Tirsdag 22. januar 2019
Norsk kvinne på rømmen fra barnevernet pågrepet i Sverige
En norsk kvinne som var etterlyst i hele Europa mistenkt for omsorgsunndragelse, ble natt til tirsdag pågrepet i Sverige. Kvinnens to barn er tatt hånd om.
Publisert: 22 Januar 09:34
En norsk kvinne som var etterlyst i hele Europa mistenkt for omsorgsunndragelse, ble natt til tirsdag pågrepet i Sverige. Kvinnens to barn er tatt hånd om.
– Kvinnens to barn er tatt hånd om av svensk barnevern og har det bra, og det er vårt hovedanliggende her, sier politiadvokat Pia Sofie Reppen i Oslo politidistrikt til NTB.
Hun opplyser at saken har pågått siden juli 2018 og at det hele tiden har vært lett aktivt etter kvinnen.
Tobarnsmoren satt i en bil som ble kjørt av en 50 år gammel kvinne. Svensk politi forsøkte å stanse bilen like før klokken utenfor Växjö i Småland mandag kveld.
Bilen ville ikke stanse, men like før klokken 21 tar ferden slutt.
Da bilen stanset stikker en annen kvinne og to barn av og løper til skogs. Etter en stor leteaksjon med hundepatruljer fant politiet de tre ved 1.30-tiden. Togtrafikken mellom Diö og Vislanda i Sverige ble stanset i en time som følge av søket. Det viste seg da at kvinnen og hennes to barn var etterlyst internasjonalt.
Ifølge Smålandsposten var barna nedkjølt og er nå tatt hånd om av svensk sosialtjeneste.
Kvinnen som kjørte bilen er pågrepet mistenkt for å ha forsøkt å stikke av fra en trafikkulykke etter at hun skal ha kjørt på en politibil. Hun er også mistenkt for forsøkt på grov vold siden hun skal ha forsøkt å kjøre på en polititjenestemann i forbindelse med biljakten, opplyser svensk politi.
(©NTB)
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.
Tirsdag 16. juli 2019
MEDISIN: På havbunnen utenfor Bjørnøya har forskere funnet et dyr ikke ulikt en juledekorasjon. Det har molekyler som kan drepe kreft­celler effektivt.
Tirsdag 16. juli 2019
MOTSTAND: President Donald Trumps plan om å deportere 2000 utviste innvandrere utfordres av aktivister og landets største byer.
Mandag 15. juli 2019
BYGGER UT: Siden 2000 har antall ­bygninger i strandsonen økt med 20 prosent. Kommunene klarer ikke ­forvalte det nasjonale ansvaret, mener Norsk Friluftsliv.
Mandag 15. juli 2019
KANDIDAT: EU-statsledernes kom­promissforslag til kommisjonen er i fare. – Tragisk om sosialdemokratene stemmer for en konservativ kandidat, mener dansk europapolitiker.