Tirsdag 22. januar 2019
Ronaldo godtok bot og unngikk fengsel i skattesak
Cristiano Ronaldo erklærte seg skyldig i skattefusk da han møtte opp i retten i Madrid tirsdag. Han må punge ut mangfoldige millioner, men slipper fengsel.
Publisert: 22 Januar 13:54
Cristiano Ronaldo erklærte seg skyldig i skattefusk da han møtte opp i retten i Madrid tirsdag. Han må punge ut mangfoldige millioner, men slipper fengsel.
På forhånd hadde fotballstjernen inngått en avtale med spanske skattemyndigheter om å betale tilbake 18,8 millioner euro, som tilsvarer 183 millioner kroner.
Etter tirsdagens rettsmøte ble Ronaldo idømt en bot på 3,57 millioner euro (35 mill. kroner). Det er uklart om boten kommer i tillegg til beløpet han skal tilbakebetale i skatt.
Det var sist sommer at Juventus-stjernen inngikk et forlik. Der gikk han også med på en betinget fengelsstraff på to år. Det ble også utfallet da dommen kom tirsdag.

Soner ikkeI Spania er det vanlig at dommer på under to år i saker som ikke innbefatter voldsbruk gjøres betinget for førstegangsforbrytere. Siden Ronaldo ikke skal sone, ble fengselsdommen øyeblikkelig gjort om til en bot på 3,6 millioner kroner.
En smilende Ronaldo ankom rettslokalet sammen med kjæresten i en svart van, ikledd svart jakke, svarte bukse, svarte solbriller og hvite sko. Han rakk til og med å skrive et par autografer mens han tok seg opp trappa til rettslokalet.
– Jeg har det veldig bra, sa den femdobbelte gullballvinneren til reportere på vei ut av rettsmøtet, som var over etter 40 minutter.

SkatteparadiserDommeren Juan Pablo Gonzalez-Herrero hadde på forhånd sagt nei til at Cristiano Ronaldo kunne ankomme bakveien, og det så ikke ut til at det sjenerte fotballstjernen nevneverdig at han måtte eksponere seg for rampelyset på vei inn til retten.
Portugiserens skattesak stammer fra tiden som Real Madrid-spiller. Anklagen gikk på unndragelse av skatt gjennom bruk av skatteparadiser i perioden 2011 til 2014.
Det er spesielt inntekter fra bilderettigheter som har skapt trøbbel for Ronaldo.
Tidligere har også Lionel Messi fått betinget fengsel gjort om til en bot.
(©NTB)
Onsdag 17. april 2019
Steikende sol tilsier ikke lenger bare glade badedager, men også tørke og skogbrann. Hva er egentlig «pent» og «stygt» vær i klimakrisas tid?
Onsdag 17. april 2019
• Notre-Dame, som natt til mandag ble offer for flammenes rov, er tett innvevd i fransk historie. Her kom den første stenderforsamlingen sammen i 1302, og her ble den ti år gamle engelske kongen Henrik 6. kronet til Frankrikes konge under...
Onsdag 17. april 2019
BRENNBART: Tragedien i Notre-Dame setter fyr på en gammel fransk debatt om forholdet mellom staten og kirka. Mangemilliardærer lover nå enorme beløp.
Onsdag 17. april 2019
ADVARER: Per Olaf Lundteigen (Sp) sier at regningen for fri arbeidsinnvandring kommer nå og vil at staten skal ta tilbake styringen av arbeidsstokken.
Tirsdag 16. april 2019
Halvparten av abonnentene til Helgelendingen kan miste avisa med ny postlov. – Dette blir alvorlig for oss, sier redaktør Geir Arne Glad.
Tirsdag 16. april 2019
KOALISJON: Sannfinnene er håret i bokstavsuppa som skal danne ny regjering i Finland.
Tirsdag 16. april 2019
• Persondata har blitt det nye gullet. Opplysninger om norske borgere samles nå inn i stor skala av verdens største internasjonale teknologigiganter, som Apple, Google, Microsoft og Facebook. All erfaring viser at hver enkelt av oss ikke er...
Tirsdag 16. april 2019
OMSTILLING: Kværner-sjef Sturla Magnus tror lønnsomheten vil synke og arbeidsplassene forsvinne ut av landet dersom verftet i Verdal skal slutte å levere til oljeindustrien.
Mandag 15. april 2019
NY RAPPORT: Lavere lønninger, mer økonomisk kriminalitet og flere biler på tomgang i sentrum. Dette blir konsekvensen av regjeringens drosjereform, ifølge Transportøkonomisk institutt.
Mandag 15. april 2019
• Dagsavisens debattredaktør Bente R. Granklev skrev forrige uke en interessant kommentar om politikeres misvisende henvisninger til fagfolk for å legitimere egne beslutninger. Granklev viste blant annet til helseminister Bent Høie, som har...