Onsdag 20. februar 2019
Statsadvokat ber om 19 års forvaring for overgrepstiltalt mann fra Sunnhordland
Statsadvokat Tore Kulstad opprettholder påstanden om 19 års forvaring for en overgrepstiltalt mann i 50-årene fra Sunnhordland.
Publisert: 20 Februar 21:56
Statsadvokat Tore Kulstad opprettholder påstanden om 19 års forvaring for en overgrepstiltalt mann i 50-årene fra Sunnhordland.
Mannen ble dømt til 19 års fengsel i Sunnhordland tingrett i september i fjor. Aktor fikk ikke medhold i kravet om forvaring, skriver Haugesunds Avis.
Han anket saken til Gulating lagmannsrett, der aktor nå gjentar kravet om forvaring.
Mannen i 50-årene er tiltalt for å utført seksuelle overgrep mot datteren gjennom 18 år, fra hun femårsalderen og fram til hun fylte 22. Han er også tiltalt for grov mishandling av datteren, hennes stemor og tre brødre. Mannen nekter straffskyld.
Dommen fra Sunnhordland tingrett slår fast at det er utvilsomt at mannen hyppig og jevnlig hadde seksuell omgang med sin datter i perioden fra 1999 til januar 2017.
Mannen har nektet straffskyld og avvist alle anklager siden han ble pågrepet i fjor vår. Ifølge Haugesunds Avis finnes det ikke tekniske bevis i saken og ord står mot ord.
I tillegg til fengselsstraffen ble mannen i tingretten dømt til å betale en samlet erstatning på i overkant av én million kroner til datteren, ekssamboeren og til sine tre sønner.
Ankesaken startet i Gulating lagmannsrett 4. februar.
(©NTB)
Onsdag 22. mai 2019
ISLAMSK FINANS: Bare 11,8 prosent av et utvalg norsk-somaliere i Oslo eier egen bolig. 95 prosent ville ha kjøpt dersom det fantes en boligfinansiering i tråd med islam.
Onsdag 22. mai 2019
Jo mer strømme­tjenester som Storytel og Fabel blir brukt, desto mindre blir honoraret per strømming. Forsker Arnt Maasø mener forfatterne bør kreve en annen betalings­modell.
Onsdag 22. mai 2019
• I forrige uke utstedte Donald Trump en presidentordre, såkalt executive order, der han erklærte en nasjonal nødssituasjon i ­telekommunikasjonsbransjen og påla Handelsdepartementet å «forby transaksjoner som utgjør en uakseptabel risiko»...
Onsdag 22. mai 2019
MAKTKAMP: Utestengelsen av Huawei er et ledd i USAs handelskrig med Kina, sier Nupi-forsker ­Karsten Friis.
Tirsdag 21. mai 2019
• I et leserinnlegg i Klassekampen før helga skriver Civitas Eirik Løkke at vi bør ta selvkritikk for vår dekning av Mueller-rapporten. Bakgrunnen er en lederartikkel om de liberale amerikanske storavisenes dekning av FBI-topp Robert...
Tirsdag 21. mai 2019
ADVARER: Søndag landet en rakett i nærheten av USAs ambassade i Bagdad. «Hvis Iran vil gå til krig, vil det bli den offisielle slutten på Iran», skrev Donald Trump på Twitter.
Tirsdag 21. mai 2019
Sponsing av skoletransport bidro til ny besøksrekord for Sørlandets Kunstmuseum i fjor. Direktør Reidar Fuglestad tilbake­viser at museet har forsøkt å blåse opp besøkstallene.
Tirsdag 21. mai 2019
UTE: Regjeringa vil med lov hindra framtidig bruk av Oljefondet i Norge. Både Senterpartiet og Raudt reagerer.
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...