Lørdag 23. februar 2019
Tottenham snublet da Burnleys rekke uten tap fortsatte
Burnley har ikke tapt en Premier League-kamp siden 26. desember. Mot Tottenham lørdag ble Ashley Barnes matchvinner i 2-1-seieren.
Publisert: 23 Februar 16:24
Burnley har ikke tapt en Premier League-kamp siden 26. desember. Mot Tottenham lørdag ble Ashley Barnes matchvinner i 2-1-seieren.
Etter en tam og sjansefattig 1. omgang på Turf Moor steg Chris Wood til værs etter 57 minutter og stanget inn 1-0 til hjemmelaget. Det var formspissens fjerde mål de siste fire kampene og hans sjette på de åtte siste.
Men ledelsen varte bare i åtte minutter, før Harry Kane utlignet til 1-1 i sitt comeback etter skade. Kane kom alene med Tom Heaton etter et langt kast fra Danny Rose og var iskald da han avsluttet via stolpen.
Det var hans 15. Premier League-scoring denne sesongen, men bare nummer to i 2019.
Kampen var Kanes første siden han pådro seg en ankelskade mot Manchester United 13. januar.

Ute av bunnkampenEtter Kane-scoringen kjørte Burnley kampen og tok fortjent ledelsen igjen da Ashley Barnes satte inn 2-1 fra kloss hold etter 83 minutter. Jóhann Berg Gudmundsson skjøt et innlegg hardt i boks, og Barnes dukket opp på en meters hold og bredsidet inn ballen.
Dermed har Burnley for alvor meldt seg ut av bunnkampen. Laget er nå på 13.-plass med 30 poeng etter fem seirer og tre uavgjorte på de siste åtte ligakampene.

Rasende på dommerenDet var også kampens siste scoring. Etter kampen var Tottenham-trener Mauricio Pochettino rasende. TV-bilder viste at han fulgte etter kampleder Mike Dean på vei ut av banen etter kampslutt.
– Det var ingenting. Det som skjedde på banen skjedde på banen. Det er ikke mer å si. Vi fortjente ikke å tape, men sånn er fotballen, sa Pochettino etter oppgjøret.
Tottenham er fortsatt godt plassert på 3.-plass, men rotet bort muligheten til å ta ytterligere innpå Liverpool før lagets tøffe bortekamp mot Manchester United søndag.
(©NTB)
Onsdag 22. mai 2019
ISLAMSK FINANS: Bare 11,8 prosent av et utvalg norsk-somaliere i Oslo eier egen bolig. 95 prosent ville ha kjøpt dersom det fantes en boligfinansiering i tråd med islam.
Onsdag 22. mai 2019
Jo mer strømme­tjenester som Storytel og Fabel blir brukt, desto mindre blir honoraret per strømming. Forsker Arnt Maasø mener forfatterne bør kreve en annen betalings­modell.
Onsdag 22. mai 2019
• I forrige uke utstedte Donald Trump en presidentordre, såkalt executive order, der han erklærte en nasjonal nødssituasjon i ­telekommunikasjonsbransjen og påla Handelsdepartementet å «forby transaksjoner som utgjør en uakseptabel risiko»...
Onsdag 22. mai 2019
MAKTKAMP: Utestengelsen av Huawei er et ledd i USAs handelskrig med Kina, sier Nupi-forsker ­Karsten Friis.
Tirsdag 21. mai 2019
• I et leserinnlegg i Klassekampen før helga skriver Civitas Eirik Løkke at vi bør ta selvkritikk for vår dekning av Mueller-rapporten. Bakgrunnen er en lederartikkel om de liberale amerikanske storavisenes dekning av FBI-topp Robert...
Tirsdag 21. mai 2019
ADVARER: Søndag landet en rakett i nærheten av USAs ambassade i Bagdad. «Hvis Iran vil gå til krig, vil det bli den offisielle slutten på Iran», skrev Donald Trump på Twitter.
Tirsdag 21. mai 2019
Sponsing av skoletransport bidro til ny besøksrekord for Sørlandets Kunstmuseum i fjor. Direktør Reidar Fuglestad tilbake­viser at museet har forsøkt å blåse opp besøkstallene.
Tirsdag 21. mai 2019
UTE: Regjeringa vil med lov hindra framtidig bruk av Oljefondet i Norge. Både Senterpartiet og Raudt reagerer.
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...