Fredag 18. januar 2019
Grande om angivelig klimabråk med Frp: – Vi måtte alle ta pauser
Venstre-leder Trine Skei Grande bekrefter at hun forlot rommet under forhandlingene med Frp, Høyre og KrF. – Men det gjorde også alle de andre, sier hun.
Publisert: 18 Januar 00:18
Venstre-leder Trine Skei Grande bekrefter at hun forlot rommet under forhandlingene med Frp, Høyre og KrF. – Men det gjorde også alle de andre, sier hun.
Ifølge flere medier skal Grande ha forlatt rommet i sinnet under en opphetet klimadiskusjon med Frp under med regjeringsforhandlingene på Granavolden Gjæstgiveri.
Venstre-lederen bekrefter overfor NTB at diskusjonene tidvis ble så opphetede og vanskelige at hun og flere andre måtte forlate rommet, men vil ikke si hvilke temaer det dreide seg om.
– Jeg kan si at alle partiene på et eller annet tidspunkt har måttet ta pauser for å gå ut og drøfte den videre strategien, og det har Venstre også gjort, sa Grande.
Hun ville ikke kommentere hvorvidt denne «pausen» førte til klimagjennomslaget Venstre var ute etter for å kunne støtte regjeringsplattformen. På spørsmål om hva den store klimaseieren er, trekker hun fram de nye utslippsmålene.
– Det som er lettest å se er at vi har fått til ambisiøse mål om innenlands kutt, at vi skal ha som mål å kutte 45 prosent i ikke-kvotepliktig sektor innen 2030. Men så er det veldig mange tiltak, små og store, som skal gjøre at vi skal klare å nå de målsettingene, sier Grande, og nevner skipsfart, videreføring av elbilfordeler og grønne arbeidsplasser.
På spørsmål om hva som var vanskeligst å svelge, nevner hun endringen i abortloven. Venstre-lederen bekrefter at dette er årsaken til at sju i landsstyret stemte mot plattformen.
– Det var ikke akkurat noen overraskelse, sier hun.
På spørsmål om Venstre beholder sine nåværende statsrådsposter, svarer hun at dette ikke er diskutert ennå.
(©NTB)
Lørdag 23. februar 2019
• Trond Giske gir opp kampen om toppverv i Trøndelag Ap. Det gjør han etter et døgns intens medie­storm – men det har vært mange slike døgn for Giske det siste året. Arbeiderpartiet konkluderte nylig med at han har brutt partiets...
Lørdag 23. februar 2019
Hva går tapt hvis kulturredaktøren forsvinner ut av redaksjonslokalene? – Tendenser i kulturen vil ikke fanges opp like lett, tror tidligere kulturredaktør Cathrine Sandnes.
Lørdag 23. februar 2019
RYKKER UT: I Frankrike, Storbritannia og USA stemples profiler fra den radikale venstresida som antisemittiske. Jødiske aktivister slår tilbake mot anklagene, som de mener brukes politisk.
Lørdag 23. februar 2019
UTE: Vibeke-Emilie Abrahamsen i Bamble Frp er ekskludert frå partiet og får ikkje stille til val i heimkommunen. Men ho har ein plan.
Fredag 22. februar 2019
Konkurransetilsynet mener det ikke kan dokumenteres at faste priser på nye bøker sikrer et mangfold i utgivelsene. Men Norge er langt fra alene om å velge fastpris som politisk virke­middel.
Fredag 22. februar 2019
BLIR FEIL: Byrådsleder Raymond Johansen kritiserer politireformen for at Oslo mangler politifolk i bydelene. Han mener det blir feil å legge skylda for økende kriminalitet på flyktninger.
Fredag 22. februar 2019
• For tre år siden skrev Klassekampen at mediekonsernet Amedia hadde analysert 11.300 nettartikler og funnet ut at kultursaker blir minst lest. Bare én prosent av de digitale abonnentene leste nettavisenes filmanmeldelser. Vil det føre til...
Fredag 22. februar 2019
FARLIG KURS: Venezuela-eksperter mener opposisjonens nye lovverk vil gi eneveldig makt til en liten klikk med tette bånd til USA, gjøre nasjonal for­soning umulig, og øke faren for borgerkrig.
Torsdag 21. februar 2019
Sarah Sørheim kan bli Aftenpostens siste kulturredaktør. Sjefredaktør Espen Egil Hansen har ikke bestemt seg for om hun skal erstattes når hun nå går av.
Torsdag 21. februar 2019
• Månestråle barnehage på Frogner i Oslo har lenge profilert seg som en mønsterbarnehage. Ved å ta inn ekstra kostpenger har barnehagen kunnet servere blant annet frokostbuffet og chiagrøt, og slik framstilt seg som et attraktivt alternativ...