Torsdag 14. mars 2019
Overtidsdrama i europaligaen
Sene mål avgjorde i flere av europaligaens kvartfinaler torsdag. Mest dramatisk var det da Valencia og Slavia Praha tok seg videre.
Publisert: 14 Mars 23:48
Sene mål avgjorde i flere av europaligaens kvartfinaler torsdag. Mest dramatisk var det da Valencia og Slavia Praha tok seg videre.
Den spanske klubben hadde med seg 2-1-ledelse til returkampen mot Krasnodar og så ut til å ri på den gjennom en målløs bortekamp. Det endret seg da Magomed Suleymanov på spektakulært vis skjøt vertene i ledelse i det 85. minutt.
Det målet ville om det hadde blitt kampens eneste sendt Krasnodar til kvartfinale på bortemålsregelen og gjort Suleymanov til matchvinner for annen runde på rad, etter at han i 16-delsfinalen sendte Leverkusen ut av turneringen.
Gonçalo Guedes ville det annerledes og satte inn 1-1 i tredje overtidsminutt, på innlegg fra innbytter Kévin Gameiro. Dermed kunne Valencia juble for avansement.
For Krasnodar, som var klart best i torsdagens kamp, var det et bittert tap.
– Noen av guttene sitter i garderoben og gråter, og alle er knust. Jeg gjorde mitt beste for å muntre dem opp ved å si at dette laget har en stor framtid, sa trener Murad Musajev.

Slavia-bragdSlavia Praha avgjorde en målfest mot Sevilla med 4-3 etter ekstraomganger og gikk videre takket være Ibrahim Traorés scoring i det 119. minutt. Inntil da så Sevilla ut til å skulle gå videre på bortemålsregelen og bli tredje spanske lag i kvartfinale.
Slavia tok ledelsen to ganger, men etter ordinær tid sto det 2-2 akkurat som i første kamp, og dermed måtte det spilles ekstraomganger. Der scoret Sevilla først ved Franco Vázquez, og saken virket avgjort. Mick van Buren utlignet, men Slavia trengte et mål til, og Traoré ordnet det rett før slutt etter at danske Simon Kjær var uheldig da han skulle klarere et innlegg.
Også Benfica trengte ekstraomganger, men tok seg videre takket være scoringer av Francisco Ferreira og Grimaldo i første ekstraomgang da Dinamo Zagreb ble slått 3-0 torsdag og 3-1 sammenlagt. Gjestenes oppgave ble umulig da Petar Stojanovic ble utvist for to gule kort rett før det tredje målet.

Berget Tysklands æreLuka Jovic scoret vinnermålet tidlig da Eintracht Frankfurt slo Inter 1-0 i Milano og gikk videre med samme sifre etter en målløs hjemmekamp. Dermed er Tyskland fortsatt representert i europacupene, om bare med ett lag i den nest gjeveste turneringen.
England har seks kvartfinalister i de to turneringene etter at Chelsea og Arsenal gikk videre torsdag. Spania har også to gjenværende lag i europaligaen ettersom Villarreal lett forsvarte sin ledelse fra bortekampen mot Zenit St. Petersburg.
Napoli tapte 1-3 mot Salzburg, men vant 4-3 sammenlagt. Dermed forsvant de to siste norske spillere fra denne sesongens europacuper, i Fredrik Gulbrandsen (scoret torsdag) og Erling Braut Haaland. Det betyr at Italia i likhet med Tyskland, Portugal og Tsjekkia har ett lag i fredagens europaligatrekning.
(©NTB)
Onsdag 22. mai 2019
Jo mer strømme­tjenester som Storytel og Fabel blir brukt, desto mindre blir honoraret per strømming. Forsker Arnt Maasø mener forfatterne bør kreve en annen betalings­modell.
Onsdag 22. mai 2019
ISLAMSK FINANS: Bare 11,8 prosent av et utvalg norsk-somaliere i Oslo eier egen bolig. 95 prosent ville ha kjøpt dersom det fantes en boligfinansiering i tråd med islam.
Onsdag 22. mai 2019
• I forrige uke utstedte Donald Trump en presidentordre, såkalt executive order, der han erklærte en nasjonal nødssituasjon i ­telekommunikasjonsbransjen og påla Handelsdepartementet å «forby transaksjoner som utgjør en uakseptabel risiko»...
Onsdag 22. mai 2019
MAKTKAMP: Utestengelsen av Huawei er et ledd i USAs handelskrig med Kina, sier Nupi-forsker ­Karsten Friis.
Tirsdag 21. mai 2019
• I et leserinnlegg i Klassekampen før helga skriver Civitas Eirik Løkke at vi bør ta selvkritikk for vår dekning av Mueller-rapporten. Bakgrunnen er en lederartikkel om de liberale amerikanske storavisenes dekning av FBI-topp Robert...
Tirsdag 21. mai 2019
ADVARER: Søndag landet en rakett i nærheten av USAs ambassade i Bagdad. «Hvis Iran vil gå til krig, vil det bli den offisielle slutten på Iran», skrev Donald Trump på Twitter.
Tirsdag 21. mai 2019
Sponsing av skoletransport bidro til ny besøksrekord for Sørlandets Kunstmuseum i fjor. Direktør Reidar Fuglestad tilbake­viser at museet har forsøkt å blåse opp besøkstallene.
Tirsdag 21. mai 2019
UTE: Regjeringa vil med lov hindra framtidig bruk av Oljefondet i Norge. Både Senterpartiet og Raudt reagerer.
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...