Fredag 18. januar 2019
Demokratene krever etterforskning av Trump og hans tidligere advokat
Demokratene krever etterforskning etter lekkasjer om at Trump angivelig skal ha bedt sin advokat om å lyve til Kongressen om byggeplaner i Moskva.
Publisert: 18 Januar 08:12
Demokratene krever etterforskning etter lekkasjer om at Trump angivelig skal ha bedt sin advokat om å lyve til Kongressen om byggeplaner i Moskva.
USAs president Donald Trump skal ha bedt sin tidligere advokat Michael Cohen om å lyve til Kongressen om planene om å bygge et Trump Tower i Moskva. Det sier to føderale polititjenestemenn som var involvert i en etterforskning av saken, ifølge nettstedet Buzzfeed. Kildene står ikke fram med navn.
– Anklagene om at USAs president skal ha opptrådt uærlig for vår komité i et forsøk på å hindre etterforskning og dekke over sine forretningsavtaler med Russland, er de mest alvorlige anklagene til nå. Vi vil gjøre alt vi kan for å finne ut om dette stemmer, skriver den demokratiske kongresspolitikeren Adam B. Schiff på Twitter.
Flere demokrater mener at dersom anklagene stemmer, må Trump umiddelbart stilles til ansvar.
– Om det Buzzfeed skriver er sant, så må president Trump enten gå av eller bli stilt for riksrett, skriver den demokratiske kongressrepresentanten Joaquin Castro.
Cohen ble i desember dømt til tre års fengsel for blant annet ulovlig valgkampfinansiering. Han innrømmet også å ha løyet til Senatets etterretningskomité om Trumps planer om å bygge et Trump Tower i Moskva.
– Det var min plikt å dekke over hans skitne handlinger, sa Cohen i retten før jul. Han sa at han av «blind lojalitet» overfor Trump ble «ført inn på mørkets vei i stedet for lysets vei».
Det hvite hus har foreløpig ikke kommentert anklagene.
(©NTB)
Torsdag 21. februar 2019
Sarah Sørheim kan bli Aftenpostens siste kulturredaktør. Sjefredaktør Espen Egil Hansen har ikke bestemt seg for om hun skal erstattes når hun nå går av.
Torsdag 21. februar 2019
• Månestråle barnehage på Frogner i Oslo har lenge profilert seg som en mønsterbarnehage. Ved å ta inn ekstra kostpenger har barnehagen kunnet servere blant annet frokostbuffet og chiagrøt, og slik framstilt seg som et attraktivt alternativ...
Torsdag 21. februar 2019
ADVARER: Tidligere ansatte i Måne­stråle barnehage tar et kraftig oppgjør med ledelsen. De forteller om en u­forsvarlig drift, hvor det meste dreide seg om å få inn mest mulig penger.
Torsdag 21. februar 2019
FUSJON: Det hvite hus samarbeider med produsenter som selger atomteknologi til Saudi-Arabia. – Det kan være et lovbrudd, hevder kontrollkomite.
Onsdag 20. februar 2019
NY SJANSE: Bernie Sanders vil utfordre president Donald Trump i 2020. – Han er den eneste som kan slå Trump, mener Demokrat-aktivister.
Tirsdag 19. februar 2019
• Fellesnemnda som planlegger nye Vestland fylke, vedtok nylig lønnsbetingelser for politikerne i det kommende storfylket. Det endelige vedtaket lå et stykke under innstillingen fra arbeidsutvalget, som ville gi de folkevalgte et solid...
Tirsdag 19. februar 2019
ESKALERING: En USA-sponset nødhjelpsaksjon i Venezuela kan gjøre krisa i landet enda verre, mener Caritas-leder Martha Skretteberg.
Tirsdag 19. februar 2019
Strømmetjenestene forandrer ikke bare bokmarkedet, men også selve skrivingen. Tom Egeland har begynt å tilpasse romanene sine til lydbokformatet.
Tirsdag 19. februar 2019
SLUTT: Ekteparet Per Jonny og Eli Risten Skum har vært i reindriften hele livet. Nå vil de be barna finne et annet levebrød, fordi gruvedriften i Nussir-fjellet truer driften.
Mandag 18. februar 2019
90 av de 100 mest utlånte bøkene i norske biblioteker er barnebøker. En vellykket lesekampanje har æren, hevder lederen for Norsk bibliotek­forening, Mariann Schjeide.