Onsdag 20. februar 2019
City med ti mann snudde til seier i Tyskland
Manchester City ble redusert til ti mann på 1-2, men to sene scoringer fra Leroy Sané og Raheem Sterling ga de lyseblå 3-2 borte mot Schalke i mesterligaen.
Publisert: 20 Februar 23:04
Manchester City ble redusert til ti mann på 1-2, men to sene scoringer fra Leroy Sané og Raheem Sterling ga de lyseblå 3-2 borte mot Schalke i mesterligaen.
Det ble et innholdsrikt åttedelsfinaleoppgjør i Gelsenkirchen. Utstrakt bruk av videodømming, to straffer, rødt kort (Nicolás Otamendi) og en perlescoring var blant ingrediensene.
Schalke så lenge ut til å styre mot et godt utgangspunkt, men i det 85. minutt ødela innbytter Sané festen mot gamleklubben. Med et utsøkt frispark dunket han inn 2-2. Tyskeren kom med unnskyldende gester til hjemmefansen.
Fem minutter senere kom Sterling alene med Ralf Fährmann og ordnet Citys 3-2-scoring. Snuoperasjonen kom til tross for at gjestene fra Manchester spilte over 20 minutter med ti mann. Otamendi ble utvist for sitt annet gule kort etter en unødvendig takling.

HandsI åpningen hadde City fullstendig kontroll på oppgjøret og så ut til å kunne cruise inn til en grei borteseier. Etter 18 minutter hadde Sergio Agüero gitt gjestene enkelt 1-0 på en ball fra David Silva, og ingenting tydet på at Schalke hadde noe å komme med.
Vertene slet med å skape sjanser og så rådville ut, men en stor dose VAR-drama og to straffescoringer snudde alt på hodet. Etter flere minutters ventetid slo dommeren ned på en City-hands. Videobildene viste at Daniel Caligiuris skudd ble blokkert via armen til Otamendi, som også fikk gult kort for epiosden. Det skulle få konsekvenser senere i kampen.
Fra krittmerket var Nabil Bentaleb sikker. Den tidligere Tottenham-floppen sendte Ederson feil vei og trillet inn 1-1.

UlovligManchester Citys stjernegalleri fikk kjapt nok et slag i ansiktet. Bare fem minutter etter utligningen var det nok en straffe til Schalke. Denne gangen pekte dommeren bestemt på ellevemetersmerket, men brukte VAR-teamet for å kontrollere avgjørelsen. Han fikk forsikringer om at han hadde sett rett: Fernandinho hadde revet Salif Sané ulovlig over ende.
Etter pause kom City offensivt ut. De lyseblå prøvde flere ganger å sette opp Agüero, men manglet det siste lite som måtte til for å straffe Schalke. Etter hvert fikk de tyske vertene mer skikk på forsvarsspillet, og det virket stadig mer realistisk at de kom til å ta en overraskende seier.
Men i sluttminuttene ville Sané og Sterling det annerledes. To mål i sluttminuttene gjør at det skal mye til for at Manchester City ikke blir å se i Champions League-kvartfinalen.
(©NTB)
Onsdag 20. mars 2019
Advokat Jon ­Wessel-Aas vil vurdere om han skal klage på politiets og stats­advokatens håndtering av anmeldelsen mot Pia Maria Roll.
Onsdag 20. mars 2019
FARLIG: Muslimhat og hvit nasjonalisme får drahjelp av politikere og medier, mener Trump-kritikere.
Onsdag 20. mars 2019
• Reiselivsleiaren og jaktentusiasten Hilde Charlotte Solheim tek eit flengande oppgjer med det ho kallar ein ukultur i delar av jegermiljøet her i landet. Ho har saman med ektemannen, næringslivs­leiaren Stein Lier Hansen, trekt seg frå eit...
Onsdag 20. mars 2019
OPPVASK: Mattilsynets ledelse har satt en veterinær og en regiondirektør på plass etter beskyldninger om rolleblanding fra oppdretternes forening Sjømat Norge.
Tirsdag 19. mars 2019
SKATT: Statsminister Erna Solberg (H) åpner for å se på skattesystemet for å motvirke økt ulikhet. Hun sier fordelingseffekten av grønne skatter er «pervers».
Tirsdag 19. mars 2019
• I lørdagens Klassekampen rapporterte vi fra Frankrike, hvor protestbevegelsen som kaller seg De gule vestene fortsetter sitt opprør mot styresmaktenes politikk. Lørdagens reportasje handlet i hovedsak om kvinnene, som utgjør en stor del av...
Tirsdag 19. mars 2019
Utdannings­direktoratet har snudd: Holocaust er til­bake på skolens pensum. ­ Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn er likevel ikke imponert.
Tirsdag 19. mars 2019
EKSTREMISME: Terrorvideoen fra New Zealand ble spredd 300.000 ganger på Facebook bare i løpet av ett døgn.
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.