Mandag 11. februar 2019
Stor snøskredfare i Lofoten, Vesterålen og Ofoten tirsdag
Faren for snøskred ansees som stor mange steder i Nordland tirsdag. Skredfaren er på nivå tre – betydelig – på Vestlandet og i fjellene i Sør-Norge.
Publisert: 11 Februar 14:30
Faren for snøskred ansees som stor mange steder i Nordland tirsdag. Skredfaren er på nivå tre – betydelig – på Vestlandet og i fjellene i Sør-Norge.
– Natt til tirsdag er det forbigående stor snøskredfare. Naturlig utløste skred forventes. Omfattende ustabile forhold på grunn av store nysnømengder og kraftig vind, skriver Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i sitt oppdaterte varsel for både Lofoten, Vesterålen og Ofoten.
Både mandag og tirsdag vurderes faren for snøskred som betydelig flere steder i fjellet i Sør-Norge, samt i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal.
Årsaken er mye vind og nysnø, og store nysnøflak i leheng kan løsne naturlig og være svært ustabile, advarer NVE.
Statens vegvesen opplyste mandag ettermiddag at fylkesvei 63 mellom Indreeide og Geiranger stenges klokken 15.30 på grunn av snøskredfaren, og at såkalt rasferge settes i trafikk mellom Hellesylt og Geiranger fra 18-tiden.
(©NTB)
Onsdag 17. april 2019
Steikende sol tilsier ikke lenger bare glade badedager, men også tørke og skogbrann. Hva er egentlig «pent» og «stygt» vær i klimakrisas tid?
Onsdag 17. april 2019
• Notre-Dame, som natt til mandag ble offer for flammenes rov, er tett innvevd i fransk historie. Her kom den første stenderforsamlingen sammen i 1302, og her ble den ti år gamle engelske kongen Henrik 6. kronet til Frankrikes konge under...
Onsdag 17. april 2019
BRENNBART: Tragedien i Notre-Dame setter fyr på en gammel fransk debatt om forholdet mellom staten og kirka. Mangemilliardærer lover nå enorme beløp.
Onsdag 17. april 2019
ADVARER: Per Olaf Lundteigen (Sp) sier at regningen for fri arbeidsinnvandring kommer nå og vil at staten skal ta tilbake styringen av arbeidsstokken.
Tirsdag 16. april 2019
Halvparten av abonnentene til Helgelendingen kan miste avisa med ny postlov. – Dette blir alvorlig for oss, sier redaktør Geir Arne Glad.
Tirsdag 16. april 2019
KOALISJON: Sannfinnene er håret i bokstavsuppa som skal danne ny regjering i Finland.
Tirsdag 16. april 2019
• Persondata har blitt det nye gullet. Opplysninger om norske borgere samles nå inn i stor skala av verdens største internasjonale teknologigiganter, som Apple, Google, Microsoft og Facebook. All erfaring viser at hver enkelt av oss ikke er...
Tirsdag 16. april 2019
OMSTILLING: Kværner-sjef Sturla Magnus tror lønnsomheten vil synke og arbeidsplassene forsvinne ut av landet dersom verftet i Verdal skal slutte å levere til oljeindustrien.
Mandag 15. april 2019
NY RAPPORT: Lavere lønninger, mer økonomisk kriminalitet og flere biler på tomgang i sentrum. Dette blir konsekvensen av regjeringens drosjereform, ifølge Transportøkonomisk institutt.
Mandag 15. april 2019
• Dagsavisens debattredaktør Bente R. Granklev skrev forrige uke en interessant kommentar om politikeres misvisende henvisninger til fagfolk for å legitimere egne beslutninger. Granklev viste blant annet til helseminister Bent Høie, som har...