Tirsdag 22. januar 2019
Norsk kvinne på rømmen fra barnevernet pågrepet i Sverige
En norsk kvinne som var etterlyst i hele Europa mistenkt for omsorgsunndragelse, ble natt til tirsdag pågrepet i Sverige. Kvinnens to barn er tatt hånd om.
Publisert: 22 Januar 09:34
En norsk kvinne som var etterlyst i hele Europa mistenkt for omsorgsunndragelse, ble natt til tirsdag pågrepet i Sverige. Kvinnens to barn er tatt hånd om.
– Kvinnens to barn er tatt hånd om av svensk barnevern og har det bra, og det er vårt hovedanliggende her, sier politiadvokat Pia Sofie Reppen i Oslo politidistrikt til NTB.
Hun opplyser at saken har pågått siden juli 2018 og at det hele tiden har vært lett aktivt etter kvinnen.
Tobarnsmoren satt i en bil som ble kjørt av en 50 år gammel kvinne. Svensk politi forsøkte å stanse bilen like før klokken utenfor Växjö i Småland mandag kveld.
Bilen ville ikke stanse, men like før klokken 21 tar ferden slutt.
Da bilen stanset stikker en annen kvinne og to barn av og løper til skogs. Etter en stor leteaksjon med hundepatruljer fant politiet de tre ved 1.30-tiden. Togtrafikken mellom Diö og Vislanda i Sverige ble stanset i en time som følge av søket. Det viste seg da at kvinnen og hennes to barn var etterlyst internasjonalt.
Ifølge Smålandsposten var barna nedkjølt og er nå tatt hånd om av svensk sosialtjeneste.
Kvinnen som kjørte bilen er pågrepet mistenkt for å ha forsøkt å stikke av fra en trafikkulykke etter at hun skal ha kjørt på en politibil. Hun er også mistenkt for forsøkt på grov vold siden hun skal ha forsøkt å kjøre på en polititjenestemann i forbindelse med biljakten, opplyser svensk politi.
(©NTB)
Onsdag 17. april 2019
Steikende sol tilsier ikke lenger bare glade badedager, men også tørke og skogbrann. Hva er egentlig «pent» og «stygt» vær i klimakrisas tid?
Onsdag 17. april 2019
• Notre-Dame, som natt til mandag ble offer for flammenes rov, er tett innvevd i fransk historie. Her kom den første stenderforsamlingen sammen i 1302, og her ble den ti år gamle engelske kongen Henrik 6. kronet til Frankrikes konge under...
Onsdag 17. april 2019
BRENNBART: Tragedien i Notre-Dame setter fyr på en gammel fransk debatt om forholdet mellom staten og kirka. Mangemilliardærer lover nå enorme beløp.
Onsdag 17. april 2019
ADVARER: Per Olaf Lundteigen (Sp) sier at regningen for fri arbeidsinnvandring kommer nå og vil at staten skal ta tilbake styringen av arbeidsstokken.
Tirsdag 16. april 2019
Halvparten av abonnentene til Helgelendingen kan miste avisa med ny postlov. – Dette blir alvorlig for oss, sier redaktør Geir Arne Glad.
Tirsdag 16. april 2019
KOALISJON: Sannfinnene er håret i bokstavsuppa som skal danne ny regjering i Finland.
Tirsdag 16. april 2019
• Persondata har blitt det nye gullet. Opplysninger om norske borgere samles nå inn i stor skala av verdens største internasjonale teknologigiganter, som Apple, Google, Microsoft og Facebook. All erfaring viser at hver enkelt av oss ikke er...
Tirsdag 16. april 2019
OMSTILLING: Kværner-sjef Sturla Magnus tror lønnsomheten vil synke og arbeidsplassene forsvinne ut av landet dersom verftet i Verdal skal slutte å levere til oljeindustrien.
Mandag 15. april 2019
NY RAPPORT: Lavere lønninger, mer økonomisk kriminalitet og flere biler på tomgang i sentrum. Dette blir konsekvensen av regjeringens drosjereform, ifølge Transportøkonomisk institutt.
Mandag 15. april 2019
• Dagsavisens debattredaktør Bente R. Granklev skrev forrige uke en interessant kommentar om politikeres misvisende henvisninger til fagfolk for å legitimere egne beslutninger. Granklev viste blant annet til helseminister Bent Høie, som har...