Onsdag 20. februar 2019
Britene kritiske til tysk våpenblokade av Saudi-Arabia
Storbritannia krever at Tyskland letter på sin våpenblokade av Saudi-Arabia, fordi den rammer britenes egen våpeneksport til landet.
Publisert: 20 Februar 21:53
Storbritannia krever at Tyskland letter på sin våpenblokade av Saudi-Arabia, fordi den rammer britenes egen våpeneksport til landet.
Storbritannias utenriksminister Jeremy Hunt skrev tidligere i måneden et skarpt brev til sin tyske kollega Heiko Maas, der han understreket viktigheten av å opprettholde det «strategiske forholdet» til Saudi-Arabia.
Tyskland har frosset all våpeneksport til Saudi-Arabia som følge av landets brutale krigføring i Jemen, noe britene ikke har gjort.
Den tyske våpenblokaden rammer imidlertid også eksporten av britiske Tornado-kampfly til Saudi-Arabia, siden flyene inneholder tyske deler.
Ifølge Der Spiegel, som har fått tilgang til Hunts brev til Maas, skriver den britiske utenriksministeren at Tysklands troverdighet som partner står på spill.
Onsdag fikk Maas besøk av Hunt i Berlin og fastholdt da at den tyske våpenblokaden av Saudi-Arabia først vil bli opphevet når landet innstiller sin krigføring i Jemen.
– Den tyske regjeringens holdning er at vi for tiden ikke vil forsyne Saudi-Arabia med våpen. Framtidige beslutninger om dette vil avhenge av hvordan konflikten i Jemen utvikler seg, sa Maas etter møtet med den britiske utenriksministeren.
Hunt fulgte ikke opp sin kritikk av Tyskland under onsdagens besøk i Berlin.
– Vi forstår Tysklands holdning, og jeg tror også at de forstår vårt syn, var alt han ville si om saken.
(©NTB)
Onsdag 22. mai 2019
Jo mer strømme­tjenester som Storytel og Fabel blir brukt, desto mindre blir honoraret per strømming. Forsker Arnt Maasø mener forfatterne bør kreve en annen betalings­modell.
Onsdag 22. mai 2019
ISLAMSK FINANS: Bare 11,8 prosent av et utvalg norsk-somaliere i Oslo eier egen bolig. 95 prosent ville ha kjøpt dersom det fantes en boligfinansiering i tråd med islam.
Onsdag 22. mai 2019
• I forrige uke utstedte Donald Trump en presidentordre, såkalt executive order, der han erklærte en nasjonal nødssituasjon i ­telekommunikasjonsbransjen og påla Handelsdepartementet å «forby transaksjoner som utgjør en uakseptabel risiko»...
Onsdag 22. mai 2019
MAKTKAMP: Utestengelsen av Huawei er et ledd i USAs handelskrig med Kina, sier Nupi-forsker ­Karsten Friis.
Tirsdag 21. mai 2019
• I et leserinnlegg i Klassekampen før helga skriver Civitas Eirik Løkke at vi bør ta selvkritikk for vår dekning av Mueller-rapporten. Bakgrunnen er en lederartikkel om de liberale amerikanske storavisenes dekning av FBI-topp Robert...
Tirsdag 21. mai 2019
ADVARER: Søndag landet en rakett i nærheten av USAs ambassade i Bagdad. «Hvis Iran vil gå til krig, vil det bli den offisielle slutten på Iran», skrev Donald Trump på Twitter.
Tirsdag 21. mai 2019
Sponsing av skoletransport bidro til ny besøksrekord for Sørlandets Kunstmuseum i fjor. Direktør Reidar Fuglestad tilbake­viser at museet har forsøkt å blåse opp besøkstallene.
Tirsdag 21. mai 2019
UTE: Regjeringa vil med lov hindra framtidig bruk av Oljefondet i Norge. Både Senterpartiet og Raudt reagerer.
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...