Tirsdag 22. januar 2019
Etterlyst kvinne pågrepet i Sverige, overføres til Norge
En kvinne har vært ettersøkt internasjonalt er pågrepet utenfor Växö i Sverige. Svensk politi opplyser at saken overføres til Norge, men vil ikke opplyse mer.
Publisert: 22 Januar 04:07
En kvinne har vært ettersøkt internasjonalt er pågrepet utenfor Växö i Sverige. Svensk politi opplyser at saken overføres til Norge, men vil ikke opplyse mer.
Ifølge den svenske avisa Smålandsposten ble kvinnen pågrepet i en kontroll sørvest for Växjö mandag kveld.
–Det var en politipatrulje som kom på sporet av dem og fulgte etter. Da hoppet tre personer ut av bilen og sprang til skogs, sier Magnus Rosholm ved politiet til avisa.
Etter en stor leteoperasjon med hundepatruljer fant politiet alle tre personene. Togtrafikken mellom Diö og Vislanda i Sverige ble stanset i en time som følge av søket. Det viste seg at en av de tre, en kvinne, er ettersøkt internasjonalt.
Politiet i Kronoberg vil ikke på det nåværende tidspunkt si hva hun er etterlyst for.
–To sitter pågrepet i denne saken for øyeblikket. Så vi kommer til å ta kontakt med påtalemyndigheten og forsøkte å få dem varetektsfengslet. Så får vi se nærmere på saken i morgen, sier Rosholm natt til tirsdag.
Personene som er pågrepet skal ifølge Smålandsposten overflyttes til Norge.
(©NTB)
Lørdag 23. februar 2019
• Trond Giske gir opp kampen om toppverv i Trøndelag Ap. Det gjør han etter et døgns intens medie­storm – men det har vært mange slike døgn for Giske det siste året. Arbeiderpartiet konkluderte nylig med at han har brutt partiets...
Lørdag 23. februar 2019
Hva går tapt hvis kulturredaktøren forsvinner ut av redaksjonslokalene? – Tendenser i kulturen vil ikke fanges opp like lett, tror tidligere kulturredaktør Cathrine Sandnes.
Lørdag 23. februar 2019
RYKKER UT: I Frankrike, Storbritannia og USA stemples profiler fra den radikale venstresida som antisemittiske. Jødiske aktivister slår tilbake mot anklagene, som de mener brukes politisk.
Lørdag 23. februar 2019
UTE: Vibeke-Emilie Abrahamsen i Bamble Frp er ekskludert frå partiet og får ikkje stille til val i heimkommunen. Men ho har ein plan.
Fredag 22. februar 2019
Konkurransetilsynet mener det ikke kan dokumenteres at faste priser på nye bøker sikrer et mangfold i utgivelsene. Men Norge er langt fra alene om å velge fastpris som politisk virke­middel.
Fredag 22. februar 2019
BLIR FEIL: Byrådsleder Raymond Johansen kritiserer politireformen for at Oslo mangler politifolk i bydelene. Han mener det blir feil å legge skylda for økende kriminalitet på flyktninger.
Fredag 22. februar 2019
• For tre år siden skrev Klassekampen at mediekonsernet Amedia hadde analysert 11.300 nettartikler og funnet ut at kultursaker blir minst lest. Bare én prosent av de digitale abonnentene leste nettavisenes filmanmeldelser. Vil det føre til...
Fredag 22. februar 2019
FARLIG KURS: Venezuela-eksperter mener opposisjonens nye lovverk vil gi eneveldig makt til en liten klikk med tette bånd til USA, gjøre nasjonal for­soning umulig, og øke faren for borgerkrig.
Torsdag 21. februar 2019
Sarah Sørheim kan bli Aftenpostens siste kulturredaktør. Sjefredaktør Espen Egil Hansen har ikke bestemt seg for om hun skal erstattes når hun nå går av.
Torsdag 21. februar 2019
• Månestråle barnehage på Frogner i Oslo har lenge profilert seg som en mønsterbarnehage. Ved å ta inn ekstra kostpenger har barnehagen kunnet servere blant annet frokostbuffet og chiagrøt, og slik framstilt seg som et attraktivt alternativ...