Mandag 11. februar 2019
USAs forsvarsminister på uanmeldt besøk i Afghanistan
USAs fungerende forsvarsminister Patrick Shanahan er på et uanmeldt besøk i Kabul, melder Reuters. Turen er hans første til utlandet som minister.
Publisert: 11 Februar 05:24
USAs fungerende forsvarsminister Patrick Shanahan er på et uanmeldt besøk i Kabul, melder Reuters. Turen er hans første til utlandet som minister.
Shanahan landet i det krigsherjede landet mandag.
– Det er viktig at den afghanske regjeringen, som hittil har blitt tilsidesatt, deltar i fredsforhandlingene for Afghanistan, sa Shanahan, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Han la til at USA har viktige sikkerhetsinteresser i regionen.
President Donald Trump varslet før jul at han ville hente hjem rundt halvparten av USAs 14.000 soldater fra Afghanistan, og kort tid etter ble det kjent at USA og Taliban hadde innledet forhandlinger i Qatar.
Afghanske myndigheter har lenge ønsket å forhandle med Taliban, men opprørerne har nektet og gjort det klart at de bare vil snakke direkte med USA, ikke via «løpegutter», som de anser den afghanske regjeringen for å være.
Shanahan har ingen militærerfaring, men han har siden juli 2017 vært USAs viseforsvarsminister. Før det var han over 30 år i flyfabrikanten Boeing. Han tok over som forsvarsminister etter Jim Mattis, som i desember ble tvunget til å gå av to måneder tidligere enn planlagt etter uenigheter med Trump.
(©NTB)
Onsdag 20. februar 2019
NY SJANSE: Bernie Sanders vil utfordre president Donald Trump i 2020. – Han er den eneste som kan slå Trump, mener Demokrat-aktivister.
Tirsdag 19. februar 2019
• Fellesnemnda som planlegger nye Vestland fylke, vedtok nylig lønnsbetingelser for politikerne i det kommende storfylket. Det endelige vedtaket lå et stykke under innstillingen fra arbeidsutvalget, som ville gi de folkevalgte et solid...
Tirsdag 19. februar 2019
ESKALERING: En USA-sponset nødhjelpsaksjon i Venezuela kan gjøre krisa i landet enda verre, mener Caritas-leder Martha Skretteberg.
Tirsdag 19. februar 2019
Strømmetjenestene forandrer ikke bare bokmarkedet, men også selve skrivingen. Tom Egeland har begynt å tilpasse romanene sine til lydbokformatet.
Tirsdag 19. februar 2019
SLUTT: Ekteparet Per Jonny og Eli Risten Skum har vært i reindriften hele livet. Nå vil de be barna finne et annet levebrød, fordi gruvedriften i Nussir-fjellet truer driften.
Mandag 18. februar 2019
90 av de 100 mest utlånte bøkene i norske biblioteker er barnebøker. En vellykket lesekampanje har æren, hevder lederen for Norsk bibliotek­forening, Mariann Schjeide.
Mandag 18. februar 2019
• Den store sikkerhetskonferansen i München gikk av stabelen denne helga med ledere fra hele verden til stede. Den viste at det er økende motsetninger, ikke bare mellom Washington og Moskva og Beijing, men også mellom USA og Europas...
Mandag 18. februar 2019
SKIFTE: Den raskt økende avstanden mellom USA og EU preget årets store sikkerhetskonferanse i München.
Mandag 18. februar 2019
NOK NÅ: Minotenks utspill om å ikke bosette flere flyktninger i utsatte bydeler får støtte fra Lena Larsen og Mahmoud Farahmand. Også SV er åpen for ideen.
Lørdag 16. februar 2019
SV vil ha en ny pressestøtteordning for gratisaviser på nett. – Vi vil ha en full gjennomgang av pressestøtten og modernisere den, sier SVs Freddy André Øvstegård.