Tirsdag 12. februar 2019
«El Chapo» kjent skyldig
Den mexicanske narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman (61) er kjent skyldig i narkotikaforbrytelser i en domstol i New York.
Publisert: 12 Februar 18:45
Den mexicanske narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman (61) er kjent skyldig i narkotikaforbrytelser i en domstol i New York.
Juryen i rettssaken mot «El Chapo» brukte seks dager på å komme fram til kjennelsen, som ble kunngjort tirsdag.
Mexicaneren var tiltalt for narkotikasmugling, brudd på våpenloven og hvitvasking av penger i tillegg til å drive et omfattende internasjonalt narkonettverk samt for å være ansvarlig for flere drap og kidnappinger.
Han har tidligere vært fengslet i hjemlandet Mexico, og han har rømt fra fengsel flere ganger. Han ble pågrepet igjen i Mexico i 2014 og utlevert til USA i januar i 2017.

(©NTB)
Onsdag 20. februar 2019
NY SJANSE: Bernie Sanders vil utfordre president Donald Trump i 2020. – Han er den eneste som kan slå Trump, mener Demokrat-aktivister.
Tirsdag 19. februar 2019
• Fellesnemnda som planlegger nye Vestland fylke, vedtok nylig lønnsbetingelser for politikerne i det kommende storfylket. Det endelige vedtaket lå et stykke under innstillingen fra arbeidsutvalget, som ville gi de folkevalgte et solid...
Tirsdag 19. februar 2019
ESKALERING: En USA-sponset nødhjelpsaksjon i Venezuela kan gjøre krisa i landet enda verre, mener Caritas-leder Martha Skretteberg.
Tirsdag 19. februar 2019
Strømmetjenestene forandrer ikke bare bokmarkedet, men også selve skrivingen. Tom Egeland har begynt å tilpasse romanene sine til lydbokformatet.
Tirsdag 19. februar 2019
SLUTT: Ekteparet Per Jonny og Eli Risten Skum har vært i reindriften hele livet. Nå vil de be barna finne et annet levebrød, fordi gruvedriften i Nussir-fjellet truer driften.
Mandag 18. februar 2019
90 av de 100 mest utlånte bøkene i norske biblioteker er barnebøker. En vellykket lesekampanje har æren, hevder lederen for Norsk bibliotek­forening, Mariann Schjeide.
Mandag 18. februar 2019
• Den store sikkerhetskonferansen i München gikk av stabelen denne helga med ledere fra hele verden til stede. Den viste at det er økende motsetninger, ikke bare mellom Washington og Moskva og Beijing, men også mellom USA og Europas...
Mandag 18. februar 2019
SKIFTE: Den raskt økende avstanden mellom USA og EU preget årets store sikkerhetskonferanse i München.
Mandag 18. februar 2019
NOK NÅ: Minotenks utspill om å ikke bosette flere flyktninger i utsatte bydeler får støtte fra Lena Larsen og Mahmoud Farahmand. Også SV er åpen for ideen.
Lørdag 16. februar 2019
ØNSKE: Venezuelas Yvan Gil håper Norge står imot internasjonalt press og beholder sin nøytrale posisjon i kriserammede Venezuelas politiske strid.