Fredag 18. januar 2019
Voldtektsdømt og så frikjent drosjesjåfør forbereder millionsøksmål
En drosjesjåfør fra Bergen forbereder et millionsøksmål, etter at han ble frifunnet for voldtekten han allerede har sonet to år og åtte måneder for.
Publisert: 18 Januar 13:21
En drosjesjåfør fra Bergen forbereder et millionsøksmål, etter at han ble frifunnet for voldtekten han allerede har sonet to år og åtte måneder for.
I 2011 ble den nå 41 år gamle drosjesjåføren funnet skyldig i å ha voldtatt en beruset passasjer. Dommen fra Gulating lagmannsrett lød på tre og et halvt års fengsel, fradømmelse av retten til å være drosjesjåfør på livstid, og 100.000 kroner i oppreisning, skriver Rett24.
Den fornærmede kvinnen forklarte at hun hadde hatt blackout, og derfor ikke husket noe av voldtekten.
Sjåføren forklarte på sin side at kvinnen måtte inn for å hente penger til betalingen, og at han ble med for å passe på at hun faktisk betalte. Vel inne i huset begynte hun å gjøre tilnærmelser, hvoretter de to frivillig hadde seksuell omgang.
Gjenopptakelseskommisjonen besluttet 1. mars å gjenåpne saken for andre gang etter at kvinnens bror forklarte at søsteren hadde fortalt at hun hadde diktet opp voldtekten for å få penger. Etter dette besluttet påtalemyndigheten å legge ned påstand om frifinnelse. 18. juni satte så Borgarting lagmannsrett endelig punktum for den strafferettslige biten, ved at det ble avsagt frifinnende dom uten hovedforhandling.
Drosjesjåførens forsvarer, Stein Erik Ottesen, forteller at han den 11. juli sendte inn en begjæring til Borgarting om ny behandling av de sivile kravene. Deretter kommer arbeidet med å kreve erstatning fra staten for urettmessig straffeforfølgning.
– Vi snakker om flere millioner bare for soningen, og så kommer jo tapt arbeidsfortjeneste i tillegg. Det er første gang jeg har vært borti en sak som dette. Det er jo også et spørsmål om kvinnen skal anmeldes for falsk anklage. Her kan det være et spørsmål om foreldelse, så vi har ikke konkludert, sier Ottesen til Rett24.
(©NTB)
Onsdag 17. april 2019
Steikende sol tilsier ikke lenger bare glade badedager, men også tørke og skogbrann. Hva er egentlig «pent» og «stygt» vær i klimakrisas tid?
Onsdag 17. april 2019
• Notre-Dame, som natt til mandag ble offer for flammenes rov, er tett innvevd i fransk historie. Her kom den første stenderforsamlingen sammen i 1302, og her ble den ti år gamle engelske kongen Henrik 6. kronet til Frankrikes konge under...
Onsdag 17. april 2019
BRENNBART: Tragedien i Notre-Dame setter fyr på en gammel fransk debatt om forholdet mellom staten og kirka. Mangemilliardærer lover nå enorme beløp.
Onsdag 17. april 2019
ADVARER: Per Olaf Lundteigen (Sp) sier at regningen for fri arbeidsinnvandring kommer nå og vil at staten skal ta tilbake styringen av arbeidsstokken.
Tirsdag 16. april 2019
Halvparten av abonnentene til Helgelendingen kan miste avisa med ny postlov. – Dette blir alvorlig for oss, sier redaktør Geir Arne Glad.
Tirsdag 16. april 2019
KOALISJON: Sannfinnene er håret i bokstavsuppa som skal danne ny regjering i Finland.
Tirsdag 16. april 2019
• Persondata har blitt det nye gullet. Opplysninger om norske borgere samles nå inn i stor skala av verdens største internasjonale teknologigiganter, som Apple, Google, Microsoft og Facebook. All erfaring viser at hver enkelt av oss ikke er...
Tirsdag 16. april 2019
OMSTILLING: Kværner-sjef Sturla Magnus tror lønnsomheten vil synke og arbeidsplassene forsvinne ut av landet dersom verftet i Verdal skal slutte å levere til oljeindustrien.
Mandag 15. april 2019
NY RAPPORT: Lavere lønninger, mer økonomisk kriminalitet og flere biler på tomgang i sentrum. Dette blir konsekvensen av regjeringens drosjereform, ifølge Transportøkonomisk institutt.
Mandag 15. april 2019
• Dagsavisens debattredaktør Bente R. Granklev skrev forrige uke en interessant kommentar om politikeres misvisende henvisninger til fagfolk for å legitimere egne beslutninger. Granklev viste blant annet til helseminister Bent Høie, som har...