Fredag 18. januar 2019
Keepertrener Ege forsvarer VM-målvaktene: – Selv to keepere hadde ikke stoppet Mikkel
Keepertrener Steinar Ege kritiserte ikke sine elever etter tapet mot Danmark i VM. Han mener forutsetningene var helt umulige for dem.
Publisert: 18 Januar 06:40
Keepertrener Steinar Ege kritiserte ikke sine elever etter tapet mot Danmark i VM. Han mener forutsetningene var helt umulige for dem.
– Når Mikkel Hansen får hoppe opp på åtte meter og skyte fra sju, ja da kan du sette inn begge keeperne samtidig uten at det hjelper, sier Steiner Ege til NTB.
Espen Christensen og Torbjørn Bergerud er hans menn.
– Jeg synes de står en kamp under forferdelig dårlig betingelser. Vi taper mange mann-mann-dueller, og Hansen får prikkskyte innenfor nimeteren. Rasmus Lauge holder lekestue med skudd og gjennombrudd, sier Ege.
– Vi fikk ikke til det tette og kompakte spillet og taklinger som vi ønsket. Og da må man (keeperne) opp i en helt eksepsjonell sone for å få mer ut av det.

Best?På den offisielle statistikken stoppet Danmarks Niklas Landin på 31 i redningsprosent. Den norske duoen Christensen (25) og Bergerud (22) havnet litt etter.
Landin startet strålende og ga danskene det de ville ha. Det gjorde at Danmark tidlig fikk en ledelse mens Norge jaget for å komme à jour.
Det gikk nesten kort tid før pause, men så stakk Danmark ifra igjen og vant greit. På det meste var ledelsen oppe i 25–16.
Norge starter hovedrunden i VM søndag mot Egypt. Dagen etter venter Sverige. Så er Ungarn motstander onsdag.
Christensen topper faktisk redningsstatistikken i VM, delt med Landin, med 45 prosent etter at gruppespillet er over og alle lag har spilt fem kamper.
(©NTB)
Onsdag 17. april 2019
Steikende sol tilsier ikke lenger bare glade badedager, men også tørke og skogbrann. Hva er egentlig «pent» og «stygt» vær i klimakrisas tid?
Onsdag 17. april 2019
• Notre-Dame, som natt til mandag ble offer for flammenes rov, er tett innvevd i fransk historie. Her kom den første stenderforsamlingen sammen i 1302, og her ble den ti år gamle engelske kongen Henrik 6. kronet til Frankrikes konge under...
Onsdag 17. april 2019
BRENNBART: Tragedien i Notre-Dame setter fyr på en gammel fransk debatt om forholdet mellom staten og kirka. Mangemilliardærer lover nå enorme beløp.
Onsdag 17. april 2019
ADVARER: Per Olaf Lundteigen (Sp) sier at regningen for fri arbeidsinnvandring kommer nå og vil at staten skal ta tilbake styringen av arbeidsstokken.
Tirsdag 16. april 2019
Halvparten av abonnentene til Helgelendingen kan miste avisa med ny postlov. – Dette blir alvorlig for oss, sier redaktør Geir Arne Glad.
Tirsdag 16. april 2019
KOALISJON: Sannfinnene er håret i bokstavsuppa som skal danne ny regjering i Finland.
Tirsdag 16. april 2019
• Persondata har blitt det nye gullet. Opplysninger om norske borgere samles nå inn i stor skala av verdens største internasjonale teknologigiganter, som Apple, Google, Microsoft og Facebook. All erfaring viser at hver enkelt av oss ikke er...
Tirsdag 16. april 2019
OMSTILLING: Kværner-sjef Sturla Magnus tror lønnsomheten vil synke og arbeidsplassene forsvinne ut av landet dersom verftet i Verdal skal slutte å levere til oljeindustrien.
Mandag 15. april 2019
NY RAPPORT: Lavere lønninger, mer økonomisk kriminalitet og flere biler på tomgang i sentrum. Dette blir konsekvensen av regjeringens drosjereform, ifølge Transportøkonomisk institutt.
Mandag 15. april 2019
• Dagsavisens debattredaktør Bente R. Granklev skrev forrige uke en interessant kommentar om politikeres misvisende henvisninger til fagfolk for å legitimere egne beslutninger. Granklev viste blant annet til helseminister Bent Høie, som har...