Fredag 18. januar 2019
Grande om angivelig klimabråk med Frp: – Vi måtte alle ta pauser
Venstre-leder Trine Skei Grande bekrefter at hun forlot rommet under forhandlingene med Frp, Høyre og KrF. – Men det gjorde også alle de andre, sier hun.
Publisert: 18 Januar 00:18
Venstre-leder Trine Skei Grande bekrefter at hun forlot rommet under forhandlingene med Frp, Høyre og KrF. – Men det gjorde også alle de andre, sier hun.
Ifølge flere medier skal Grande ha forlatt rommet i sinnet under en opphetet klimadiskusjon med Frp under med regjeringsforhandlingene på Granavolden Gjæstgiveri.
Venstre-lederen bekrefter overfor NTB at diskusjonene tidvis ble så opphetede og vanskelige at hun og flere andre måtte forlate rommet, men vil ikke si hvilke temaer det dreide seg om.
– Jeg kan si at alle partiene på et eller annet tidspunkt har måttet ta pauser for å gå ut og drøfte den videre strategien, og det har Venstre også gjort, sa Grande.
Hun ville ikke kommentere hvorvidt denne «pausen» førte til klimagjennomslaget Venstre var ute etter for å kunne støtte regjeringsplattformen. På spørsmål om hva den store klimaseieren er, trekker hun fram de nye utslippsmålene.
– Det som er lettest å se er at vi har fått til ambisiøse mål om innenlands kutt, at vi skal ha som mål å kutte 45 prosent i ikke-kvotepliktig sektor innen 2030. Men så er det veldig mange tiltak, små og store, som skal gjøre at vi skal klare å nå de målsettingene, sier Grande, og nevner skipsfart, videreføring av elbilfordeler og grønne arbeidsplasser.
På spørsmål om hva som var vanskeligst å svelge, nevner hun endringen i abortloven. Venstre-lederen bekrefter at dette er årsaken til at sju i landsstyret stemte mot plattformen.
– Det var ikke akkurat noen overraskelse, sier hun.
På spørsmål om Venstre beholder sine nåværende statsrådsposter, svarer hun at dette ikke er diskutert ennå.
(©NTB)
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.
Tirsdag 16. juli 2019
MEDISIN: På havbunnen utenfor Bjørnøya har forskere funnet et dyr ikke ulikt en juledekorasjon. Det har molekyler som kan drepe kreft­celler effektivt.
Tirsdag 16. juli 2019
MOTSTAND: President Donald Trumps plan om å deportere 2000 utviste innvandrere utfordres av aktivister og landets største byer.
Mandag 15. juli 2019
BYGGER UT: Siden 2000 har antall ­bygninger i strandsonen økt med 20 prosent. Kommunene klarer ikke ­forvalte det nasjonale ansvaret, mener Norsk Friluftsliv.
Mandag 15. juli 2019
KANDIDAT: EU-statsledernes kom­promissforslag til kommisjonen er i fare. – Tragisk om sosialdemokratene stemmer for en konservativ kandidat, mener dansk europapolitiker.