Onsdag 20. februar 2019
Statsadvokat ber om 19 års forvaring for overgrepstiltalt mann fra Sunnhordland
Statsadvokat Tore Kulstad opprettholder påstanden om 19 års forvaring for en overgrepstiltalt mann i 50-årene fra Sunnhordland.
Publisert: 20 Februar 21:56
Statsadvokat Tore Kulstad opprettholder påstanden om 19 års forvaring for en overgrepstiltalt mann i 50-årene fra Sunnhordland.
Mannen ble dømt til 19 års fengsel i Sunnhordland tingrett i september i fjor. Aktor fikk ikke medhold i kravet om forvaring, skriver Haugesunds Avis.
Han anket saken til Gulating lagmannsrett, der aktor nå gjentar kravet om forvaring.
Mannen i 50-årene er tiltalt for å utført seksuelle overgrep mot datteren gjennom 18 år, fra hun femårsalderen og fram til hun fylte 22. Han er også tiltalt for grov mishandling av datteren, hennes stemor og tre brødre. Mannen nekter straffskyld.
Dommen fra Sunnhordland tingrett slår fast at det er utvilsomt at mannen hyppig og jevnlig hadde seksuell omgang med sin datter i perioden fra 1999 til januar 2017.
Mannen har nektet straffskyld og avvist alle anklager siden han ble pågrepet i fjor vår. Ifølge Haugesunds Avis finnes det ikke tekniske bevis i saken og ord står mot ord.
I tillegg til fengselsstraffen ble mannen i tingretten dømt til å betale en samlet erstatning på i overkant av én million kroner til datteren, ekssamboeren og til sine tre sønner.
Ankesaken startet i Gulating lagmannsrett 4. februar.
(©NTB)
Onsdag 20. mars 2019
Advokat Jon ­Wessel-Aas vil vurdere om han skal klage på politiets og stats­advokatens håndtering av anmeldelsen mot Pia Maria Roll.
Onsdag 20. mars 2019
FARLIG: Muslimhat og hvit nasjonalisme får drahjelp av politikere og medier, mener Trump-kritikere.
Onsdag 20. mars 2019
• Reiselivsleiaren og jaktentusiasten Hilde Charlotte Solheim tek eit flengande oppgjer med det ho kallar ein ukultur i delar av jegermiljøet her i landet. Ho har saman med ektemannen, næringslivs­leiaren Stein Lier Hansen, trekt seg frå eit...
Onsdag 20. mars 2019
OPPVASK: Mattilsynets ledelse har satt en veterinær og en regiondirektør på plass etter beskyldninger om rolleblanding fra oppdretternes forening Sjømat Norge.
Tirsdag 19. mars 2019
SKATT: Statsminister Erna Solberg (H) åpner for å se på skattesystemet for å motvirke økt ulikhet. Hun sier fordelingseffekten av grønne skatter er «pervers».
Tirsdag 19. mars 2019
• I lørdagens Klassekampen rapporterte vi fra Frankrike, hvor protestbevegelsen som kaller seg De gule vestene fortsetter sitt opprør mot styresmaktenes politikk. Lørdagens reportasje handlet i hovedsak om kvinnene, som utgjør en stor del av...
Tirsdag 19. mars 2019
Utdannings­direktoratet har snudd: Holocaust er til­bake på skolens pensum. ­ Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn er likevel ikke imponert.
Tirsdag 19. mars 2019
EKSTREMISME: Terrorvideoen fra New Zealand ble spredd 300.000 ganger på Facebook bare i løpet av ett døgn.
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.