Fredag 18. januar 2019
Avdød i Sandnes kan ha ligget i bygning i flere år
Personen som ble funnet død i en bygning i Sandnes torsdag, har stått på politiets savnetliste og kan ha ligget død inne i bygningen i flere år.
Publisert: 18 Januar 10:58
Personen som ble funnet død i en bygning i Sandnes torsdag, har stått på politiets savnetliste og kan ha ligget død inne i bygningen i flere år.
– Avdøde bærer preg av å ha vært død i lang tid, i opptil flere år. I tilknytning til avdøde har vi funnet ID, og på denne bakgrunnen har vi varslet pårørende. ID-en er ikke sikker, så vi kommer ikke til å gå ut med navnet på vedkommende ennå, sier avsnittsleder Lone Wickstrøm ved personseksjonen i Sørvest politidistrikt på en pressekonferanse fredag formiddag.
Hun forteller at politiet har fått opplyst at den toetasjes murbygningen har stått tom i mange år.
– Ifølge opplysninger vi har fått, har bygningen stått tom i sju-åtte år. Vi vil nå kartlegge hva bygningen har blitt benyttet til i denne tiden. Vi vet ikke når avdøde kom inn i denne bygningen, sier Wickstrøm.

Står på savnetliste– Avdøde er en av de 117 som allerede er på savnetlisten i Sørvest politidistrikt, bekrefter Wickstrøm.
Hun forteller at det blir foretatt obduksjon av avdøde fredag. Politiets kriminalteknikere jobber fortsatt på stedet.
– Vi fortsetter det taktiske arbeidet, og har til nå avhørt bygningsarbeiderne på stedet. Vi har også gjennomført noen andre avhør, men kan ikke informere hvem dette er.

Ønsker tipsIfølge TV 2 har politiets etterforskere konsentrert seg om andre etasje og loftet. Politiet ønsker nå tips fra publikum om aktiviteter som ikke ses på som naturlige, enten i eller i tilknytning til bygningen.
Det var bygningsarbeidere som fant den døde personen i den ubebodde bygningen i Langgata 72 torsdag ettermiddag. Politiet mener dødsfallet er mistenkelig og startet derfor etterforskning. Politiet fikk melding om funnet klokken torsdag 13.11.
Ifølge Stavanger Aftenblad er bygningen verneverdig og eies av kommunen. Etter planen skal bygningen gjøres om til helsestasjon.
(©NTB)
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.
Tirsdag 16. juli 2019
MEDISIN: På havbunnen utenfor Bjørnøya har forskere funnet et dyr ikke ulikt en juledekorasjon. Det har molekyler som kan drepe kreft­celler effektivt.
Tirsdag 16. juli 2019
MOTSTAND: President Donald Trumps plan om å deportere 2000 utviste innvandrere utfordres av aktivister og landets største byer.
Mandag 15. juli 2019
BYGGER UT: Siden 2000 har antall ­bygninger i strandsonen økt med 20 prosent. Kommunene klarer ikke ­forvalte det nasjonale ansvaret, mener Norsk Friluftsliv.
Mandag 15. juli 2019
KANDIDAT: EU-statsledernes kom­promissforslag til kommisjonen er i fare. – Tragisk om sosialdemokratene stemmer for en konservativ kandidat, mener dansk europapolitiker.