Fredag 18. januar 2019
Haaland med mål i Salzburg-debuten
Spisskometen Erling Braut Haaland spilte den siste halvtimen og fikk nettkjenning i sin aller første kamp som Salzburg-spiller.
Publisert: 18 Januar 21:31
Spisskometen Erling Braut Haaland spilte den siste halvtimen og fikk nettkjenning i sin aller første kamp som Salzburg-spiller.
Debuten fikk han i 8-2-seieren i fredagens treningskamp mot den lokale regionsklubben Anif. Haaland slapp til i det 59. minutt, og 20 minutter senere gjorde han 7-2-målet.
Haaland ble i fjor sommer solgt til den østerrikske storklubben, men 18-åringen fullførte høstsesongen for Molde. Han hadde bøttet inn en rekke mål i tiden før han ble solgt.
I Salzburg får Haaland en norsk lagkamerat i Fredrik Gulbrandsen, som scoret to av målene i fredagens treningskamp. Oppgjøret var klubbens første etter vinterpausen.
Om fire uker skal Salzburg spille 16-delsfinale mot belgiske Brugge i europaligaen. Den østerrikske serien starter ikke opp igjen før siste helgen i februar.

(©NTB)
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.
Tirsdag 16. juli 2019
MEDISIN: På havbunnen utenfor Bjørnøya har forskere funnet et dyr ikke ulikt en juledekorasjon. Det har molekyler som kan drepe kreft­celler effektivt.
Tirsdag 16. juli 2019
MOTSTAND: President Donald Trumps plan om å deportere 2000 utviste innvandrere utfordres av aktivister og landets største byer.
Mandag 15. juli 2019
BYGGER UT: Siden 2000 har antall ­bygninger i strandsonen økt med 20 prosent. Kommunene klarer ikke ­forvalte det nasjonale ansvaret, mener Norsk Friluftsliv.
Mandag 15. juli 2019
KANDIDAT: EU-statsledernes kom­promissforslag til kommisjonen er i fare. – Tragisk om sosialdemokratene stemmer for en konservativ kandidat, mener dansk europapolitiker.