Fredag 18. januar 2019
Federer enkelt videre i Australian Open
Roger Federer trengte kun halvannen time på å ta seg videre til fjerde runde av Australian Open. Mot amerikanske Taylor Fritz fredag vant han tre strake sett.
Publisert: 18 Januar 08:19
Roger Federer trengte kun halvannen time på å ta seg videre til fjerde runde av Australian Open. Mot amerikanske Taylor Fritz fredag vant han tre strake sett.
Fritz hadde lite å stille opp med mot Federer, som er på jakt etter sin 21. Grand Slam-tittel. Etter en time og 28 minutter var kampen over, og sveitseren hadde vunnet 6-2, 7-5, 6-2.
Det første settet tok kun 20 minutter, men amerikaneren ga mer motstand i andre sett. Fritz, som er ranket som nummer 50 i verden, holdt verdenstreeren til 5-5 før Federer brøt 21-åringens serve. Deretter servet sveitseren enkelt hjem settet.
I tredje sett klarte ikke Fritz å henge med, Federer brøt serven to ganger og vant det siste settet 6-2.
I et intervju med arrangøren etter avansementet skrøt Federer av sin 16 år yngre motstander.
– Han kommer til å bli farlig framover.
Kampen var Federers kamp nummer 100 på Rod Laver arena, Australian Opens hovedarena.
I fjerde runde møter Federer greske Stefanos Tsitsipas, som aldri har tatt seg forbi fjerde runde i turneringen.
(©NTB)
Mandag 18. februar 2019
90 av de 100 mest utlånte bøkene i norske biblioteker er barnebøker. En vellykket lesekampanje har æren, hevder lederen for Norsk bibliotek­forening, Mariann Schjeide.
Mandag 18. februar 2019
• Den store sikkerhetskonferansen i München gikk av stabelen denne helga med ledere fra hele verden til stede. Den viste at det er økende motsetninger, ikke bare mellom Washington og Moskva og Beijing, men også mellom USA og Europas...
Mandag 18. februar 2019
SKIFTE: Den raskt økende avstanden mellom USA og EU preget årets store sikkerhetskonferanse i München.
Mandag 18. februar 2019
NOK NÅ: Minotenks utspill om å ikke bosette flere flyktninger i utsatte bydeler får støtte fra Lena Larsen og Mahmoud Farahmand. Også SV er åpen for ideen.
Lørdag 16. februar 2019
ØNSKE: Venezuelas Yvan Gil håper Norge står imot internasjonalt press og beholder sin nøytrale posisjon i kriserammede Venezuelas politiske strid.
Lørdag 16. februar 2019
SV vil ha en ny pressestøtteordning for gratisaviser på nett. – Vi vil ha en full gjennomgang av pressestøtten og modernisere den, sier SVs Freddy André Øvstegård.
Lørdag 16. februar 2019
• Den siste uka har Klassekampen skrevet om norsk utenrikspolitikk og alliansestrategi. Norske myndigheter snakker nemlig stadig mer åpent om problemer med Nato. Det er spesielt valget av Donald Trump til president i USA som skaper uro. I en...
Lørdag 16. februar 2019
PAUSE: – Hvis vi ikke tar tak i integreringsutfordringene, vil det styrke ytre høyre, sier Linda Noor, som vil ha pause i bosetting av flyktninger i Oslo. Frp vil ha bosettingsstans.
Lørdag 16. februar 2019
I desember 2017, kort tid etter at metoo hadde blitt et begrep og bølger av sjokk og vantro (hos noen), lettelse og sinne (hos andre), hadde rullet fra Hollywood og utover i verden, skjedde noe så sjeldent som at en novelle gikk
Fredag 15. februar 2019
• Det folk i verden frykter aller mest, er klimaendringer, viser en ny studie fra det amerikanske forskningssenteret Pew Research Center. Hele 67 prosent av befolkningen i 23 utvalgte land fra alle verdensdeler oppgir i undersøkelser at de...