Søndag 13. januar 2019
NFL: Chiefs-forsvaret stoppet Colts
Kansas City Chiefs er klar for NFL-semifinale etter å ha slått formlaget Indianapolis Colts 31-13 lørdag. Det utskjelte forsvaret storspilte.
Publisert: 13 Januar 02:29
Kansas City Chiefs er klar for NFL-semifinale etter å ha slått formlaget Indianapolis Colts 31-13 lørdag. Det utskjelte forsvaret storspilte.
Den 23-årige quarterbacken Patrick Mahomes har vært sesongens store spiller, og han leverte igjen lørdag, men det var hjemmelagets utskjelte forsvar som imponerte mest. Grunnseriens nest dårligste forsvar terroriserte Andrew Luck og hans Colts-angrep, som knapt fikk til noen ting.
Halvveis ledet Chiefs 24-7 etter å ha notert 274 angrepsyards mot gjestenes 91. Mahomes sto for 278 pasningsyards i kampen og løp inn et touchdown. Mot slutten bokstavelig talt dyttet han lagkamerat Darrell Williams over målstreken da Chiefs punkterte kampen med sitt siste touchdown.
Colts vant bare en av sine fem første kamper denne sesongen, men hadde vunnet 10 av de 11 siste inntil lørdagens kvartfinale. Mens Chiefs-forsvaret overrasket positivt, var Colts-kicker Adam Vinatieri uforklarlig svak i kampen. Han misset et 3-poengforsøk fra bare 23 yards, en avstand han aldri før har feilet fra, og mislyktes også med et ekstrapoeng. Vinatieri, som har scoret flere sluttspillpoeng enn noen annen spiller, ville med normal uttelling ha holdt sitt lag inne i kampen.
Chiefs hadde tapt alle sine fire tidligere sluttspillmøter med Colts, og alle de seks siste hjemmekampene i sluttspillet. Lørdag ble de tunge statistikkene brutt, og laget spiller hjemme også i semifinalen om en uke. Motstander blir New England Patriots eller Los Angeles Chargers.
For Chiefs-trener Andy Reid stiger håpet om en etterlengtet tittel. Han har flere sluttspillkamper (25) enn noen annen trener uten superbowlseier, og nest flest grunnseriekamper av trenere som ikke har opplevd å feire en NFL-tittel.
(©NTB)
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.
Lørdag 19. januar 2019
Den nye regjeringen vil samle all medie­støtte, også til NRK, i en felles pott. Dermed kan den interne kampen om støttekronene bli tøffere, frykter Lands­laget for lokalaviser.
Lørdag 19. januar 2019
• Midt under regjeringsforhandlingene på Granavolden gjestgiveri inviterte lederne for de fire ungdomspartiene pressen for å formidle sitt budskap til den nye flertallsregjeringen. Nå er det på tide å kutte i statens utgifter, sa lederne for...
Lørdag 19. januar 2019
Dramatisk: Virkeligheten er hard i Sara Stridsbergs «Kjærlighetens Antarktis», men det finnes også fliker av håp.
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.
Fredag 18. januar 2019
NEDTUR: Bare 4 prosent av de ansatte i politiet mener de er mer tilgjengelige for folk nå enn før nær­politireformen.
Fredag 18. januar 2019
• I perioden 1991 til 2018 gikk andelen innvandrere i den voksne befolkningen i Norge opp fra fem til 18 prosent. Nå har forskere ved Frisch-senteret på oppdrag for Arbeids- og sosialdepartementet undersøkt hvordan innvandringen har påvirket...
Fredag 18. januar 2019
KLINSJ: Labour-aktivist Mike Buckley mener ny folkeavstemning er eneste vei ut av dagens brexit-floke. Noe slikt vil være et historisk svik, hevder historiker og brexit-tilhenger Sheila Lowley.
Torsdag 17. januar 2019
UT: Daniel Hannan har jobbet for brexit i 20 år. Han tror fremdeles Storbritannia er på vei ut av EU, men innrømmer at nå kan alt skje.