Lørdag 16. februar 2019
Fabrikkansatt drepte fem kollegaer etter å ha fått sparken
Skytteren som drepte fem personer og såret seks ved en fabrikk nær Chicago hadde jobbet der i 15 år og var i ferd med å bli sparket da han begynte å skyte.
Publisert: 16 Februar 07:56
Skytteren som drepte fem personer og såret seks ved en fabrikk nær Chicago hadde jobbet der i 15 år og var i ferd med å bli sparket da han begynte å skyte.
Politisjef Kristen Ziman i Aurora-politiet sier mannen ble sparket fredag, før han begynte å skyte mot sine kollegaer.
– Vi vet ikke om han hadde pistolen på seg da han ble sparket eller om han gikk for å hente den, sier Ziman.
Hun legger til at det foreløpig er ukjent om de som sparket ham er blant ofrene.

Drepte fem før han ble dreptPolitiet rykket fredag ut etter meldinger om skyting i en næringspark i Aurora, rett utenfor Chicago. Da de ankom stedet, havnet de i en skuddveksling med gjerningsmannen.
Én politimann ble truffet utenfor bygget like etter politiet ankom, og fire andre ble truffet innendørs i skuddvekslingen, som varte i 90 minutter før gjerningsmannen ble drept.
Han rakk å drepe fem sivile og såre fem politibetjenter.
Også én fabrikkansatt ble såret i skytingen, og en politimann skadde kneet sitt da politiet undersøkte bygningen.
Politibetjentene fikk assistanse av styrker fra føderale etater, inkludert FBI.
– Måtte Gud velsigne våre modige politibetjenter som fortsetter å løpe mot faren, sa guvernøren i Illinois, J.B. Pritzker, på en pressekonferanse.

Navngitt mannPolitiet evakuerte de ansatte og sperret av området. Lokale beboere samlet seg ved sperringene for å observere åstedet for enda en amerikansk masseskyting. Andre fryktet at noen de kjente var blant de drepte.
– Det er en skam at slike masseskytinger har blitt vanlige i landet vårt. Det er en skam at en slik kald og hjerteløs forbryter er så egoistisk at han tar uskyldige liv, sier Auroras borgermester, Richard C. Irvin.
Gjerningsmannen er identifisert som Gary Martin (45). John Probst, som også er ansatt i bedriften, sier han løp ut bakdøren da skytingen startet. Probst sier han gjenkjente skytterens ansikt, og at han var en kollega.
– Jeg så skytteren med en pistol som hadde lasersikte, sier Probst til ABC7.

Trump kondolererPresident Donald Trump ble orientert om skytingen mens han var på vei til Palm Beach i Florida for en helgetur. På Twitter takket presidenten politiet for deres innsats.
– Jeg kondolerer overfor ofrene og deres familier. USA er med dere, skrev Trump.
Nærmere 40.000 mennesker ble drept eller døde av skuddskader i USA i 2017, og det var flere enn på 50 år, viser statistikk fra Centers for Disease Control and Prevention. Over halvparten av disse dødsfallene var selvdrap.


(©NTB)
Onsdag 22. mai 2019
Jo mer strømme­tjenester som Storytel og Fabel blir brukt, desto mindre blir honoraret per strømming. Forsker Arnt Maasø mener forfatterne bør kreve en annen betalings­modell.
Onsdag 22. mai 2019
ISLAMSK FINANS: Bare 11,8 prosent av et utvalg norsk-somaliere i Oslo eier egen bolig. 95 prosent ville ha kjøpt dersom det fantes en boligfinansiering i tråd med islam.
Onsdag 22. mai 2019
• I forrige uke utstedte Donald Trump en presidentordre, såkalt executive order, der han erklærte en nasjonal nødssituasjon i ­telekommunikasjonsbransjen og påla Handelsdepartementet å «forby transaksjoner som utgjør en uakseptabel risiko»...
Onsdag 22. mai 2019
MAKTKAMP: Utestengelsen av Huawei er et ledd i USAs handelskrig med Kina, sier Nupi-forsker ­Karsten Friis.
Tirsdag 21. mai 2019
• I et leserinnlegg i Klassekampen før helga skriver Civitas Eirik Løkke at vi bør ta selvkritikk for vår dekning av Mueller-rapporten. Bakgrunnen er en lederartikkel om de liberale amerikanske storavisenes dekning av FBI-topp Robert...
Tirsdag 21. mai 2019
ADVARER: Søndag landet en rakett i nærheten av USAs ambassade i Bagdad. «Hvis Iran vil gå til krig, vil det bli den offisielle slutten på Iran», skrev Donald Trump på Twitter.
Tirsdag 21. mai 2019
Sponsing av skoletransport bidro til ny besøksrekord for Sørlandets Kunstmuseum i fjor. Direktør Reidar Fuglestad tilbake­viser at museet har forsøkt å blåse opp besøkstallene.
Tirsdag 21. mai 2019
UTE: Regjeringa vil med lov hindra framtidig bruk av Oljefondet i Norge. Både Senterpartiet og Raudt reagerer.
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...