Fredag 18. januar 2019
Svakt nedslag fratok Maren Lundby pallplass i Japan
Maren Lundby hoppet langt i finaleomgangen i japanske Zao, men gikk glipp av pallplass etter et svakt nedslag. Østerrikske Daniela Iraschko-Stolz vant.
Publisert: 18 Januar 14:54
Maren Lundby hoppet langt i finaleomgangen i japanske Zao, men gikk glipp av pallplass etter et svakt nedslag. Østerrikske Daniela Iraschko-Stolz vant.
Maren Lundby hadde verken hoppet treningsomganger eller kvalifisering før hun satte utfor den japanske bakken fredag. Om det preget den norske 24-åringen eller ikke vites ikke, men full klaff fikk Bøverbru-jenta ikke. Det endte med en 4.-plass.
Etter første omgang lå hun på 6.-plass, 11,8 poeng bak østerrikske Daniela Iraschko-Stolz som ledet. I annen omgang svevde hun ned til 99,5 meter, men slet i landingen og tapte noen stilpoeng som trolig kostet henne en pallplass.
– Det første hoppet var ikke helt bra. Det var mitt første hopp i bakken i år, og jeg klarte ikke å tilvenne meg bakken i første forsøk. Heldigvis rettet jeg fort opp det til 2. omgang og gjorde et kjempehopp, men da klarte jeg jo ikke å sette nedslag, sa Lundby.
– Det er kjedelig å se at jeg kunne vunnet med nedslag, men samtidig er det en del av skihoppet, og da fortjente jeg ikke bedre.

VanskeligEtter å ha vunnet begge de individuelle rennene i den japanske bakken i fjor måtte Lundby fredag nøye seg med 4.-plass, 4,9 poeng bak vinneren Iraschko-Stolz.
Sara Takanashi fra Japan ble nummer to (1,7 poeng bak), mens verdenscupleder Katharina Althaus ble nummer tre ytterligere tre tidels poeng bak.
Rennet ble noe forsinket på grunn av værforholdene.
– Det var noe varierende forhold, som alltid, men det er godt gjort at de klarte å fullføre rennet. Jeg har aldri opplevd at det ikke er blitt utsettelser her, men heller aldri at det er blitt avlyst. Det er bare å smøre seg med tålmodighet og hoppe når treneren vinker, sa Lundby.

Sterkt av StrømAnne Odine Strøm lå 9.-plass etter første omgang, men klinket til med et hopp på 93,5 meter i finaleomgangen og tangerte karrierebeste med 7.-plass. Også Silje Opseth kvalifiserte seg til finaleomgangen, der hun hoppet seg opp fire plasser til 23.-plass.
Ingebjørg Saglien Braaten fikk det ikke til å stemme og landet på 65 meter. Det holdt ikke til å få hoppe finaleomgangen.
(©NTB)
Onsdag 17. april 2019
Steikende sol tilsier ikke lenger bare glade badedager, men også tørke og skogbrann. Hva er egentlig «pent» og «stygt» vær i klimakrisas tid?
Onsdag 17. april 2019
• Notre-Dame, som natt til mandag ble offer for flammenes rov, er tett innvevd i fransk historie. Her kom den første stenderforsamlingen sammen i 1302, og her ble den ti år gamle engelske kongen Henrik 6. kronet til Frankrikes konge under...
Onsdag 17. april 2019
BRENNBART: Tragedien i Notre-Dame setter fyr på en gammel fransk debatt om forholdet mellom staten og kirka. Mangemilliardærer lover nå enorme beløp.
Onsdag 17. april 2019
ADVARER: Per Olaf Lundteigen (Sp) sier at regningen for fri arbeidsinnvandring kommer nå og vil at staten skal ta tilbake styringen av arbeidsstokken.
Tirsdag 16. april 2019
Halvparten av abonnentene til Helgelendingen kan miste avisa med ny postlov. – Dette blir alvorlig for oss, sier redaktør Geir Arne Glad.
Tirsdag 16. april 2019
KOALISJON: Sannfinnene er håret i bokstavsuppa som skal danne ny regjering i Finland.
Tirsdag 16. april 2019
• Persondata har blitt det nye gullet. Opplysninger om norske borgere samles nå inn i stor skala av verdens største internasjonale teknologigiganter, som Apple, Google, Microsoft og Facebook. All erfaring viser at hver enkelt av oss ikke er...
Tirsdag 16. april 2019
OMSTILLING: Kværner-sjef Sturla Magnus tror lønnsomheten vil synke og arbeidsplassene forsvinne ut av landet dersom verftet i Verdal skal slutte å levere til oljeindustrien.
Mandag 15. april 2019
NY RAPPORT: Lavere lønninger, mer økonomisk kriminalitet og flere biler på tomgang i sentrum. Dette blir konsekvensen av regjeringens drosjereform, ifølge Transportøkonomisk institutt.
Mandag 15. april 2019
• Dagsavisens debattredaktør Bente R. Granklev skrev forrige uke en interessant kommentar om politikeres misvisende henvisninger til fagfolk for å legitimere egne beslutninger. Granklev viste blant annet til helseminister Bent Høie, som har...