Tirsdag 22. januar 2019
Ronaldo godtok bot og unngikk fengsel i skattesak
Cristiano Ronaldo erklærte seg skyldig i skattefusk da han møtte opp i retten i Madrid tirsdag. Han må punge ut mangfoldige millioner, men slipper fengsel.
Publisert: 22 Januar 13:54
Cristiano Ronaldo erklærte seg skyldig i skattefusk da han møtte opp i retten i Madrid tirsdag. Han må punge ut mangfoldige millioner, men slipper fengsel.
På forhånd hadde fotballstjernen inngått en avtale med spanske skattemyndigheter om å betale tilbake 18,8 millioner euro, som tilsvarer 183 millioner kroner.
Etter tirsdagens rettsmøte ble Ronaldo idømt en bot på 3,57 millioner euro (35 mill. kroner). Det er uklart om boten kommer i tillegg til beløpet han skal tilbakebetale i skatt.
Det var sist sommer at Juventus-stjernen inngikk et forlik. Der gikk han også med på en betinget fengelsstraff på to år. Det ble også utfallet da dommen kom tirsdag.

Soner ikkeI Spania er det vanlig at dommer på under to år i saker som ikke innbefatter voldsbruk gjøres betinget for førstegangsforbrytere. Siden Ronaldo ikke skal sone, ble fengselsdommen øyeblikkelig gjort om til en bot på 3,6 millioner kroner.
En smilende Ronaldo ankom rettslokalet sammen med kjæresten i en svart van, ikledd svart jakke, svarte bukse, svarte solbriller og hvite sko. Han rakk til og med å skrive et par autografer mens han tok seg opp trappa til rettslokalet.
– Jeg har det veldig bra, sa den femdobbelte gullballvinneren til reportere på vei ut av rettsmøtet, som var over etter 40 minutter.

SkatteparadiserDommeren Juan Pablo Gonzalez-Herrero hadde på forhånd sagt nei til at Cristiano Ronaldo kunne ankomme bakveien, og det så ikke ut til at det sjenerte fotballstjernen nevneverdig at han måtte eksponere seg for rampelyset på vei inn til retten.
Portugiserens skattesak stammer fra tiden som Real Madrid-spiller. Anklagen gikk på unndragelse av skatt gjennom bruk av skatteparadiser i perioden 2011 til 2014.
Det er spesielt inntekter fra bilderettigheter som har skapt trøbbel for Ronaldo.
Tidligere har også Lionel Messi fått betinget fengsel gjort om til en bot.
(©NTB)
Mandag 26. august 2019
• Statsminister Erna Solbergs bompengepakke, som ble akseptert av alle regjeringspartiene fredag, må karakteriseres som en relativt avbalansert løsning på et komplisert stridsspørsmål. Frp har vært opptatt av å vise frustrerte...
Mandag 26. august 2019
HÅND I HÅND: En håndfull styrtrike amerikanere har brukt hundrevis av millioner dollar på å sikre en ny vår for den ekstreme høyresida.
Mandag 26. august 2019
AUKE: SV gjer det godt på meiningsmålingar i heile landet. I Vaksdal får partiet 23,7 prosent på lokal måling, opp 9,7 prosentpoeng frå valet i 2015.
Mandag 26. august 2019
Nasjonalmuseet ventet i to år med å ­offentliggjøre kunstavtalen med Fredriksen-søstrene. – Svært uheldig, mener jussprofessor Jan Fridthjof Bernt.
Lørdag 24. august 2019
• Riktignok finnes det enkelte høyreekstreme terrorister som henter inspirasjon i klimaapokalyptiske scenarioer og bekjenner seg til en form for grønn fascisme, slik vi skrev om tidligere denne uka. Likevel er det et langt mer framtredende...
Lørdag 24. august 2019
POLITISK: Amazonas-branner er ikke en naturkatastrofe. Krisa drives av storkapitalens pengejakt og Jair Bolsonaros høyreradikale prosjekt.
Lørdag 24. august 2019
KRISEVEKST: Både ekspertar og partileiar Siv Jensen set Frp si vekst i samanheng med partiet si handsaming av bompengesaka internt i regjering.
Lørdag 24. august 2019
Nasjonalmuseets forhandlinger med Fredriksen-familien ble innledet allerede i 2016. To personer med nære forbindelser til John «Storeulv» Fredriksen var sentrale i prosessen: Svein Aaser og Helene Jebsen Anker.
Lørdag 24. august 2019
Kjartan Fløgstads nye roman «Due og drone» kjem ut same år som han fyller 75, etter meir enn femti år som forfattar. I fjor kom Heming Gujords «Fløgstad verk», der særleg romanane blir grundig og perspektivrikt analysert og kommentert, med...
Fredag 23. august 2019
• Dommen som falt i Aleris-saken onsdag, var alt i alt et stort nederlag for Fagforbundet og de 24 saksøkerne. Striden sto om hvorvidt saksøkerne var å regne som selvstendig næringsdrivende eller fast ansatte, samt om manglende...