Lørdag 23. februar 2019
Guaido sier militæret hjalp ham til Colombia
Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaido sier militæret i Venezuela hjalp ham å bryte utreiseforbudet, så han kunne krysse grensa til Colombia fredag.
Publisert: 23 Februar 01:53
Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaido sier militæret i Venezuela hjalp ham å bryte utreiseforbudet, så han kunne krysse grensa til Colombia fredag.
Guaido og USA har flere ganger bedt militæret i Venezuela anerkjenne ham som landets midlertidige president, mens Venezuelas president Nicolás Maduro og hans regjering har stått fast ved at militæret er lojalt mot Maduro og aldri vil følge Guaido.
Nå hevder Guaido at militært personell ved grensen til Colombia var delaktige da han brøt utreiseforbudet som landets høyesterett har pålagt ham.
– Vi er her nettopp fordi de væpnede styrkene samarbeidet i denne prosessen, sa Guaido da han kom til Colombia fredag.
Han dro onsdag fra Caracas og sa han var på vei til grensa mot Colombia for å få hjelpesendinger over den strengt bevoktede grensa, for deretter å distribuere dem i Venezuela. Han skal ha reist med en bilkortesje med flere kjøretøy og andre medlemmer av den folkevalgte nasjonalforsamlingen.
Fredag dukket han overraskende opp på den stjernespekkede «Live Aid Venezuela»-konserten der tusenvis av venezuelanere også var til stede på den colombianske siden av grensa. Han ble tatt imot med tilrop av typen «Juan kom! Juan kom!». Bak scenen møtte han Colombias president Ivan Duque.
Arrangementet og at Guaido deltar der, er en ny prøvelse for president Nicolás Maduros. Høyesterett i Venezuela bestemte at Guaido ikke får forlate landet fordi han er under etterforskning etter at han erklærte seg selv som landets midlertidige president for en måned siden.
(©NTB)
Onsdag 20. mars 2019
Advokat Jon ­Wessel-Aas vil vurdere om han skal klage på politiets og stats­advokatens håndtering av anmeldelsen mot Pia Maria Roll.
Onsdag 20. mars 2019
FARLIG: Muslimhat og hvit nasjonalisme får drahjelp av politikere og medier, mener Trump-kritikere.
Onsdag 20. mars 2019
• Reiselivsleiaren og jaktentusiasten Hilde Charlotte Solheim tek eit flengande oppgjer med det ho kallar ein ukultur i delar av jegermiljøet her i landet. Ho har saman med ektemannen, næringslivs­leiaren Stein Lier Hansen, trekt seg frå eit...
Onsdag 20. mars 2019
OPPVASK: Mattilsynets ledelse har satt en veterinær og en regiondirektør på plass etter beskyldninger om rolleblanding fra oppdretternes forening Sjømat Norge.
Tirsdag 19. mars 2019
SKATT: Statsminister Erna Solberg (H) åpner for å se på skattesystemet for å motvirke økt ulikhet. Hun sier fordelingseffekten av grønne skatter er «pervers».
Tirsdag 19. mars 2019
• I lørdagens Klassekampen rapporterte vi fra Frankrike, hvor protestbevegelsen som kaller seg De gule vestene fortsetter sitt opprør mot styresmaktenes politikk. Lørdagens reportasje handlet i hovedsak om kvinnene, som utgjør en stor del av...
Tirsdag 19. mars 2019
Utdannings­direktoratet har snudd: Holocaust er til­bake på skolens pensum. ­ Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn er likevel ikke imponert.
Tirsdag 19. mars 2019
EKSTREMISME: Terrorvideoen fra New Zealand ble spredd 300.000 ganger på Facebook bare i løpet av ett døgn.
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.