en rakett i nærheten av USAs ambassade i Bagdad. «Hvis Iran vil gå til krig, vil det bli den offisielle slutten på Iran», skrev Donald Trump på Twitter.
Tirsdag 21. mai 2019
Sponsing av skoletransport bidro til ny besøksrekord for Sørlandets Kunstmuseum i fjor. Direktør Reidar Fuglestad tilbake­viser at museet har forsøkt å blåse opp besøkstallene.
Tirsdag 21. mai 2019
UTE: Regjeringa vil med lov hindra framtidig bruk av Oljefondet i Norge. Både Senterpartiet og Raudt reagerer.
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...