Fredag 18. januar 2019
René Toft Hansen ferdig i håndball-VM
René Toft Hansen, som måtte ut med skade i kampen mot Norge torsdag, mister resten av håndball-VM med en lyskeskade.
Publisert: 18 Januar 12:55
René Toft Hansen, som måtte ut med skade i kampen mot Norge torsdag, mister resten av håndball-VM med en lyskeskade.
Det opplyste Danmarks landslagssjef Nikolaj Jacobsen fredag.
– Det blir et stort tap for oss, sa Jacobsen.
– Han blir ikke klar til mer spill i denne omgang, og det er noe vi alle er veldig lei for. Han er ekstremt viktig for laget. Han er den som retter opp ting når vi gjør feil, sa landslagssjefen, som har beskrevet Hansen som krumtappen i forsvarsspillet sammen med Henrik Møllgaard.
Strekspilleren skal testes igjen for å finne skadens omfang, men det er allerede klart at det er uaktuelt med mer VM-spill.
Jacobsen har ennå ikke tatt stilling til om han henter Henrik Toft inn i troppen. Han har vært ute med skade, men strekspilleren har gjort store framskritt og skal testes senere fredag.
Også bakspilleren Nikolaj Øris ble skadd mot Norge. Han skal undersøkes nærmere for å finne ut hvor alvorlig skaden er. Det handler om en skade på baksiden av låret.
Jacobsen måtte bruke den første av sine tre utskiftningsmuligheter i troppen da Hans Lindberg ble skadd i åpningskampen. Han vil spare iallfall en av de to siste til eventuell semifinale i fall en av keeperne skulle bli skadd. Først lørdag gir han beskjed om eventuelle utskiftninger.
Danmark og Sverige innleder hovedrunden i VM med fire poeng etter å ha vunnet alle sine kamper i grunnspillet. Norge har to poeng. Danmark møter Ungarn lørdag.
(©NTB)
Onsdag 17. april 2019
Steikende sol tilsier ikke lenger bare glade badedager, men også tørke og skogbrann. Hva er egentlig «pent» og «stygt» vær i klimakrisas tid?
Onsdag 17. april 2019
• Notre-Dame, som natt til mandag ble offer for flammenes rov, er tett innvevd i fransk historie. Her kom den første stenderforsamlingen sammen i 1302, og her ble den ti år gamle engelske kongen Henrik 6. kronet til Frankrikes konge under...
Onsdag 17. april 2019
BRENNBART: Tragedien i Notre-Dame setter fyr på en gammel fransk debatt om forholdet mellom staten og kirka. Mangemilliardærer lover nå enorme beløp.
Onsdag 17. april 2019
ADVARER: Per Olaf Lundteigen (Sp) sier at regningen for fri arbeidsinnvandring kommer nå og vil at staten skal ta tilbake styringen av arbeidsstokken.
Tirsdag 16. april 2019
Halvparten av abonnentene til Helgelendingen kan miste avisa med ny postlov. – Dette blir alvorlig for oss, sier redaktør Geir Arne Glad.
Tirsdag 16. april 2019
KOALISJON: Sannfinnene er håret i bokstavsuppa som skal danne ny regjering i Finland.
Tirsdag 16. april 2019
• Persondata har blitt det nye gullet. Opplysninger om norske borgere samles nå inn i stor skala av verdens største internasjonale teknologigiganter, som Apple, Google, Microsoft og Facebook. All erfaring viser at hver enkelt av oss ikke er...
Tirsdag 16. april 2019
OMSTILLING: Kværner-sjef Sturla Magnus tror lønnsomheten vil synke og arbeidsplassene forsvinne ut av landet dersom verftet i Verdal skal slutte å levere til oljeindustrien.
Mandag 15. april 2019
NY RAPPORT: Lavere lønninger, mer økonomisk kriminalitet og flere biler på tomgang i sentrum. Dette blir konsekvensen av regjeringens drosjereform, ifølge Transportøkonomisk institutt.
Mandag 15. april 2019
• Dagsavisens debattredaktør Bente R. Granklev skrev forrige uke en interessant kommentar om politikeres misvisende henvisninger til fagfolk for å legitimere egne beslutninger. Granklev viste blant annet til helseminister Bent Høie, som har...