Fredag 18. januar 2019
Dommer i Oslo tingrett siktet for besittelse av overgrepsmateriale
En dommer i Oslo tingrett er siktet for besittelse av fremstillinger av seksuelle overgrep mot barn. Han erkjenner ikke straffskyld.
Publisert: 18 Januar 17:29
En dommer i Oslo tingrett er siktet for besittelse av fremstillinger av seksuelle overgrep mot barn. Han erkjenner ikke straffskyld.
Saken etterforskes av Kripos. Dommeren er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 311, første ledd.
– Siktelsen omhandler å ha skaffet seg tilgang til og/eller vært i besittelse av fremstillinger av seksuelle overgrep mot barn eller fremstillinger som seksualiserer barn, opplyser Kripos.

Ransaking og beslag– Det har blitt gjennomført ransaking i anledning saken, etterforskningen består blant annet i å gjennomgå beslag, heter det videre.
Den siktede har fått oppnevnte advokat Vegard Aaløkken som forsvarer.
– Han har svart på alle spørsmål fra politiet, og han erkjenner ikke straffskyld, sier Aaløkken til NTB.

Ordre fra RiksadvokatenDen siktede blir ikke framstilt for varetektsfengsling.
Det er Riksadvokaten som har besluttet at Kripos skal etterforske saken.
– Domstolsadministrasjonen kan naturlig nok ikke kommentere siktelsen og den pågående etterforskningen. For ytterligere spørsmål og kommentarer må vi henvise til Kripos, opplyser Domstolsadministrasjonen.

Avskjed etter avhørTil Rett24 forteller sorenskriver Yngve Svendsen ved Oslo tingrett at domstolen ble kjent med siktelsen tidlig mandag.
– Siktede ble avhørt tirsdag og onsdag. I forbindelse med dette satte vi gang med å se på spørsmålet om suspensjon. Da avhørene ble avsluttet onsdag, var han midlertidig suspendert. Torsdag søkte han avskjed, noe som ble innvilget umiddelbart, sier sorenskriveren.
Han viser til Kripos for spørsmål om siktelsen og om domstolens tekniske utstyr er brukt i forbindelse med lovbruddet som dommeren er siktet for.
Ifølge Rett24 har den siktede vært dommer i Oslo i mange år, og ved flere anledninger har han behandlet saker som omfatter besittelse av overgrepsmateriale.
Fredag 19. juli 2019
• Som Klassekampen omtaler i dagens avis offentliggjorde USA på onsdag at Tyrkia nå kastes ut av F-35-samarbeidet. Tyrkia skulle kjøpe inn over 100 amerikanskproduserte F-35-kampfly. Årsaken til utkastelsen er at tyrkerne står ved sitt...
Fredag 19. juli 2019
Offerspill: Tyrkia er ute av F-35-samarbeidet etter russisk ­våpenkjøp. – En pris Erdogan kan være villig til å betale for å nærme seg Russland, ­mener ekspert.
Fredag 19. juli 2019
Amerikanske avis­redaksjoner er nesten halvert siden 2008, viser ny undersøkelse. Også Fædrelandsvennen har mistet 43 av 96 årsverk siden 2012, men sjefredaktøren er optimist.
Fredag 19. juli 2019
KRAV: Frp mener innvandringsforskningen er «ensidig og politisert». Nå vil de stille krav om meningsmangfold i forskningen. – Farlig, svarer Ap.
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...
Torsdag 18. juli 2019
FORTSETTER: – Det blir ikke fred i Jemen, før Emiratene og Saudi-Arabia trekker seg helt ut av landet vårt, sier sentral Houthi-politiker til Klassekampen.
Torsdag 18. juli 2019
TVANG: FpU ber regjeringen lovpålegge kommunene å konkurranseutsette sykehjem og hjemmetjenester. Forslaget slaktes av forsker.
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.