Fredag 15. mars 2019
Mann dømt for voldtekt av stedatter
En mann er i Telemark tingrett dømt til seks års fengsel for å ha voldtatt sin stedatter. Jenta var under 16 år og ble gravid som følge av voldtekten.
Publisert: 15 Mars 18:33
En mann er i Telemark tingrett dømt til seks års fengsel for å ha voldtatt sin stedatter. Jenta var under 16 år og ble gravid som følge av voldtekten.
Jenta valgte å beholde barnet og DNA-tester viser at stefaren er barnets far, ifølge NRK.
Mannen bodde sammen med jenta og hennes mor i Telemark da overgrepet skjedde. Han er også dømt til å betale jenta 300.000 kroner i erstatning.
Ifølge dommen er det få saker i norsk rettspraksis som det er mulig å sammenligne saken med.
Tingretten har lagt stor vekt på traumene jenta har blitt påført som følge av hendelsen.
– Traumer som oppstår i etterkant av dette kan til en viss grad sammenlignes med kjente traumer som oppstår etter voldtekter som brukes som våpen i konflikter, heter det i kjennelsen.
Jenta har forklart at voldtekten skjedde da hun og stefaren var alene hjemme. Han brukte ifølge dommen makt for å utføre samleie mot hennes vilje.
Mannen har hele tiden nektet straffskyld og sier han utførte samleiet i den tro at jenta var hans samboer – jentas mor.
(©NTB)
Onsdag 22. mai 2019
ISLAMSK FINANS: Bare 11,8 prosent av et utvalg norsk-somaliere i Oslo eier egen bolig. 95 prosent ville ha kjøpt dersom det fantes en boligfinansiering i tråd med islam.
Onsdag 22. mai 2019
Jo mer strømme­tjenester som Storytel og Fabel blir brukt, desto mindre blir honoraret per strømming. Forsker Arnt Maasø mener forfatterne bør kreve en annen betalings­modell.
Onsdag 22. mai 2019
• I forrige uke utstedte Donald Trump en presidentordre, såkalt executive order, der han erklærte en nasjonal nødssituasjon i ­telekommunikasjonsbransjen og påla Handelsdepartementet å «forby transaksjoner som utgjør en uakseptabel risiko»...
Onsdag 22. mai 2019
MAKTKAMP: Utestengelsen av Huawei er et ledd i USAs handelskrig med Kina, sier Nupi-forsker ­Karsten Friis.
Tirsdag 21. mai 2019
• I et leserinnlegg i Klassekampen før helga skriver Civitas Eirik Løkke at vi bør ta selvkritikk for vår dekning av Mueller-rapporten. Bakgrunnen er en lederartikkel om de liberale amerikanske storavisenes dekning av FBI-topp Robert...
Tirsdag 21. mai 2019
ADVARER: Søndag landet en rakett i nærheten av USAs ambassade i Bagdad. «Hvis Iran vil gå til krig, vil det bli den offisielle slutten på Iran», skrev Donald Trump på Twitter.
Tirsdag 21. mai 2019
Sponsing av skoletransport bidro til ny besøksrekord for Sørlandets Kunstmuseum i fjor. Direktør Reidar Fuglestad tilbake­viser at museet har forsøkt å blåse opp besøkstallene.
Tirsdag 21. mai 2019
UTE: Regjeringa vil med lov hindra framtidig bruk av Oljefondet i Norge. Både Senterpartiet og Raudt reagerer.
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...