Fredag 18. januar 2019
Maren Lundby på 6.-plass etter første omgang i Japan
Østerrikske Daniela Iraschko-Stolz leder etter første omgang av verdenscuprennet i hopp for kvinner i Zao i Japan. Maren Lundby er beste norske på 6.-plass.
Publisert: 18 Januar 10:40
Østerrikske Daniela Iraschko-Stolz leder etter første omgang av verdenscuprennet i hopp for kvinner i Zao i Japan. Maren Lundby er beste norske på 6.-plass.
Lundby, som vant begge de individuelle rennene i den japanske bakken i fjor, fikk ikke full klaff da hun fredag satte utfor i den japanske bakken. Men avstanden opp til pallen er ikke umulig dersom hun gjennomfører et godt hopp i annen omgang.
Bøverbru-jenta er 11,8 poeng bak Iraschko-Stoltz etter et hopp på 89,5 meter som ga 92,4 poeng.
Sara Takanashi fra Japan ligger på 2.-plass, 3,2 poeng bak østerrikeren, mens verdenscupleder Katharina Althaus er på tredje, 3,4 poeng bak.
Norge har to hoppere blant de ti beste etter første omgang. Anne Odine Strøm er på 9.-plass etter et svev på 85,5 meter. For det ble hun belønnet med 88,1 poeng.
Også Silje Opseth kvalifiserte seg til finaleomgangen, men ligger langt bak de beste. Med 75,5 meter og 70,3 poeng ligger Opseth på 27.-plass, 34 poeng bak toppen.
Ingebjørg Saglien Braaten fikk det ikke til å stemme og landet på 65 meter. Det holdt ikke til å få hoppe finaleomgangen.
(©NTB)
Lørdag 23. februar 2019
• Trond Giske gir opp kampen om toppverv i Trøndelag Ap. Det gjør han etter et døgns intens medie­storm – men det har vært mange slike døgn for Giske det siste året. Arbeiderpartiet konkluderte nylig med at han har brutt partiets...
Lørdag 23. februar 2019
Hva går tapt hvis kulturredaktøren forsvinner ut av redaksjonslokalene? – Tendenser i kulturen vil ikke fanges opp like lett, tror tidligere kulturredaktør Cathrine Sandnes.
Lørdag 23. februar 2019
RYKKER UT: I Frankrike, Storbritannia og USA stemples profiler fra den radikale venstresida som antisemittiske. Jødiske aktivister slår tilbake mot anklagene, som de mener brukes politisk.
Lørdag 23. februar 2019
UTE: Vibeke-Emilie Abrahamsen i Bamble Frp er ekskludert frå partiet og får ikkje stille til val i heimkommunen. Men ho har ein plan.
Fredag 22. februar 2019
Konkurransetilsynet mener det ikke kan dokumenteres at faste priser på nye bøker sikrer et mangfold i utgivelsene. Men Norge er langt fra alene om å velge fastpris som politisk virke­middel.
Fredag 22. februar 2019
BLIR FEIL: Byrådsleder Raymond Johansen kritiserer politireformen for at Oslo mangler politifolk i bydelene. Han mener det blir feil å legge skylda for økende kriminalitet på flyktninger.
Fredag 22. februar 2019
• For tre år siden skrev Klassekampen at mediekonsernet Amedia hadde analysert 11.300 nettartikler og funnet ut at kultursaker blir minst lest. Bare én prosent av de digitale abonnentene leste nettavisenes filmanmeldelser. Vil det føre til...
Fredag 22. februar 2019
FARLIG KURS: Venezuela-eksperter mener opposisjonens nye lovverk vil gi eneveldig makt til en liten klikk med tette bånd til USA, gjøre nasjonal for­soning umulig, og øke faren for borgerkrig.
Torsdag 21. februar 2019
Sarah Sørheim kan bli Aftenpostens siste kulturredaktør. Sjefredaktør Espen Egil Hansen har ikke bestemt seg for om hun skal erstattes når hun nå går av.
Torsdag 21. februar 2019
• Månestråle barnehage på Frogner i Oslo har lenge profilert seg som en mønsterbarnehage. Ved å ta inn ekstra kostpenger har barnehagen kunnet servere blant annet frokostbuffet og chiagrøt, og slik framstilt seg som et attraktivt alternativ...