Lørdag 23. februar 2019
Guaido sier militæret hjalp ham til Colombia
Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaido sier militæret i Venezuela hjalp ham å bryte utreiseforbudet, så han kunne krysse grensa til Colombia fredag.
Publisert: 23 Februar 01:53
Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaido sier militæret i Venezuela hjalp ham å bryte utreiseforbudet, så han kunne krysse grensa til Colombia fredag.
Guaido og USA har flere ganger bedt militæret i Venezuela anerkjenne ham som landets midlertidige president, mens Venezuelas president Nicolás Maduro og hans regjering har stått fast ved at militæret er lojalt mot Maduro og aldri vil følge Guaido.
Nå hevder Guaido at militært personell ved grensen til Colombia var delaktige da han brøt utreiseforbudet som landets høyesterett har pålagt ham.
– Vi er her nettopp fordi de væpnede styrkene samarbeidet i denne prosessen, sa Guaido da han kom til Colombia fredag.
Han dro onsdag fra Caracas og sa han var på vei til grensa mot Colombia for å få hjelpesendinger over den strengt bevoktede grensa, for deretter å distribuere dem i Venezuela. Han skal ha reist med en bilkortesje med flere kjøretøy og andre medlemmer av den folkevalgte nasjonalforsamlingen.
Fredag dukket han overraskende opp på den stjernespekkede «Live Aid Venezuela»-konserten der tusenvis av venezuelanere også var til stede på den colombianske siden av grensa. Han ble tatt imot med tilrop av typen «Juan kom! Juan kom!». Bak scenen møtte han Colombias president Ivan Duque.
Arrangementet og at Guaido deltar der, er en ny prøvelse for president Nicolás Maduros. Høyesterett i Venezuela bestemte at Guaido ikke får forlate landet fordi han er under etterforskning etter at han erklærte seg selv som landets midlertidige president for en måned siden.
(©NTB)
Onsdag 22. mai 2019
ISLAMSK FINANS: Bare 11,8 prosent av et utvalg norsk-somaliere i Oslo eier egen bolig. 95 prosent ville ha kjøpt dersom det fantes en boligfinansiering i tråd med islam.
Onsdag 22. mai 2019
Jo mer strømme­tjenester som Storytel og Fabel blir brukt, desto mindre blir honoraret per strømming. Forsker Arnt Maasø mener forfatterne bør kreve en annen betalings­modell.
Onsdag 22. mai 2019
• I forrige uke utstedte Donald Trump en presidentordre, såkalt executive order, der han erklærte en nasjonal nødssituasjon i ­telekommunikasjonsbransjen og påla Handelsdepartementet å «forby transaksjoner som utgjør en uakseptabel risiko»...
Onsdag 22. mai 2019
MAKTKAMP: Utestengelsen av Huawei er et ledd i USAs handelskrig med Kina, sier Nupi-forsker ­Karsten Friis.
Tirsdag 21. mai 2019
• I et leserinnlegg i Klassekampen før helga skriver Civitas Eirik Løkke at vi bør ta selvkritikk for vår dekning av Mueller-rapporten. Bakgrunnen er en lederartikkel om de liberale amerikanske storavisenes dekning av FBI-topp Robert...
Tirsdag 21. mai 2019
ADVARER: Søndag landet en rakett i nærheten av USAs ambassade i Bagdad. «Hvis Iran vil gå til krig, vil det bli den offisielle slutten på Iran», skrev Donald Trump på Twitter.
Tirsdag 21. mai 2019
Sponsing av skoletransport bidro til ny besøksrekord for Sørlandets Kunstmuseum i fjor. Direktør Reidar Fuglestad tilbake­viser at museet har forsøkt å blåse opp besøkstallene.
Tirsdag 21. mai 2019
UTE: Regjeringa vil med lov hindra framtidig bruk av Oljefondet i Norge. Både Senterpartiet og Raudt reagerer.
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...