Søndag 13. januar 2019
Mann knivstukket av sin bror i Numedal
En mann i 20-årene er alvorlig skadd etter at han ble knivstukket i armen av sin bror i boligen deres i Veggli i Rollag kommune i Buskerud natt til søndag.
Publisert: 13 Januar 10:05
En mann i 20-årene er alvorlig skadd etter at han ble knivstukket i armen av sin bror i boligen deres i Veggli i Rollag kommune i Buskerud natt til søndag.
– Den ene broren skal ha knivstukken den andre tvers gjennom armen, sier operasjonsleder André Kråkenes i Sørøst politidistrikt til NTB.
Den knivskadde mannen var våken og oppegående da nødetatene ankom, og han ble fraktet til sykehus for behandling. Knivskaden betegnes som alvorlig, skriver Laagendalsposten.
Politiet opplyser at mannens bror er pågrepet og satt i arrest. Han vil bli avhørt enten søndag eller mandag. Begge mennene er midt i 20-årene.
Knivstikkingen skjedde i brødrenes bolig i Veggli i Numedal, og politiet ble varslet like over klokken 1. På grunn av svært lang utrykningsavstand var ikke politipatruljen på stedet før klokken 2.19. Det er 60 kilometer fra Veggli til politistasjonen i Kongsberg, som har vaktberedskapen i dalføret.
– Dalen er lang, og selv om vi kjører fortere enn de fleste når vi er på slike oppdrag, vil det nødvendigvis ta tid, sier politiførstebetjent Odd Geir Alme ved politivakta i Kongsberg til avisen. Han legger til at det var glatt på veien og at kjøreforholdene var deretter natt til søndag.
Det var ingen andre enn de to brødrene til stede i boligen da knivstikkingen skjedde. Det var den skadde broren som selv ringte politiet.
– Han ringte inn og fortalte at det hadde vært en krangel og at det hadde blitt brukt kniv, forteller operasjonslederen.
(©NTB)
Mandag 17. juni 2019
Den tyske journalisten Kai Strittmatter er sjokkert over debatten rundt «Ways of Seeing». – Eit lærestykke om trugsmål mot demokratiet, meiner han.
Mandag 17. juni 2019
• Først ble det påpekt at han var lite synlig i valgkampen. Så uteble han fra Socialdemokratiets valgfest. Da han dukket opp til regjeringsforhandlinger forrige lørdag, framsto Henrik Sass Larsen «riv-rav-ruskende gal», ifølge Ekstra Bladets...
Mandag 17. juni 2019
ANSPENT: USA vil skape «internasjonal konsensus» etter tankskip-­angrepet utenfor Iran og støttes av Storbritannias regjering. Jeremy Corbyn stemples som «patetisk og antiamerikansk» for å advare mot krigshissing.
Mandag 17. juni 2019
I FELLA: Arifi M. Ali studerte og jobbet for å slippe å gå på Nav. Nå tvinger høy kommunal husleie henne til å søke sosialhjelp.
Lørdag 15. juni 2019
For å ta makt fra modernistene vil Odd Nerdrum dele opp kunsthistorie-faget i to strengt atskilte retninger: en kantiansk og en aristotelisk retning. Men først åpner han utstilling i Vesterålen.
Lørdag 15. juni 2019
• Vi lever i Twitter-stormenes tid, hvor moralsk reinhet fort blir et kompromissløst krav fra krigere på sosiale medier. Slike tider gir dårlig grobunn for satiren, sjangeren som skal avdekke samfunnets eller menneskets skrøpeligheter. Nå...
Lørdag 15. juni 2019
GIR LITE I KASSA: Samferdselsministeren vil kutte bompenger ved å stanse arkitekttegnede T-banestasjoner og blomsterkasser i Oslo. Besparelsen kan gi 2,56 meter ny E 18.
Lørdag 15. juni 2019
Gullpenn: Bøkene om Elling er en språklig fryd, men vanskelig å bli berørt av.
Fredag 14. juni 2019
• Statens sivilrettsforvaltning har avslått tidligere Vimpelcom-sjef Jo Lunders krav på erstatning etter at korrupsjonssiktelsen mot ham ble henlagt. Lunders krav var på mer enn en halv milliard kroner, basert på et regnestykke hvor tapte...
Fredag 14. juni 2019
SÅRBART: Ei reservevasskjelde for hovudstaden har blitt utgreidd sidan 1965. No vil Oslo-politikarane utgreia meir. Vass­direktøren åtvarar.