Lørdag 23. februar 2019
Forfang med i medaljekampen, men haltet ut av hoppbakken
Johann André Forfang kjemper om VM-medalje i storbakkerennet i Innsbruck. Tromsværingen er på delt 5.-plass før finaleomgangen.
Publisert: 23 Februar 15:37
Johann André Forfang kjemper om VM-medalje i storbakkerennet i Innsbruck. Tromsværingen er på delt 5.-plass før finaleomgangen.
Med et hopp på 132 meter er Forfang 9,3 poeng bak Sveits-overraskelsen Killian Peier. Han ligger på samme poengsum som Stefan Kraft. Det er 6,7 poeng opp til verdenscupleder Ryoyu Kobayashi på bronseplass.
Forfang slet med å sette et godt nedslag. Det ga litt trekk hos dommerne, men poengene sprikte fra 16 til 17,5. Etter hoppet haltet Forfang ut av bakken.
– Jeg fikk meg en trøkk i kneet og leggen under landingen. Det er noe jeg må prøve å riste av meg, sa Forfang til NRK.
Han la til at han ikke trodde det ville være en bekymring foran finaleomgangen.
Robert Johansson ligger på 10.-plass etter et hopp på 128 meter.
Andreas Stjernen var førstemann i aksjon av de norske. Trønderen gjorde et godkjent hopp på 124,5 meter, som holder til en 13.-plass før finaleomgangen.
VM-debutant Halvor Egner Granerud var uheldig med forholdene og fikk et svev på bare 116,5 meter. 22-åringen trøblet etter landingen, men greide å holde seg på skiene. Prestasjonen ga en 33.-plass, og Granerud må dermed se finalen fra sletta.
Ingen nordmann har vunnet et storbakkerenn i VM siden Tommy Ingebrigtsen klarte det i canadiske Thunder Bay i 1995. Rune Veltas bronse i 2015 er siste norske VM-medalje i storbakken.
(©NTB)
Tirsdag 19. mars 2019
• I lørdagens Klassekampen rapporterte vi fra Frankrike, hvor protestbevegelsen som kaller seg De gule vestene fortsetter sitt opprør mot styresmaktenes politikk. Lørdagens reportasje handlet i hovedsak om kvinnene, som utgjør en stor del av...
Tirsdag 19. mars 2019
Utdannings­direktoratet har snudd: Holocaust er til­bake på skolens pensum. ­ Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn er likevel ikke imponert.
Tirsdag 19. mars 2019
EKSTREMISME: Terrorvideoen fra New Zealand ble spredd 300.000 ganger på Facebook bare i løpet av ett døgn.
Tirsdag 19. mars 2019
SKATT: Statsminister Erna Solberg (H) åpner for å se på skattesystemet for å motvirke økt ulikhet. Hun sier fordelingseffekten av grønne skatter er «pervers».
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.
Mandag 18. mars 2019
ULIKT HØYRE: Heidi Nordby Lunde refser eget parti i ulikhets­debatten og mener Høyre må ta et oppgjør om skatte­dogmer.
Mandag 18. mars 2019
To bøker. To teorier. En av dem skal være politiets hovedspor for øyeblikket. Skal det bli «true crime»-sjangeren som oppklarer mordet på Olof Palme?
Lørdag 16. mars 2019
Med «Ways of seeing» ville regissør Pia Maria Roll vise hvordan propaganda og overvåking blir aktivt brukt i maktutøvelsen. Nå mener hun at etterspillet viser at tesen deres stemmer.
Lørdag 16. mars 2019
• I går våknet vi opp til nyheten om at muslimer samlet til fredagsbønn i New Zealand hadde blitt angrepet av en høyreekstrem skytter. Da Klassekampen gikk i trykken i går var 49 mennesker bekreftet døde, mens over 20 er alvorlig skadd eller...