Torsdag 21. februar 2019
Storhamar slo Vålerenga og holdt liv i spenningen
Vålerenga var noen sekunder fra seier i torsdagens toppkamp, men Storhamar holdt liv i håpet om å bli seriemester i ishockey med 4-3-seier etter forlengning.
Publisert: 21 Februar 22:04
Vålerenga var noen sekunder fra seier i torsdagens toppkamp, men Storhamar holdt liv i håpet om å bli seriemester i ishockey med 4-3-seier etter forlengning.
Hadde Vålerenga forsvart sin 3-2-ledelse i 37 sekunder til i et fullsatt Furuset Forum, ville klubbens 30. seriemesterskap i praksis vært i havn. Da ville det vært åtte poengs luke til Storhamar, som har tre kamper igjen å spille. Nå er luken i stedet på fire poeng.
Stavanger, som i likhet med Vålerenga har fire kamper igjen å spille, er etter sin 5-3-seier over Ringerike åtte poeng bak Vålerenga. Dermed er tre lag fortsatt med i gullkampen.
Andreas Heier så ut til å bli matchvinner med sin styring som ga 3-2-ledelse 6.29 minutt før slutt, men Victor Svensson satte inn 3-3 mellom beina på en uheldig Steffen Søberg da de nevnte 37 sekundene sto igjen, og i forlengningen skjøt Christian Bull inn vinnermålet etter 1.21 minutt.
– Det var en fantastisk hockeymatch med god underholdning. Vi skapte fine muligheter, og jeg synes vi vant fullt fortjent, sa Storhamar-trener Fredrik Söderström til TV 2 og medga at han tenker mer på sluttspillet enn på kampen om å bli serievinner.
– Vi er veldig skuffet over at vi ikke klarte å ri i land seieren. Det var litt tilfeldigheter, men vi gjorde noen unødvendige feil som gjorde at vi tapte. Med litt mer rutine ville vi ridd det av, sa Vålerenga-trener Roy Johansen.

DominerteStorhamar måtte vinne for å holde liv i spenningen og var klart best i første periode. Laget kunne ledet med flere mål, men måtte nøye seg med et elegant straffeslag signert Troy Josephs.
Vålerenga vendte kampen med to raske mål i begynnelsen av midtperioden. Tobias Lindström utlignet med et håndleddsskudd i lengste kryss, før Rasmus Ahlholm gjorde 2-1 med en styring. Aaron Irving skapte balanse i regnskapet. Etter to perioder ledet Storhamar skuddstatistikken 33-10, men det sto 2-2 på tavla.
Hjemmelaget så ut til å hale i land tre poeng da Heier stakk fram kølla på et skudd fra Villiam Strøm, men måtte nøye seg med ett poeng og må vente iallfall til søndagens kamp mot Manglerud Star med å runde 100 poeng for sesongen.
Forrige gang Vålerenga vant serien var i 2014. Klubben tok sin 26. og foreløpig siste NM-tittel helt tilbake i 2009.

Fikk motstandStavanger trengte bare 21 sekunder på å ta ledelsen borte mot tabelljumbo Ringerike, men fikk motstand på veien mot tre poeng og måtte nøye seg med 5-3-seier etter scoring av fem ulike spillere.
Lillehammer på fjerdeplass måtte nøye seg med to poeng mot Manglerud Star, som tvang fram forlengning med to scoringer helt på tampen. Austin Cangelosi satte inn 3-2 i sudden death med sitt annet mål for kvelden.
Det gikk i bølger da Frisk Asker slo Sparta 9-4. Hjemmelaget ledet 3-0 tidlig i 2. periode, men Sparta scoret fire mål på rad i midtperioden slik at det sto 3-4 før hjemmelaget utlignet. Siste periode vant Frisk 5-0.
Kyle Bonis og Hampus Gustafsson scoret to ganger hver for Frisk.


(©NTB)
Tirsdag 19. mars 2019
• I lørdagens Klassekampen rapporterte vi fra Frankrike, hvor protestbevegelsen som kaller seg De gule vestene fortsetter sitt opprør mot styresmaktenes politikk. Lørdagens reportasje handlet i hovedsak om kvinnene, som utgjør en stor del av...
Tirsdag 19. mars 2019
Utdannings­direktoratet har snudd: Holocaust er til­bake på skolens pensum. ­ Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn er likevel ikke imponert.
Tirsdag 19. mars 2019
EKSTREMISME: Terrorvideoen fra New Zealand ble spredd 300.000 ganger på Facebook bare i løpet av ett døgn.
Tirsdag 19. mars 2019
SKATT: Statsminister Erna Solberg (H) åpner for å se på skattesystemet for å motvirke økt ulikhet. Hun sier fordelingseffekten av grønne skatter er «pervers».
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.
Mandag 18. mars 2019
ULIKT HØYRE: Heidi Nordby Lunde refser eget parti i ulikhets­debatten og mener Høyre må ta et oppgjør om skatte­dogmer.
Mandag 18. mars 2019
To bøker. To teorier. En av dem skal være politiets hovedspor for øyeblikket. Skal det bli «true crime»-sjangeren som oppklarer mordet på Olof Palme?
Lørdag 16. mars 2019
Med «Ways of seeing» ville regissør Pia Maria Roll vise hvordan propaganda og overvåking blir aktivt brukt i maktutøvelsen. Nå mener hun at etterspillet viser at tesen deres stemmer.
Lørdag 16. mars 2019
• I går våknet vi opp til nyheten om at muslimer samlet til fredagsbønn i New Zealand hadde blitt angrepet av en høyreekstrem skytter. Da Klassekampen gikk i trykken i går var 49 mennesker bekreftet døde, mens over 20 er alvorlig skadd eller...