Onsdag 20. februar 2019
Britene kritiske til tysk våpenblokade av Saudi-Arabia
Storbritannia krever at Tyskland letter på sin våpenblokade av Saudi-Arabia, fordi den rammer britenes egen våpeneksport til landet.
Publisert: 20 Februar 21:53
Storbritannia krever at Tyskland letter på sin våpenblokade av Saudi-Arabia, fordi den rammer britenes egen våpeneksport til landet.
Storbritannias utenriksminister Jeremy Hunt skrev tidligere i måneden et skarpt brev til sin tyske kollega Heiko Maas, der han understreket viktigheten av å opprettholde det «strategiske forholdet» til Saudi-Arabia.
Tyskland har frosset all våpeneksport til Saudi-Arabia som følge av landets brutale krigføring i Jemen, noe britene ikke har gjort.
Den tyske våpenblokaden rammer imidlertid også eksporten av britiske Tornado-kampfly til Saudi-Arabia, siden flyene inneholder tyske deler.
Ifølge Der Spiegel, som har fått tilgang til Hunts brev til Maas, skriver den britiske utenriksministeren at Tysklands troverdighet som partner står på spill.
Onsdag fikk Maas besøk av Hunt i Berlin og fastholdt da at den tyske våpenblokaden av Saudi-Arabia først vil bli opphevet når landet innstiller sin krigføring i Jemen.
– Den tyske regjeringens holdning er at vi for tiden ikke vil forsyne Saudi-Arabia med våpen. Framtidige beslutninger om dette vil avhenge av hvordan konflikten i Jemen utvikler seg, sa Maas etter møtet med den britiske utenriksministeren.
Hunt fulgte ikke opp sin kritikk av Tyskland under onsdagens besøk i Berlin.
– Vi forstår Tysklands holdning, og jeg tror også at de forstår vårt syn, var alt han ville si om saken.
(©NTB)
Onsdag 20. mars 2019
Advokat Jon ­Wessel-Aas vil vurdere om han skal klage på politiets og stats­advokatens håndtering av anmeldelsen mot Pia Maria Roll.
Onsdag 20. mars 2019
FARLIG: Muslimhat og hvit nasjonalisme får drahjelp av politikere og medier, mener Trump-kritikere.
Onsdag 20. mars 2019
• Reiselivsleiaren og jaktentusiasten Hilde Charlotte Solheim tek eit flengande oppgjer med det ho kallar ein ukultur i delar av jegermiljøet her i landet. Ho har saman med ektemannen, næringslivs­leiaren Stein Lier Hansen, trekt seg frå eit...
Onsdag 20. mars 2019
OPPVASK: Mattilsynets ledelse har satt en veterinær og en regiondirektør på plass etter beskyldninger om rolleblanding fra oppdretternes forening Sjømat Norge.
Tirsdag 19. mars 2019
SKATT: Statsminister Erna Solberg (H) åpner for å se på skattesystemet for å motvirke økt ulikhet. Hun sier fordelingseffekten av grønne skatter er «pervers».
Tirsdag 19. mars 2019
• I lørdagens Klassekampen rapporterte vi fra Frankrike, hvor protestbevegelsen som kaller seg De gule vestene fortsetter sitt opprør mot styresmaktenes politikk. Lørdagens reportasje handlet i hovedsak om kvinnene, som utgjør en stor del av...
Tirsdag 19. mars 2019
Utdannings­direktoratet har snudd: Holocaust er til­bake på skolens pensum. ­ Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn er likevel ikke imponert.
Tirsdag 19. mars 2019
EKSTREMISME: Terrorvideoen fra New Zealand ble spredd 300.000 ganger på Facebook bare i løpet av ett døgn.
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.