Mandag 11. februar 2019
109 sauer reddet fra fjøsbrann i Luster
Et fjøls sto i brann i Gaupne i Luster kommune i Sogn og Fjordane mandag formiddag. Over 100 sauer ble reddet ut av fjøset.
Publisert: 11 Februar 14:47
Et fjøls sto i brann i Gaupne i Luster kommune i Sogn og Fjordane mandag formiddag. Over 100 sauer ble reddet ut av fjøset.
Brannalarmen gikk kort tid etter at bonden Stein Helge Kristensen hadde tatt fjøsstellet. Han forteller at han tømte et brannslokkingsapparat, men det var ikke nok til å slukke brannen, skriver Sogn Avis.
– Jeg åpnet døra, begynte å plystre, og da kom sauene springende. De er vant til å gå ute, men det var noen som ble værende igjen, og jeg kunne ikke gå inn igjen etter dem, sier Kristensen som forteller at røykdykkere fra brannvesenet fikk ut resten.
Fjøsbrannen ble meldt like før klokken 12, men den var slukket da politiet kom til stedet. Politiet skal etterforske brannen på vanlig måte. En veterinær skal undersøke dyrene.
– Det var åpne flammer i starten. Dette har etter forholdene gått bra – det kunne gått mye verre, sier Elmer Sjøvoll i Sogn brann og redning.
(©NTB)
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...
Torsdag 18. juli 2019
FORTSETTER: – Det blir ikke fred i Jemen, før Emiratene og Saudi-Arabia trekker seg helt ut av landet vårt, sier sentral Houthi-politiker til Klassekampen.
Torsdag 18. juli 2019
TVANG: FpU ber regjeringen lovpålegge kommunene å konkurranseutsette sykehjem og hjemmetjenester. Forslaget slaktes av forsker.
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.