Fredag 22. februar 2019
Ruud utslått i kvartfinalen i Rio
Casper Ruud måtte si takk for seg i ATP 500-turneringen i Rio de Janeiro fredag. Laslo Djere fra Serbia vant kvartfinalen 6-4, 7-5.
Publisert: 22 Februar 23:36
Casper Ruud måtte si takk for seg i ATP 500-turneringen i Rio de Janeiro fredag. Laslo Djere fra Serbia vant kvartfinalen 6-4, 7-5.
Ruud ville med seier i fredagens kamp for første gang i karrieren ha tatt seg inn blant de 100 beste på ATP-rankingen. I den store grusturneringen med total premiesum 1,9 millioner dollar vant han to kvalifiseringskamper og to kamper i hovedturneringen, men han greide ikke å overvinne den svært formsterke serberen.
Ruud servet først og ble brutt umiddelbart av Djere, som slo ut toppseedede Dominic Thiem i første runde på vei mot fredagens kvartfinale.
Nordmannen lå under 0-2, men brøt tilbake i neste forsøk og ledet 3-2 før Djere igjen tok kommandoen på vei mot seier 6-4 i det første settet.
I neste sett var det Ruud som fikk det første bruddet. Han ledet 3-0 og 4-1 og så ut som han var på vei til å utligne, men Djere ga seg ikke. Ved hjelp av et servebrudd utlignet han til 4-4, og på stillingen 5-5 brøt han igjen. Det ga ham sjansen til å serve hjem kampen, og etter en time og 36 minutter utnyttet han sin annen matchball til å ta hjem seieren.
Alle de seedede spillerne var ute av turneringen før kvartfinalene, og Ruud hadde en mulighet til å vinne hele turneringen, noe som ville vært et soleklart høydepunkt så langt i karrieren.
Ruud har likevel levert en av sine beste prestasjoner bare med kvartfinaleplass. I åttedelsfinalen slo han den sterke portugiseren João Sousa.
Djere møter Aljaz Bedene i semifinalen lørdag.
(©NTB)
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...
Mandag 20. mai 2019
I GANG: Forhandlingene mellom protestbevegelsen og hæren i Sudan starter igjen. Lørdag demonstrerte islamister av frykt for å bli holdt ute.
Mandag 20. mai 2019
FRIHET: Ytrings­friheten er truet av både Facebook og hatprat, og Torbjørn Røe Isaksen vil ettergå hvordan de store private selskapene styrer offentligheten.
Lørdag 18. mai 2019
Høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) avviser at regjeringens ­politikk fører til nedleggelser av studieplasser.
Lørdag 18. mai 2019
STØTTE: Medlemslandene i Europarådet ble enige om å beholde Russland som medlem. Generalsekretær Thorbjørn Jagland fikk støtte fra Tyskland og Frankrike.
Lørdag 18. mai 2019
OMKAMP: Etter at regjeringens spare­plan har gått i vasken, tror Liv Signe Navarsete (Sp) på omkamp om Andøya.
Lørdag 18. mai 2019
• 8. mai, på selveste frigjøringsdagen, delte regjeringen ut medaljer til 16 norske soldater «for å anerkjenne veteranenes innsats». Seks dager seinere, i revidert nasjonalbudsjett, ble det verken delt ut medaljer eller anerkjennelse. I...
Lørdag 18. mai 2019
Surrealisme: Sunniva Lye ­Axelsens roman om hjelpepleieren Ingrid snur mangt fornøyelig på hodet, ikke minst nordmenns ­reiselyst.
Torsdag 16. mai 2019
PRISSJOKK: Frank Bakke-Jensen (H) åpner for at andre kan måtte ta regningen for ekstra kostnader. – Kan bety å sende regningen til velferden, pensjonister og fattige, sier SV.