Fredag 18. januar 2019
Zuccarello får skryt etter ny Rangers-seier
Mats Zuccarello scoret igjen og fikk masse skryt fra treneren etter at New York Rangers slo Chicago Blackhawks 4-3 i NHL torsdag.
Publisert: 18 Januar 10:17
Mats Zuccarello scoret igjen og fikk masse skryt fra treneren etter at New York Rangers slo Chicago Blackhawks 4-3 i NHL torsdag.
Zuccarello har fire mål og tre assist i lagets fire siste kamper. Førsterekka med nordmannen, Chris Kreider og Mika Zibanejad har til sammen 19 målpoeng i løpet av de kampene, hvorav tre er vunnet. Før det hadde Rangers fem tap på rad.
– Jeg synes Zuccarello er spilleren som har forvandlet den rekka. De to siste ukene har han vært som dynamitt. Han har fått tilbake energien og spiller slik han er i stand til. Han er årsaken til at førsterekka har snudd det og dominerer som noen gang før, sa trener David Quinn ifølge nhl.com.
Zuccarello var på isen ved de tre siste målene og fikk pluss 3 i statistikken.
Det var Blackhawks som scoret først i Madison Square Garden, ved Brandon Saad etter fem minutter. Overtaket i første periode varte ikke lenge for bortelaget, for åtte minutter senere utlignet 19-årige Filip Chytil med et vakkert solomål.
Deretter sørger Zuccarello for ledelse. Han holdt seg framme og pirket pucken i mål fra fem centimeters hold etter at keeper Collin Delia halvklaret et skudd fra Marc Staal.
Nordmannen var også involvert i Kreiders 3-1-scoring, selv om han ikke ble kreditert assist. Han førte pucken inn i motstanderens sone, men pasningsforsøket ble stoppet av Chicago-backen Duncan Keith. Kreider vant pucken fra ham og scoret.
Blackhawks reduserte i tredje periode, men Zibanejad punkterte kampen med scoring i tomt bur 18 sekunder før slutt. Gjestene fikk et nytt trøstemål to sekunder før full tid.
Henrik Lundqvist reddet 24 skudd og tok sin 445. seier i NHL. Dermed er han på delt 6.-plass (med Terry Sawchuk) på listen over keeperne med flest seirer. Svensken nådde det tallet på 839 kamper, mot Sawchuks 971.
Zuccarello fikk 20 minutter og 49 sekunder på isen og ble kåret til en av kampens tre beste spillere.
(©NTB)
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.
Tirsdag 16. juli 2019
MEDISIN: På havbunnen utenfor Bjørnøya har forskere funnet et dyr ikke ulikt en juledekorasjon. Det har molekyler som kan drepe kreft­celler effektivt.
Tirsdag 16. juli 2019
MOTSTAND: President Donald Trumps plan om å deportere 2000 utviste innvandrere utfordres av aktivister og landets største byer.
Mandag 15. juli 2019
BYGGER UT: Siden 2000 har antall ­bygninger i strandsonen økt med 20 prosent. Kommunene klarer ikke ­forvalte det nasjonale ansvaret, mener Norsk Friluftsliv.
Mandag 15. juli 2019
KANDIDAT: EU-statsledernes kom­promissforslag til kommisjonen er i fare. – Tragisk om sosialdemokratene stemmer for en konservativ kandidat, mener dansk europapolitiker.