Torsdag 21. februar 2019
Chelsea sendte Andreas Vindheims Malmö ut av europaligaen
Chelsea tok en komfortabel 3-0-seier over Andreas Vindheim og Malmö i europaligaen torsdag. London-klubben avanserte til åttedelsfinalen med 5-1 sammenlagt
Publisert: 21 Februar 23:51
Chelsea tok en komfortabel 3-0-seier over Andreas Vindheim og Malmö i europaligaen torsdag. London-klubben avanserte til åttedelsfinalen med 5-1 sammenlagt
Uwe Röslers menn hadde en tøff oppgave i vente, men en sen scoring av Anders Christiansen i første oppgjør ga svenskene håp på Stamford Bridge. Selv om skåningene startet friskest, klarte de ikke å overliste Chelsea-målvakt Willy Caballero.
Istedenfor var det Malmös sisteskanse Johan Dahlin som måtte plukke ballen ut av nettet. Den tidligere Lyn-keeperen måtte se seg overlistet av Olivier Giroud, Ross Barkley og Callum Hudson-Odoi, som sikret 3-0 og hjemmejubel på Stamford Bridge.
Chelsea holder dermed koken i Europas nest gjeveste klubbturnering, som London-klubben vant i 2013.
Seieren var en nødvendighet for den hardt pressede Chelsea-manageren Maurizio Sarri. Storklubben har levert svært varierende resultater den siste tiden, og en europaligaexit mot Malmö kunne fort betydd kroken på døra for italieneren.
– Vi trengte å få litt selvtillit igjen, og dette var en god seier. Ikke minst var det godt å holde nullen, sa Giroud til BT Sport.
– Vi var sterke defensivt og ambisiøse i angrepsspillet. Nå kan vi se framover.

TurbokontringChelseas første scoring kom i etterkant av et innlegg fra Andreas Vindheim, som spilte hele kampen. Da bergenserens innlegg til slutt endte i klypene på Caballero, satte blåtrøyene på turboen. Keeperen serverte midtbanemotoren Ngolo Kanté, som tredde Willian alene gjennom på venstrekanten. Brasilianerens lave, presise innlegg endte perfekt i beina på Giroud, som enkelt satte inn 1-0 etter 54 minutter.
Giroud-scoringen gjorde Malmös muligheter for avansement knøttsmå, og vondt ble til verre da Rasmus Bengtsson fikk sitt annet gule kort for kvelden kvarteret før slutt. På det påfølgende frisparket doblet Barkley ledelsen. Ti minutter tidligere fikk briten en scoring korrekt annullert for offside.
Callum Hudson-Odoi fastsatte resultatet til 3-0 da han banket en markkryper ned i lengste hjørne fra kort hold. Nok en gang var det Willian som hadde tatt på seg servitørrollen.

Mange nordmenn uteOmar Elabdellaoui har slitt med skade og var ikke i Olympiakos-troppen mot Dinamo Kiev da grekerne måtte gi tapt 0-1 borte og 2-3 sammenlagt. Heller ikke landslagskollega Martin Linnes var i troppen for Galatasaray, som røk ut mot Benfica med 0-0 borte og 1-2 sammenlagt.
Skadeproblemer gjorde at Sander Berge ikke var med da Genk røk ut mot Slavia Praha med 1-4 både i torsdagens hjemmekamp og sammenlagt. Genk scoret først, men raknet fulllstendig.
Veton Berisha var utestengt for gule kort da Rapid Wien ble slått ut av Inter med 0-4-tap borte og 0-5 sammenlagt.
Tidligere på kvelden røk Kristoffer Ajer og Celtic ut med 0-3 sammenlagt mot Valencia. Erling Braut Haaland satt på benken da Salzburg slo Brugge 4-0 hjemme og 5-2 sammenlagt, mens Fredrik Gulbrandsen var skadd. De må forsvare norsk fotballs ære videre i turneringen.
Rennes imponerte med 3-1 borte mot Betis og gikk videre med 6-4, mens Krasnodar slo ut Leverkusen på bortemålsregelen etter 1-1 i Tyskland.
Åttedelsfinalen trekkes fredag. Kampene spilles 7. og 14. mars.

(©NTB)
Onsdag 22. mai 2019
ISLAMSK FINANS: Bare 11,8 prosent av et utvalg norsk-somaliere i Oslo eier egen bolig. 95 prosent ville ha kjøpt dersom det fantes en boligfinansiering i tråd med islam.
Onsdag 22. mai 2019
Jo mer strømme­tjenester som Storytel og Fabel blir brukt, desto mindre blir honoraret per strømming. Forsker Arnt Maasø mener forfatterne bør kreve en annen betalings­modell.
Onsdag 22. mai 2019
• I forrige uke utstedte Donald Trump en presidentordre, såkalt executive order, der han erklærte en nasjonal nødssituasjon i ­telekommunikasjonsbransjen og påla Handelsdepartementet å «forby transaksjoner som utgjør en uakseptabel risiko»...
Onsdag 22. mai 2019
MAKTKAMP: Utestengelsen av Huawei er et ledd i USAs handelskrig med Kina, sier Nupi-forsker ­Karsten Friis.
Tirsdag 21. mai 2019
• I et leserinnlegg i Klassekampen før helga skriver Civitas Eirik Løkke at vi bør ta selvkritikk for vår dekning av Mueller-rapporten. Bakgrunnen er en lederartikkel om de liberale amerikanske storavisenes dekning av FBI-topp Robert...
Tirsdag 21. mai 2019
ADVARER: Søndag landet en rakett i nærheten av USAs ambassade i Bagdad. «Hvis Iran vil gå til krig, vil det bli den offisielle slutten på Iran», skrev Donald Trump på Twitter.
Tirsdag 21. mai 2019
Sponsing av skoletransport bidro til ny besøksrekord for Sørlandets Kunstmuseum i fjor. Direktør Reidar Fuglestad tilbake­viser at museet har forsøkt å blåse opp besøkstallene.
Tirsdag 21. mai 2019
UTE: Regjeringa vil med lov hindra framtidig bruk av Oljefondet i Norge. Både Senterpartiet og Raudt reagerer.
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...