Fredag 22. februar 2019
Ruud utslått i kvartfinalen i Rio
Casper Ruud måtte si takk for seg i ATP 500-turneringen i Rio de Janeiro fredag. Laslo Djere fra Serbia vant kvartfinalen 6-4, 7-5.
Publisert: 22 Februar 23:36
Casper Ruud måtte si takk for seg i ATP 500-turneringen i Rio de Janeiro fredag. Laslo Djere fra Serbia vant kvartfinalen 6-4, 7-5.
Ruud ville med seier i fredagens kamp for første gang i karrieren ha tatt seg inn blant de 100 beste på ATP-rankingen. I den store grusturneringen med total premiesum 1,9 millioner dollar vant han to kvalifiseringskamper og to kamper i hovedturneringen, men han greide ikke å overvinne den svært formsterke serberen.
Ruud servet først og ble brutt umiddelbart av Djere, som slo ut toppseedede Dominic Thiem i første runde på vei mot fredagens kvartfinale.
Nordmannen lå under 0-2, men brøt tilbake i neste forsøk og ledet 3-2 før Djere igjen tok kommandoen på vei mot seier 6-4 i det første settet.
I neste sett var det Ruud som fikk det første bruddet. Han ledet 3-0 og 4-1 og så ut som han var på vei til å utligne, men Djere ga seg ikke. Ved hjelp av et servebrudd utlignet han til 4-4, og på stillingen 5-5 brøt han igjen. Det ga ham sjansen til å serve hjem kampen, og etter en time og 36 minutter utnyttet han sin annen matchball til å ta hjem seieren.
Alle de seedede spillerne var ute av turneringen før kvartfinalene, og Ruud hadde en mulighet til å vinne hele turneringen, noe som ville vært et soleklart høydepunkt så langt i karrieren.
Ruud har likevel levert en av sine beste prestasjoner bare med kvartfinaleplass. I åttedelsfinalen slo han den sterke portugiseren João Sousa.
Djere møter Aljaz Bedene i semifinalen lørdag.
(©NTB)
Tirsdag 19. mars 2019
• I lørdagens Klassekampen rapporterte vi fra Frankrike, hvor protestbevegelsen som kaller seg De gule vestene fortsetter sitt opprør mot styresmaktenes politikk. Lørdagens reportasje handlet i hovedsak om kvinnene, som utgjør en stor del av...
Tirsdag 19. mars 2019
Utdannings­direktoratet har snudd: Holocaust er til­bake på skolens pensum. ­ Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn er likevel ikke imponert.
Tirsdag 19. mars 2019
EKSTREMISME: Terrorvideoen fra New Zealand ble spredd 300.000 ganger på Facebook bare i løpet av ett døgn.
Tirsdag 19. mars 2019
SKATT: Statsminister Erna Solberg (H) åpner for å se på skattesystemet for å motvirke økt ulikhet. Hun sier fordelingseffekten av grønne skatter er «pervers».
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.
Mandag 18. mars 2019
ULIKT HØYRE: Heidi Nordby Lunde refser eget parti i ulikhets­debatten og mener Høyre må ta et oppgjør om skatte­dogmer.
Mandag 18. mars 2019
To bøker. To teorier. En av dem skal være politiets hovedspor for øyeblikket. Skal det bli «true crime»-sjangeren som oppklarer mordet på Olof Palme?
Lørdag 16. mars 2019
Med «Ways of seeing» ville regissør Pia Maria Roll vise hvordan propaganda og overvåking blir aktivt brukt i maktutøvelsen. Nå mener hun at etterspillet viser at tesen deres stemmer.
Lørdag 16. mars 2019
• I går våknet vi opp til nyheten om at muslimer samlet til fredagsbønn i New Zealand hadde blitt angrepet av en høyreekstrem skytter. Da Klassekampen gikk i trykken i går var 49 mennesker bekreftet døde, mens over 20 er alvorlig skadd eller...