Mandag 11. februar 2019
Stor snøskredfare i Lofoten, Vesterålen og Ofoten tirsdag
Faren for snøskred ansees som stor mange steder i Nordland tirsdag. Skredfaren er på nivå tre – betydelig – på Vestlandet og i fjellene i Sør-Norge.
Publisert: 11 Februar 14:30
Faren for snøskred ansees som stor mange steder i Nordland tirsdag. Skredfaren er på nivå tre – betydelig – på Vestlandet og i fjellene i Sør-Norge.
– Natt til tirsdag er det forbigående stor snøskredfare. Naturlig utløste skred forventes. Omfattende ustabile forhold på grunn av store nysnømengder og kraftig vind, skriver Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i sitt oppdaterte varsel for både Lofoten, Vesterålen og Ofoten.
Både mandag og tirsdag vurderes faren for snøskred som betydelig flere steder i fjellet i Sør-Norge, samt i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal.
Årsaken er mye vind og nysnø, og store nysnøflak i leheng kan løsne naturlig og være svært ustabile, advarer NVE.
Statens vegvesen opplyste mandag ettermiddag at fylkesvei 63 mellom Indreeide og Geiranger stenges klokken 15.30 på grunn av snøskredfaren, og at såkalt rasferge settes i trafikk mellom Hellesylt og Geiranger fra 18-tiden.
(©NTB)
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...
Torsdag 18. juli 2019
FORTSETTER: – Det blir ikke fred i Jemen, før Emiratene og Saudi-Arabia trekker seg helt ut av landet vårt, sier sentral Houthi-politiker til Klassekampen.
Torsdag 18. juli 2019
TVANG: FpU ber regjeringen lovpålegge kommunene å konkurranseutsette sykehjem og hjemmetjenester. Forslaget slaktes av forsker.
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.