Lørdag 23. februar 2019
R. Kelly overga seg etter overgrepstiltale
R&B-artisten R. Kelly meldte seg for politiet i Chicago fredag kveld, etter at det ble kjent at han er tiltalt for grove seksuelle overgrep.
Publisert: 23 Februar 05:09
R&B-artisten R. Kelly meldte seg for politiet i Chicago fredag kveld, etter at det ble kjent at han er tiltalt for grove seksuelle overgrep.
Den skandalebefengte R. Kelly er tiltalt for ti tilfeller av grove seksuelle overgrep mot fire ofre i alderen 13 til 17 år.
Den 52-årige artisten, hvis egentlige navn er Robert Kelly, ble kjørt til politistasjonen i Chicago i en mørk bil med sotede vinduer rundt klokka 20.15 fredag kveld lokal tid. En sikkerhetsvakt holdt fotografer og presse på armlengdes avstand mens Kelly gikk ut av bilen.
Politiets talsperson Anthony Guglielmi tvitret kort tid etterpå at Kelly har status som arrestert.
Kelly svarte ikke på spørsmål fra pressen mens han gikk inn. Det er ventet at han tilbringer natten i politiets varetekt fram til han møter i retten lørdag hvor han eventuelt løslates mot kausjon.

CNN skriver at det er statsadvokat Kim Foxx i Chicago som har tatt ut tiltalen.
Grammy-vinneren må møte i retten Cook County i delstaten Illinois 8. mars.
(©NTB)
Tirsdag 19. mars 2019
• I lørdagens Klassekampen rapporterte vi fra Frankrike, hvor protestbevegelsen som kaller seg De gule vestene fortsetter sitt opprør mot styresmaktenes politikk. Lørdagens reportasje handlet i hovedsak om kvinnene, som utgjør en stor del av...
Tirsdag 19. mars 2019
Utdannings­direktoratet har snudd: Holocaust er til­bake på skolens pensum. ­ Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn er likevel ikke imponert.
Tirsdag 19. mars 2019
EKSTREMISME: Terrorvideoen fra New Zealand ble spredd 300.000 ganger på Facebook bare i løpet av ett døgn.
Tirsdag 19. mars 2019
SKATT: Statsminister Erna Solberg (H) åpner for å se på skattesystemet for å motvirke økt ulikhet. Hun sier fordelingseffekten av grønne skatter er «pervers».
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.
Mandag 18. mars 2019
ULIKT HØYRE: Heidi Nordby Lunde refser eget parti i ulikhets­debatten og mener Høyre må ta et oppgjør om skatte­dogmer.
Mandag 18. mars 2019
To bøker. To teorier. En av dem skal være politiets hovedspor for øyeblikket. Skal det bli «true crime»-sjangeren som oppklarer mordet på Olof Palme?
Lørdag 16. mars 2019
Med «Ways of seeing» ville regissør Pia Maria Roll vise hvordan propaganda og overvåking blir aktivt brukt i maktutøvelsen. Nå mener hun at etterspillet viser at tesen deres stemmer.
Lørdag 16. mars 2019
• I går våknet vi opp til nyheten om at muslimer samlet til fredagsbønn i New Zealand hadde blitt angrepet av en høyreekstrem skytter. Da Klassekampen gikk i trykken i går var 49 mennesker bekreftet døde, mens over 20 er alvorlig skadd eller...