Tirsdag 22. januar 2019
Ronaldo aksepterer skattebot på 183 millioner kroner
Cristiano Ronaldo erklærte seg skyldig i skattefusk og aksepterte en bot på 183 millioner kroner i retten i Madrid tirsdag.
Publisert: 22 Januar 11:02
Cristiano Ronaldo erklærte seg skyldig i skattefusk og aksepterte en bot på 183 millioner kroner i retten i Madrid tirsdag.
En smilende Ronaldo ankom rettslokalet sammen med kjæresten i en svart van, ikledd svart jakke, svarte bukse, svarte solbriller og knall hvite sko. Han rakk til og med å skrive et par autografer mens han tok seg opp trappa til rettslokalet.
Dommeren Juan Pablo Gonzalez-Herrero hadde på forhånd sagt nei til at Cristiano Ronaldo kunne ankomme bakveien, og det så ikke ut til at det sjenerte fotballstjernen nevneverdig at han måtte eksponere seg for rampelyset på vei inn til retten, selv om møtet nok vil koste ham noen millioner.
Portugiserens skattesak stammer fra tiden som Real Madrid-spiller. Anklagen gikk på unndragelse av skatt gjennom bruk av skatteparadiser i perioden 2011 til 2014.
Det er spesielt inntekter fra bilderettigheter som har skapt trøbbel for Ronaldo.
Sist sommer ble Juventus-stjernen enig med spanske skattemyndigheter om et forlik. Det innebar en solid bot samt 23 måneders fengselsstraff.
I Spania er det vanlig praksis i slike førstegangssaker at en straff på under to år gir betinget fengsel.
Endelig dom kan falle senere tirsdag.
(©NTB)
Torsdag 21. februar 2019
Sarah Sørheim kan bli Aftenpostens siste kulturredaktør. Sjefredaktør Espen Egil Hansen har ikke bestemt seg for om hun skal erstattes når hun nå går av.
Torsdag 21. februar 2019
• Månestråle barnehage på Frogner i Oslo har lenge profilert seg som en mønsterbarnehage. Ved å ta inn ekstra kostpenger har barnehagen kunnet servere blant annet frokostbuffet og chiagrøt, og slik framstilt seg som et attraktivt alternativ...
Torsdag 21. februar 2019
ADVARER: Tidligere ansatte i Måne­stråle barnehage tar et kraftig oppgjør med ledelsen. De forteller om en u­forsvarlig drift, hvor det meste dreide seg om å få inn mest mulig penger.
Torsdag 21. februar 2019
FUSJON: Det hvite hus samarbeider med produsenter som selger atomteknologi til Saudi-Arabia. – Det kan være et lovbrudd, hevder kontrollkomite.
Onsdag 20. februar 2019
NY SJANSE: Bernie Sanders vil utfordre president Donald Trump i 2020. – Han er den eneste som kan slå Trump, mener Demokrat-aktivister.
Tirsdag 19. februar 2019
• Fellesnemnda som planlegger nye Vestland fylke, vedtok nylig lønnsbetingelser for politikerne i det kommende storfylket. Det endelige vedtaket lå et stykke under innstillingen fra arbeidsutvalget, som ville gi de folkevalgte et solid...
Tirsdag 19. februar 2019
ESKALERING: En USA-sponset nødhjelpsaksjon i Venezuela kan gjøre krisa i landet enda verre, mener Caritas-leder Martha Skretteberg.
Tirsdag 19. februar 2019
Strømmetjenestene forandrer ikke bare bokmarkedet, men også selve skrivingen. Tom Egeland har begynt å tilpasse romanene sine til lydbokformatet.
Tirsdag 19. februar 2019
SLUTT: Ekteparet Per Jonny og Eli Risten Skum har vært i reindriften hele livet. Nå vil de be barna finne et annet levebrød, fordi gruvedriften i Nussir-fjellet truer driften.
Mandag 18. februar 2019
90 av de 100 mest utlånte bøkene i norske biblioteker er barnebøker. En vellykket lesekampanje har æren, hevder lederen for Norsk bibliotek­forening, Mariann Schjeide.