Fredag 18. januar 2019
Svakt nedslag fratok Maren Lundby pallplass i Japan
Maren Lundby hoppet langt i finaleomgangen i japanske Zao, men gikk glipp av pallplass etter et svakt nedslag. Østerrikske Daniela Iraschko-Stolz vant.
Publisert: 18 Januar 14:54
Maren Lundby hoppet langt i finaleomgangen i japanske Zao, men gikk glipp av pallplass etter et svakt nedslag. Østerrikske Daniela Iraschko-Stolz vant.
Maren Lundby hadde verken hoppet treningsomganger eller kvalifisering før hun satte utfor den japanske bakken fredag. Om det preget den norske 24-åringen eller ikke vites ikke, men full klaff fikk Bøverbru-jenta ikke. Det endte med en 4.-plass.
Etter første omgang lå hun på 6.-plass, 11,8 poeng bak østerrikske Daniela Iraschko-Stolz som ledet. I annen omgang svevde hun ned til 99,5 meter, men slet i landingen og tapte noen stilpoeng som trolig kostet henne en pallplass.
– Det første hoppet var ikke helt bra. Det var mitt første hopp i bakken i år, og jeg klarte ikke å tilvenne meg bakken i første forsøk. Heldigvis rettet jeg fort opp det til 2. omgang og gjorde et kjempehopp, men da klarte jeg jo ikke å sette nedslag, sa Lundby.
– Det er kjedelig å se at jeg kunne vunnet med nedslag, men samtidig er det en del av skihoppet, og da fortjente jeg ikke bedre.

VanskeligEtter å ha vunnet begge de individuelle rennene i den japanske bakken i fjor måtte Lundby fredag nøye seg med 4.-plass, 4,9 poeng bak vinneren Iraschko-Stolz.
Sara Takanashi fra Japan ble nummer to (1,7 poeng bak), mens verdenscupleder Katharina Althaus ble nummer tre ytterligere tre tidels poeng bak.
Rennet ble noe forsinket på grunn av værforholdene.
– Det var noe varierende forhold, som alltid, men det er godt gjort at de klarte å fullføre rennet. Jeg har aldri opplevd at det ikke er blitt utsettelser her, men heller aldri at det er blitt avlyst. Det er bare å smøre seg med tålmodighet og hoppe når treneren vinker, sa Lundby.

Sterkt av StrømAnne Odine Strøm lå 9.-plass etter første omgang, men klinket til med et hopp på 93,5 meter i finaleomgangen og tangerte karrierebeste med 7.-plass. Også Silje Opseth kvalifiserte seg til finaleomgangen, der hun hoppet seg opp fire plasser til 23.-plass.
Ingebjørg Saglien Braaten fikk det ikke til å stemme og landet på 65 meter. Det holdt ikke til å få hoppe finaleomgangen.
(©NTB)
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.
Tirsdag 16. juli 2019
MEDISIN: På havbunnen utenfor Bjørnøya har forskere funnet et dyr ikke ulikt en juledekorasjon. Det har molekyler som kan drepe kreft­celler effektivt.
Tirsdag 16. juli 2019
MOTSTAND: President Donald Trumps plan om å deportere 2000 utviste innvandrere utfordres av aktivister og landets største byer.
Mandag 15. juli 2019
BYGGER UT: Siden 2000 har antall ­bygninger i strandsonen økt med 20 prosent. Kommunene klarer ikke ­forvalte det nasjonale ansvaret, mener Norsk Friluftsliv.
Mandag 15. juli 2019
KANDIDAT: EU-statsledernes kom­promissforslag til kommisjonen er i fare. – Tragisk om sosialdemokratene stemmer for en konservativ kandidat, mener dansk europapolitiker.