Onsdag 20. februar 2019
Oslo-politiet vil åpne passkontoret på lørdager
Oslo politidistrikt har ansatt ti nye medarbeidere for å ta unna de lange køene for å få pass. Planen er holde åpent også lørdager.
Publisert: 20 Februar 18:53
Oslo politidistrikt har ansatt ti nye medarbeidere for å ta unna de lange køene for å få pass. Planen er holde åpent også lørdager.
Ifølge NRK begynner de nyansatte i mars og april. Passkontoret på politihuset på Grønland skal få ettermiddagsåpent mandag til torsdag – i tillegg til den planlagte lørdagsåpningen.
– Det tror jeg vil føre til at vi får en atskillig bedre situasjon, sier Jan Eirik Thomassen, ansvarlig for passbehandlingen i Oslo politidistrikt.
En sjekk som NTB gjorde i slutten av januar viste at flere av landets politistasjoner har ikke en eneste ledig time for bestilling av pass de neste to månedene. På hele Sør- og Østlandet var det flere steder ikke engang mulig å reservere time.
(©NTB)
Onsdag 20. mars 2019
Advokat Jon ­Wessel-Aas vil vurdere om han skal klage på politiets og stats­advokatens håndtering av anmeldelsen mot Pia Maria Roll.
Onsdag 20. mars 2019
FARLIG: Muslimhat og hvit nasjonalisme får drahjelp av politikere og medier, mener Trump-kritikere.
Onsdag 20. mars 2019
• Reiselivsleiaren og jaktentusiasten Hilde Charlotte Solheim tek eit flengande oppgjer med det ho kallar ein ukultur i delar av jegermiljøet her i landet. Ho har saman med ektemannen, næringslivs­leiaren Stein Lier Hansen, trekt seg frå eit...
Onsdag 20. mars 2019
OPPVASK: Mattilsynets ledelse har satt en veterinær og en regiondirektør på plass etter beskyldninger om rolleblanding fra oppdretternes forening Sjømat Norge.
Tirsdag 19. mars 2019
SKATT: Statsminister Erna Solberg (H) åpner for å se på skattesystemet for å motvirke økt ulikhet. Hun sier fordelingseffekten av grønne skatter er «pervers».
Tirsdag 19. mars 2019
• I lørdagens Klassekampen rapporterte vi fra Frankrike, hvor protestbevegelsen som kaller seg De gule vestene fortsetter sitt opprør mot styresmaktenes politikk. Lørdagens reportasje handlet i hovedsak om kvinnene, som utgjør en stor del av...
Tirsdag 19. mars 2019
Utdannings­direktoratet har snudd: Holocaust er til­bake på skolens pensum. ­ Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn er likevel ikke imponert.
Tirsdag 19. mars 2019
EKSTREMISME: Terrorvideoen fra New Zealand ble spredd 300.000 ganger på Facebook bare i løpet av ett døgn.
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.