Fredag 18. januar 2019
René Toft Hansen ferdig i håndball-VM
René Toft Hansen, som måtte ut med skade i kampen mot Norge torsdag, mister resten av håndball-VM med en lyskeskade.
Publisert: 18 Januar 12:55
René Toft Hansen, som måtte ut med skade i kampen mot Norge torsdag, mister resten av håndball-VM med en lyskeskade.
Det opplyste Danmarks landslagssjef Nikolaj Jacobsen fredag.
– Det blir et stort tap for oss, sa Jacobsen.
– Han blir ikke klar til mer spill i denne omgang, og det er noe vi alle er veldig lei for. Han er ekstremt viktig for laget. Han er den som retter opp ting når vi gjør feil, sa landslagssjefen, som har beskrevet Hansen som krumtappen i forsvarsspillet sammen med Henrik Møllgaard.
Strekspilleren skal testes igjen for å finne skadens omfang, men det er allerede klart at det er uaktuelt med mer VM-spill.
Jacobsen har ennå ikke tatt stilling til om han henter Henrik Toft inn i troppen. Han har vært ute med skade, men strekspilleren har gjort store framskritt og skal testes senere fredag.
Også bakspilleren Nikolaj Øris ble skadd mot Norge. Han skal undersøkes nærmere for å finne ut hvor alvorlig skaden er. Det handler om en skade på baksiden av låret.
Jacobsen måtte bruke den første av sine tre utskiftningsmuligheter i troppen da Hans Lindberg ble skadd i åpningskampen. Han vil spare iallfall en av de to siste til eventuell semifinale i fall en av keeperne skulle bli skadd. Først lørdag gir han beskjed om eventuelle utskiftninger.
Danmark og Sverige innleder hovedrunden i VM med fire poeng etter å ha vunnet alle sine kamper i grunnspillet. Norge har to poeng. Danmark møter Ungarn lørdag.
(©NTB)
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.
Tirsdag 16. juli 2019
MEDISIN: På havbunnen utenfor Bjørnøya har forskere funnet et dyr ikke ulikt en juledekorasjon. Det har molekyler som kan drepe kreft­celler effektivt.
Tirsdag 16. juli 2019
MOTSTAND: President Donald Trumps plan om å deportere 2000 utviste innvandrere utfordres av aktivister og landets største byer.
Mandag 15. juli 2019
BYGGER UT: Siden 2000 har antall ­bygninger i strandsonen økt med 20 prosent. Kommunene klarer ikke ­forvalte det nasjonale ansvaret, mener Norsk Friluftsliv.
Mandag 15. juli 2019
KANDIDAT: EU-statsledernes kom­promissforslag til kommisjonen er i fare. – Tragisk om sosialdemokratene stemmer for en konservativ kandidat, mener dansk europapolitiker.