Fredag 18. januar 2019
Keepertrener Ege forsvarer VM-målvaktene: – Selv to keepere hadde ikke stoppet Mikkel
Keepertrener Steinar Ege kritiserte ikke sine elever etter tapet mot Danmark i VM. Han mener forutsetningene var helt umulige for dem.
Publisert: 18 Januar 06:40
Keepertrener Steinar Ege kritiserte ikke sine elever etter tapet mot Danmark i VM. Han mener forutsetningene var helt umulige for dem.
– Når Mikkel Hansen får hoppe opp på åtte meter og skyte fra sju, ja da kan du sette inn begge keeperne samtidig uten at det hjelper, sier Steiner Ege til NTB.
Espen Christensen og Torbjørn Bergerud er hans menn.
– Jeg synes de står en kamp under forferdelig dårlig betingelser. Vi taper mange mann-mann-dueller, og Hansen får prikkskyte innenfor nimeteren. Rasmus Lauge holder lekestue med skudd og gjennombrudd, sier Ege.
– Vi fikk ikke til det tette og kompakte spillet og taklinger som vi ønsket. Og da må man (keeperne) opp i en helt eksepsjonell sone for å få mer ut av det.

Best?På den offisielle statistikken stoppet Danmarks Niklas Landin på 31 i redningsprosent. Den norske duoen Christensen (25) og Bergerud (22) havnet litt etter.
Landin startet strålende og ga danskene det de ville ha. Det gjorde at Danmark tidlig fikk en ledelse mens Norge jaget for å komme à jour.
Det gikk nesten kort tid før pause, men så stakk Danmark ifra igjen og vant greit. På det meste var ledelsen oppe i 25–16.
Norge starter hovedrunden i VM søndag mot Egypt. Dagen etter venter Sverige. Så er Ungarn motstander onsdag.
Christensen topper faktisk redningsstatistikken i VM, delt med Landin, med 45 prosent etter at gruppespillet er over og alle lag har spilt fem kamper.
(©NTB)
Lørdag 23. februar 2019
• Trond Giske gir opp kampen om toppverv i Trøndelag Ap. Det gjør han etter et døgns intens medie­storm – men det har vært mange slike døgn for Giske det siste året. Arbeiderpartiet konkluderte nylig med at han har brutt partiets...
Lørdag 23. februar 2019
Hva går tapt hvis kulturredaktøren forsvinner ut av redaksjonslokalene? – Tendenser i kulturen vil ikke fanges opp like lett, tror tidligere kulturredaktør Cathrine Sandnes.
Lørdag 23. februar 2019
RYKKER UT: I Frankrike, Storbritannia og USA stemples profiler fra den radikale venstresida som antisemittiske. Jødiske aktivister slår tilbake mot anklagene, som de mener brukes politisk.
Lørdag 23. februar 2019
UTE: Vibeke-Emilie Abrahamsen i Bamble Frp er ekskludert frå partiet og får ikkje stille til val i heimkommunen. Men ho har ein plan.
Fredag 22. februar 2019
Konkurransetilsynet mener det ikke kan dokumenteres at faste priser på nye bøker sikrer et mangfold i utgivelsene. Men Norge er langt fra alene om å velge fastpris som politisk virke­middel.
Fredag 22. februar 2019
BLIR FEIL: Byrådsleder Raymond Johansen kritiserer politireformen for at Oslo mangler politifolk i bydelene. Han mener det blir feil å legge skylda for økende kriminalitet på flyktninger.
Fredag 22. februar 2019
• For tre år siden skrev Klassekampen at mediekonsernet Amedia hadde analysert 11.300 nettartikler og funnet ut at kultursaker blir minst lest. Bare én prosent av de digitale abonnentene leste nettavisenes filmanmeldelser. Vil det føre til...
Fredag 22. februar 2019
FARLIG KURS: Venezuela-eksperter mener opposisjonens nye lovverk vil gi eneveldig makt til en liten klikk med tette bånd til USA, gjøre nasjonal for­soning umulig, og øke faren for borgerkrig.
Torsdag 21. februar 2019
Sarah Sørheim kan bli Aftenpostens siste kulturredaktør. Sjefredaktør Espen Egil Hansen har ikke bestemt seg for om hun skal erstattes når hun nå går av.
Torsdag 21. februar 2019
• Månestråle barnehage på Frogner i Oslo har lenge profilert seg som en mønsterbarnehage. Ved å ta inn ekstra kostpenger har barnehagen kunnet servere blant annet frokostbuffet og chiagrøt, og slik framstilt seg som et attraktivt alternativ...