Fredag 15. februar 2019
Ekskludert Frp-politiker signerte taushetserklæring
Vibeke-Emilie Abrahamsen (Frp) har nå skrevet under taushetserklæringen partiet har etterlyst.
Publisert: 15 Februar 18:46
Vibeke-Emilie Abrahamsen (Frp) har nå skrevet under taushetserklæringen partiet har etterlyst.
Det bekrefter hun overfor NRK fredag kveld.
Frp-politikeren fra Bamble i Telemark ble midlertidig ekskludert fra Frp etter å ha mottatt lekkasjer fra partikollega Helge-Andre Njåstad, som i slutten av januar trakk seg fra alle tillitsverv i partiet etter å ha delt sensitive metoo-opplysninger.
Abrahamsen understreker overfor VG at hun ikke er presset til å skrive under på at hun vil fjerne alle dokumenter om saken.
– Jeg gjør det ikke for meg selv, men for partiet og for å kunne fortsette det viktige arbeidet for lokalsamfunnet i Bamble og folkene som bor her, sier Abrahamsen til VG.
I eposten med taushetserklæringen til organisasjonsutvalget og fylkesleder Frode Hestnes, gjør Abrahamsen det klart at hun ikke ønsker å bidra til å skade partiet.
– Jeg gjentar nok en gang at jeg ikke ønsker å skade varslere eller partiet, og det har jeg sagt hele veien, skriver Abrahamsen som var leder av Bamble Frp inntil hun ble midlertidig ekskludert for noen dager siden.
Klokken 18 fredag ettermiddag startet nominasjonsmøtet i Bamble Frp, der Abrahamsen er foreslått på tredjeplass på listen.
(©NTB)
Tirsdag 19. mars 2019
• I lørdagens Klassekampen rapporterte vi fra Frankrike, hvor protestbevegelsen som kaller seg De gule vestene fortsetter sitt opprør mot styresmaktenes politikk. Lørdagens reportasje handlet i hovedsak om kvinnene, som utgjør en stor del av...
Tirsdag 19. mars 2019
Utdannings­direktoratet har snudd: Holocaust er til­bake på skolens pensum. ­ Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn er likevel ikke imponert.
Tirsdag 19. mars 2019
EKSTREMISME: Terrorvideoen fra New Zealand ble spredd 300.000 ganger på Facebook bare i løpet av ett døgn.
Tirsdag 19. mars 2019
SKATT: Statsminister Erna Solberg (H) åpner for å se på skattesystemet for å motvirke økt ulikhet. Hun sier fordelingseffekten av grønne skatter er «pervers».
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.
Mandag 18. mars 2019
ULIKT HØYRE: Heidi Nordby Lunde refser eget parti i ulikhets­debatten og mener Høyre må ta et oppgjør om skatte­dogmer.
Mandag 18. mars 2019
To bøker. To teorier. En av dem skal være politiets hovedspor for øyeblikket. Skal det bli «true crime»-sjangeren som oppklarer mordet på Olof Palme?
Lørdag 16. mars 2019
Med «Ways of seeing» ville regissør Pia Maria Roll vise hvordan propaganda og overvåking blir aktivt brukt i maktutøvelsen. Nå mener hun at etterspillet viser at tesen deres stemmer.
Lørdag 16. mars 2019
• I går våknet vi opp til nyheten om at muslimer samlet til fredagsbønn i New Zealand hadde blitt angrepet av en høyreekstrem skytter. Da Klassekampen gikk i trykken i går var 49 mennesker bekreftet døde, mens over 20 er alvorlig skadd eller...