Søndag 13. januar 2019
Ikke alvorlig for knivstukket mann i Alta
En mann i 20-årene ble natt til søndag knivstukket av en jevnaldrende kvinne på en privat adresse i Alta. Mannen er ikke alvorlig skadd.
Publisert: 13 Januar 10:06
En mann i 20-årene ble natt til søndag knivstukket av en jevnaldrende kvinne på en privat adresse i Alta. Mannen er ikke alvorlig skadd.
Det ble først opplyst at mannen ble knivstukket flere ganger, blant annet i overkroppen. Senere viste det seg at han kun var knivstukket i en arm, og at han slapp fra knivangrepet uten alvorlige skader.
– Han er ferdigbehandlet av helse og er nå hos politiet for avhør. Politiet foretar også avhør av vitner som var til stede under hendelsen, sier operasjonsleder Eirik Pedersen i Finnmark politidistrikt.
Hendelsen skjedde i en privatbolig, og nødetatene ble varslet like før klokken 5 natt til søndag. Politiet var først på stedet og startet umiddelbart livreddende førstehjelp.
– Politiet drev livreddende førstehjelp på stedet i et forsøk på å stoppe blødningene i påvente av helsepersonell, forteller operasjonsleder Svein Erik Jacobsen.

VitneavhørDet befant seg totalt seks personer i boligen da knivangrepet skjedde. I tillegg til den mistenke er de fire andre personene brakt inn av politiet som vitner. Kvinnen ble pågrepet på stedet og er siktet for kroppsskade. Politiet mener også å ha funnet kniven som ble benyttet.
– Alle var til stede da vi kom fram, både den mistenkte gjerningspersonen, offeret og alle vitnene. Pågripelsen forløp greit, sier Pedersen.
Både offeret og siktede er i 20-årene, og begge to er hjemmehørende i Alta. Begge bor også på den samme adressen. Politiet sier det er en relasjon mellom de to.
– Vi er i gang med avhør av vitner og de involverte nå på morgenen. Foreløpig kan jeg ikke si noe om omstendighetene og vi konsentrerer oss nå om avhørene, sier Pedersen.

Vitne i sjokkEn av personene som var til stede da knivangrepet skjedde, var sterkt preget av hendelsen og måtte få helsehjelp.
– En person i følget er veldig preget av situasjonen og beskrives som i sjokktilstand. Vedkommende vil få bistand fra helsevesen, forteller Jacobsen.
Ifølge politiet er den siktede kvinnen kjent for politiet fra flere tidligere saker, blant annet i forbindelse med vold. Også den knivskadde mannen er en gjenganger i politiets register.
(©NTB)
Tirsdag 19. mars 2019
SKATT: Statsminister Erna Solberg (H) åpner for å se på skattesystemet for å motvirke økt ulikhet. Hun sier fordelingseffekten av grønne skatter er «pervers».
Tirsdag 19. mars 2019
• I lørdagens Klassekampen rapporterte vi fra Frankrike, hvor protestbevegelsen som kaller seg De gule vestene fortsetter sitt opprør mot styresmaktenes politikk. Lørdagens reportasje handlet i hovedsak om kvinnene, som utgjør en stor del av...
Tirsdag 19. mars 2019
Utdannings­direktoratet har snudd: Holocaust er til­bake på skolens pensum. ­ Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn er likevel ikke imponert.
Tirsdag 19. mars 2019
EKSTREMISME: Terrorvideoen fra New Zealand ble spredd 300.000 ganger på Facebook bare i løpet av ett døgn.
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.
Mandag 18. mars 2019
ULIKT HØYRE: Heidi Nordby Lunde refser eget parti i ulikhets­debatten og mener Høyre må ta et oppgjør om skatte­dogmer.
Mandag 18. mars 2019
To bøker. To teorier. En av dem skal være politiets hovedspor for øyeblikket. Skal det bli «true crime»-sjangeren som oppklarer mordet på Olof Palme?
Lørdag 16. mars 2019
Med «Ways of seeing» ville regissør Pia Maria Roll vise hvordan propaganda og overvåking blir aktivt brukt i maktutøvelsen. Nå mener hun at etterspillet viser at tesen deres stemmer.
Lørdag 16. mars 2019
• I går våknet vi opp til nyheten om at muslimer samlet til fredagsbønn i New Zealand hadde blitt angrepet av en høyreekstrem skytter. Da Klassekampen gikk i trykken i går var 49 mennesker bekreftet døde, mens over 20 er alvorlig skadd eller...