Fredag 15. mars 2019
Sikkerheten trappes opp under fredagsbønnen i Norge
Moskeer i Norge trapper opp sikkerheten under fredagsbønnen etter terrorangrepet mot to moskeer på New Zealand.
Publisert: 15 Mars 11:21
Moskeer i Norge trapper opp sikkerheten under fredagsbønnen etter terrorangrepet mot to moskeer på New Zealand.
– Dette angrepet må sees i sammenheng med økende islamofobi og konspirasjonsteorier mot muslimer, også i Norge, uttaler talsperson Ikhlaq Ahmad i Islamic Cultural Centre Norway (ICC).
– Vi har bestemt oss for å trappe opp sikkerheten og vaktholdet under dagens bønn. Vi tar sikkerheten for våre besøkende på høyeste alvor, legger han til.
Ahmad fordømmer angrepet i Christchurch på det sterkeste og sier det gir vonde assosiasjoner til 22. juli 2011 i Norge.
Islamsk Råd Norge opplyser på sin Facebook-side at de er i løpende kontakt med politiet.
– Norge har ingenting å være bekymret for, men for ordens skyld øker vi sikkerheten utenfor med ekstra mannskaper. Dersom dere ser noe mistenkelig, så ta direkte kontakt med politiet, heter det.
Også Muslimsk Dialognettverk (MDN) går ut med en oppfordring om økt sikkerhet i Norge.
– Vi oppfordrer alle moskeer i Norge til å være ekstra på vakt og samarbeide med lokalt politi om sikkerhetstiltak i moskeene, skriver de i en uttalelse der de fordømmer terrorangrepet på New Zealand.
MDN mener også norske myndigheter bør revurdere sin handlingsplan og inkludere tiltak mot det de mener er økt muslimhat i samfunnet.
Oslo-politiet sier at de vurderer situasjonen.
– Vi er kjent med at politiet i London nå trapper opp sikkerheten rundt moskeene der. Vi er i en vurderingsfase og følger situasjonen nøye, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til NRK.
(©NTB)
Tirsdag 26. mars 2019
Den kunstneriske ytringsfriheten har fått trangere kår i Vesten, viser ny rapport. Prosessen mot «Ways of seeing» gjør at Norge trolig vil føye seg til versting-lista neste år.
Tirsdag 26. mars 2019
• Nå ligger cruiseskipet «Viking Sky» trygt til kai i Molde, mens passasjerer blir flydd hjem tidligere enn planlagt. Ni av passasjerene er fortsatt på sykehus, mens 28 personer har fått behandling for skader de fikk da interiør og...
Tirsdag 26. mars 2019
MUELLER-TIME: 22 måneder, 2800 stevninger og 500 vitner ga null bevis for en konspirasjon mellom Donald Trump og Russland.
Tirsdag 26. mars 2019
SPRIK: Ap kritiserer Sp for ikkje å binde seg til raudgrønt samarbeid. Men partiet har tydd til dei borgarlege i ein tredel av kommunane der dei har ordførar.
Mandag 25. mars 2019
SPÅR KUPP: Elleve av Theresa Mays ministre krever at hun går av, ifølge britiske medier. – Så langt det mest alvorlige forsøket på å felle henne, sier professor Catherine Barnard.
Mandag 25. mars 2019
• Bør de rødgrønne partiene sende ut en føring om at alle lokallag må søke rødgrønt samarbeid etter høstens lokalvalg? Ja, mener Fagforbundets leder Mette Nord og Aps partisekretær Kjersti Stenseng. Nei, svarer Senterpartiet og Marit Arnstad...
Mandag 25. mars 2019
KALD SKULDER: Aps Kjersti Stenseng og Fagforbundets Mette Nord vil ha raudgrøn samarbeidsvilje i haustens lokalval, men møter ei kald skulder frå Sp.
Mandag 25. mars 2019
Forfatteren Kjartan Fløgstad anklager styret i Den norske Forfatterforening for historieløshet og melder seg ut av foreningen.
Lørdag 23. mars 2019
SYSTEMFEIL: Flere av feilene som førte til Kebne­kaise-ulykken er fremdeles ikke rettet opp, sju år etter dødsulykken.
Lørdag 23. mars 2019
SISTE SJANSE: Theresa May prøver å få partifellene til å slutte rekker, men forbereder seg på et tredje brexit-nederlag.