Fredag 18. januar 2019
Grande om angivelig klimabråk med Frp: – Vi måtte alle ta pauser
Venstre-leder Trine Skei Grande bekrefter at hun forlot rommet under forhandlingene med Frp, Høyre og KrF. – Men det gjorde også alle de andre, sier hun.
Publisert: 18 Januar 00:18
Venstre-leder Trine Skei Grande bekrefter at hun forlot rommet under forhandlingene med Frp, Høyre og KrF. – Men det gjorde også alle de andre, sier hun.
Ifølge flere medier skal Grande ha forlatt rommet i sinnet under en opphetet klimadiskusjon med Frp under med regjeringsforhandlingene på Granavolden Gjæstgiveri.
Venstre-lederen bekrefter overfor NTB at diskusjonene tidvis ble så opphetede og vanskelige at hun og flere andre måtte forlate rommet, men vil ikke si hvilke temaer det dreide seg om.
– Jeg kan si at alle partiene på et eller annet tidspunkt har måttet ta pauser for å gå ut og drøfte den videre strategien, og det har Venstre også gjort, sa Grande.
Hun ville ikke kommentere hvorvidt denne «pausen» førte til klimagjennomslaget Venstre var ute etter for å kunne støtte regjeringsplattformen. På spørsmål om hva den store klimaseieren er, trekker hun fram de nye utslippsmålene.
– Det som er lettest å se er at vi har fått til ambisiøse mål om innenlands kutt, at vi skal ha som mål å kutte 45 prosent i ikke-kvotepliktig sektor innen 2030. Men så er det veldig mange tiltak, små og store, som skal gjøre at vi skal klare å nå de målsettingene, sier Grande, og nevner skipsfart, videreføring av elbilfordeler og grønne arbeidsplasser.
På spørsmål om hva som var vanskeligst å svelge, nevner hun endringen i abortloven. Venstre-lederen bekrefter at dette er årsaken til at sju i landsstyret stemte mot plattformen.
– Det var ikke akkurat noen overraskelse, sier hun.
På spørsmål om Venstre beholder sine nåværende statsrådsposter, svarer hun at dette ikke er diskutert ennå.
(©NTB)
Onsdag 17. april 2019
Steikende sol tilsier ikke lenger bare glade badedager, men også tørke og skogbrann. Hva er egentlig «pent» og «stygt» vær i klimakrisas tid?
Onsdag 17. april 2019
• Notre-Dame, som natt til mandag ble offer for flammenes rov, er tett innvevd i fransk historie. Her kom den første stenderforsamlingen sammen i 1302, og her ble den ti år gamle engelske kongen Henrik 6. kronet til Frankrikes konge under...
Onsdag 17. april 2019
BRENNBART: Tragedien i Notre-Dame setter fyr på en gammel fransk debatt om forholdet mellom staten og kirka. Mangemilliardærer lover nå enorme beløp.
Onsdag 17. april 2019
ADVARER: Per Olaf Lundteigen (Sp) sier at regningen for fri arbeidsinnvandring kommer nå og vil at staten skal ta tilbake styringen av arbeidsstokken.
Tirsdag 16. april 2019
Halvparten av abonnentene til Helgelendingen kan miste avisa med ny postlov. – Dette blir alvorlig for oss, sier redaktør Geir Arne Glad.
Tirsdag 16. april 2019
KOALISJON: Sannfinnene er håret i bokstavsuppa som skal danne ny regjering i Finland.
Tirsdag 16. april 2019
• Persondata har blitt det nye gullet. Opplysninger om norske borgere samles nå inn i stor skala av verdens største internasjonale teknologigiganter, som Apple, Google, Microsoft og Facebook. All erfaring viser at hver enkelt av oss ikke er...
Tirsdag 16. april 2019
OMSTILLING: Kværner-sjef Sturla Magnus tror lønnsomheten vil synke og arbeidsplassene forsvinne ut av landet dersom verftet i Verdal skal slutte å levere til oljeindustrien.
Mandag 15. april 2019
NY RAPPORT: Lavere lønninger, mer økonomisk kriminalitet og flere biler på tomgang i sentrum. Dette blir konsekvensen av regjeringens drosjereform, ifølge Transportøkonomisk institutt.
Mandag 15. april 2019
• Dagsavisens debattredaktør Bente R. Granklev skrev forrige uke en interessant kommentar om politikeres misvisende henvisninger til fagfolk for å legitimere egne beslutninger. Granklev viste blant annet til helseminister Bent Høie, som har...