Fredag 15. februar 2019
Ekskludert Frp-politiker signerte taushetserklæring
Vibeke-Emilie Abrahamsen (Frp) har nå skrevet under taushetserklæringen partiet har etterlyst, men hun rakk det ikke i tide til å stå på kommunevalgslisten.
Publisert: 15 Februar 23:14
Vibeke-Emilie Abrahamsen (Frp) har nå skrevet under taushetserklæringen partiet har etterlyst, men hun rakk det ikke i tide til å stå på kommunevalgslisten.
Abrahamsen bekreftet fredag kveld overfor NRK at hun hadde skrevet under.
Frp-politikeren fra Bamble i Telemark ble midlertidig ekskludert fra Frp etter å ha mottatt lekkasjer fra partikollega Helge-Andre Njåstad, som i slutten av januar trakk seg fra alle tillitsverv i partiet etter å ha delt sensitive metoo-opplysninger.

– Vil ikke skade partietAbrahamsen understreker overfor VG at hun ikke er presset til å skrive under på at hun vil fjerne alle dokumenter om saken.
– Jeg gjør det ikke for meg selv, men for partiet og for å kunne fortsette det viktige arbeidet for lokalsamfunnet i Bamble og folkene som bor her, sier Abrahamsen til VG.
I eposten med taushetserklæringen til organisasjonsutvalget og fylkesleder Frode Hestnes, gjør Abrahamsen det klart at hun ikke ønsker å bidra til å skade partiet.
– Jeg gjentar nok en gang at jeg ikke ønsker å skade varslere eller partiet, og det har jeg sagt hele veien, skriver Abrahamsen som var leder av Bamble Frp inntil hun ble midlertidig ekskludert for noen dager siden.

For sentKlokken 18 fredag ettermiddag startet nominasjonsmøtet i Bamble Frp, der Abrahamsen var foreslått på tredjeplass på listen. Møteleder og statssekretær Torleif Vikre opplyste at partiet mottok taushetserklæringen for sent til å behandle den før møtet, og at Abrahamsen derfor ikke var valgbar.
Abrahamsens navn er ikke med på listen som ble vedtatt fredag.
– Vår valgliste er nå vedtatt, uten at noen har tatt særlig til motmæle mot den. Jeg finner ingen grunn til at det skal holdes noe ekstraordinært nominasjonsmøte på grunn av hendelsene rundt Abrahamsen, sier Vikre til VG etter nominasjonsmøtet.
(©NTB)
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...
Mandag 20. mai 2019
I GANG: Forhandlingene mellom protestbevegelsen og hæren i Sudan starter igjen. Lørdag demonstrerte islamister av frykt for å bli holdt ute.
Mandag 20. mai 2019
FRIHET: Ytrings­friheten er truet av både Facebook og hatprat, og Torbjørn Røe Isaksen vil ettergå hvordan de store private selskapene styrer offentligheten.
Lørdag 18. mai 2019
Høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) avviser at regjeringens ­politikk fører til nedleggelser av studieplasser.
Lørdag 18. mai 2019
STØTTE: Medlemslandene i Europarådet ble enige om å beholde Russland som medlem. Generalsekretær Thorbjørn Jagland fikk støtte fra Tyskland og Frankrike.
Lørdag 18. mai 2019
OMKAMP: Etter at regjeringens spare­plan har gått i vasken, tror Liv Signe Navarsete (Sp) på omkamp om Andøya.
Lørdag 18. mai 2019
• 8. mai, på selveste frigjøringsdagen, delte regjeringen ut medaljer til 16 norske soldater «for å anerkjenne veteranenes innsats». Seks dager seinere, i revidert nasjonalbudsjett, ble det verken delt ut medaljer eller anerkjennelse. I...
Lørdag 18. mai 2019
Surrealisme: Sunniva Lye ­Axelsens roman om hjelpepleieren Ingrid snur mangt fornøyelig på hodet, ikke minst nordmenns ­reiselyst.
Torsdag 16. mai 2019
PRISSJOKK: Frank Bakke-Jensen (H) åpner for at andre kan måtte ta regningen for ekstra kostnader. – Kan bety å sende regningen til velferden, pensjonister og fattige, sier SV.