Søndag 13. januar 2019
Mann knivstukket av sin bror i Numedal
En mann i 20-årene er alvorlig skadd etter at han ble knivstukket i armen av sin bror i boligen deres i Veggli i Rollag kommune i Buskerud natt til søndag.
Publisert: 13 Januar 10:05
En mann i 20-årene er alvorlig skadd etter at han ble knivstukket i armen av sin bror i boligen deres i Veggli i Rollag kommune i Buskerud natt til søndag.
– Den ene broren skal ha knivstukken den andre tvers gjennom armen, sier operasjonsleder André Kråkenes i Sørøst politidistrikt til NTB.
Den knivskadde mannen var våken og oppegående da nødetatene ankom, og han ble fraktet til sykehus for behandling. Knivskaden betegnes som alvorlig, skriver Laagendalsposten.
Politiet opplyser at mannens bror er pågrepet og satt i arrest. Han vil bli avhørt enten søndag eller mandag. Begge mennene er midt i 20-årene.
Knivstikkingen skjedde i brødrenes bolig i Veggli i Numedal, og politiet ble varslet like over klokken 1. På grunn av svært lang utrykningsavstand var ikke politipatruljen på stedet før klokken 2.19. Det er 60 kilometer fra Veggli til politistasjonen i Kongsberg, som har vaktberedskapen i dalføret.
– Dalen er lang, og selv om vi kjører fortere enn de fleste når vi er på slike oppdrag, vil det nødvendigvis ta tid, sier politiførstebetjent Odd Geir Alme ved politivakta i Kongsberg til avisen. Han legger til at det var glatt på veien og at kjøreforholdene var deretter natt til søndag.
Det var ingen andre enn de to brødrene til stede i boligen da knivstikkingen skjedde. Det var den skadde broren som selv ringte politiet.
– Han ringte inn og fortalte at det hadde vært en krangel og at det hadde blitt brukt kniv, forteller operasjonslederen.
(©NTB)
Tirsdag 19. mars 2019
SKATT: Statsminister Erna Solberg (H) åpner for å se på skattesystemet for å motvirke økt ulikhet. Hun sier fordelingseffekten av grønne skatter er «pervers».
Tirsdag 19. mars 2019
• I lørdagens Klassekampen rapporterte vi fra Frankrike, hvor protestbevegelsen som kaller seg De gule vestene fortsetter sitt opprør mot styresmaktenes politikk. Lørdagens reportasje handlet i hovedsak om kvinnene, som utgjør en stor del av...
Tirsdag 19. mars 2019
Utdannings­direktoratet har snudd: Holocaust er til­bake på skolens pensum. ­ Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn er likevel ikke imponert.
Tirsdag 19. mars 2019
EKSTREMISME: Terrorvideoen fra New Zealand ble spredd 300.000 ganger på Facebook bare i løpet av ett døgn.
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.
Mandag 18. mars 2019
ULIKT HØYRE: Heidi Nordby Lunde refser eget parti i ulikhets­debatten og mener Høyre må ta et oppgjør om skatte­dogmer.
Mandag 18. mars 2019
To bøker. To teorier. En av dem skal være politiets hovedspor for øyeblikket. Skal det bli «true crime»-sjangeren som oppklarer mordet på Olof Palme?
Lørdag 16. mars 2019
Med «Ways of seeing» ville regissør Pia Maria Roll vise hvordan propaganda og overvåking blir aktivt brukt i maktutøvelsen. Nå mener hun at etterspillet viser at tesen deres stemmer.
Lørdag 16. mars 2019
• I går våknet vi opp til nyheten om at muslimer samlet til fredagsbønn i New Zealand hadde blitt angrepet av en høyreekstrem skytter. Da Klassekampen gikk i trykken i går var 49 mennesker bekreftet døde, mens over 20 er alvorlig skadd eller...