Søndag 13. januar 2019
Ikke alvorlig for knivstukket mann i Alta
En mann i 20-årene ble natt til søndag knivstukket av en jevnaldrende kvinne på en privat adresse i Alta. Mannen er ikke alvorlig skadd.
Publisert: 13 Januar 10:06
En mann i 20-årene ble natt til søndag knivstukket av en jevnaldrende kvinne på en privat adresse i Alta. Mannen er ikke alvorlig skadd.
Det ble først opplyst at mannen ble knivstukket flere ganger, blant annet i overkroppen. Senere viste det seg at han kun var knivstukket i en arm, og at han slapp fra knivangrepet uten alvorlige skader.
– Han er ferdigbehandlet av helse og er nå hos politiet for avhør. Politiet foretar også avhør av vitner som var til stede under hendelsen, sier operasjonsleder Eirik Pedersen i Finnmark politidistrikt.
Hendelsen skjedde i en privatbolig, og nødetatene ble varslet like før klokken 5 natt til søndag. Politiet var først på stedet og startet umiddelbart livreddende førstehjelp.
– Politiet drev livreddende førstehjelp på stedet i et forsøk på å stoppe blødningene i påvente av helsepersonell, forteller operasjonsleder Svein Erik Jacobsen.

VitneavhørDet befant seg totalt seks personer i boligen da knivangrepet skjedde. I tillegg til den mistenke er de fire andre personene brakt inn av politiet som vitner. Kvinnen ble pågrepet på stedet og er siktet for kroppsskade. Politiet mener også å ha funnet kniven som ble benyttet.
– Alle var til stede da vi kom fram, både den mistenkte gjerningspersonen, offeret og alle vitnene. Pågripelsen forløp greit, sier Pedersen.
Både offeret og siktede er i 20-årene, og begge to er hjemmehørende i Alta. Begge bor også på den samme adressen. Politiet sier det er en relasjon mellom de to.
– Vi er i gang med avhør av vitner og de involverte nå på morgenen. Foreløpig kan jeg ikke si noe om omstendighetene og vi konsentrerer oss nå om avhørene, sier Pedersen.

Vitne i sjokkEn av personene som var til stede da knivangrepet skjedde, var sterkt preget av hendelsen og måtte få helsehjelp.
– En person i følget er veldig preget av situasjonen og beskrives som i sjokktilstand. Vedkommende vil få bistand fra helsevesen, forteller Jacobsen.
Ifølge politiet er den siktede kvinnen kjent for politiet fra flere tidligere saker, blant annet i forbindelse med vold. Også den knivskadde mannen er en gjenganger i politiets register.
(©NTB)
Mandag 17. juni 2019
Den tyske journalisten Kai Strittmatter er sjokkert over debatten rundt «Ways of Seeing». – Eit lærestykke om trugsmål mot demokratiet, meiner han.
Mandag 17. juni 2019
• Først ble det påpekt at han var lite synlig i valgkampen. Så uteble han fra Socialdemokratiets valgfest. Da han dukket opp til regjeringsforhandlinger forrige lørdag, framsto Henrik Sass Larsen «riv-rav-ruskende gal», ifølge Ekstra Bladets...
Mandag 17. juni 2019
ANSPENT: USA vil skape «internasjonal konsensus» etter tankskip-­angrepet utenfor Iran og støttes av Storbritannias regjering. Jeremy Corbyn stemples som «patetisk og antiamerikansk» for å advare mot krigshissing.
Mandag 17. juni 2019
I FELLA: Arifi M. Ali studerte og jobbet for å slippe å gå på Nav. Nå tvinger høy kommunal husleie henne til å søke sosialhjelp.
Lørdag 15. juni 2019
For å ta makt fra modernistene vil Odd Nerdrum dele opp kunsthistorie-faget i to strengt atskilte retninger: en kantiansk og en aristotelisk retning. Men først åpner han utstilling i Vesterålen.
Lørdag 15. juni 2019
• Vi lever i Twitter-stormenes tid, hvor moralsk reinhet fort blir et kompromissløst krav fra krigere på sosiale medier. Slike tider gir dårlig grobunn for satiren, sjangeren som skal avdekke samfunnets eller menneskets skrøpeligheter. Nå...
Lørdag 15. juni 2019
GIR LITE I KASSA: Samferdselsministeren vil kutte bompenger ved å stanse arkitekttegnede T-banestasjoner og blomsterkasser i Oslo. Besparelsen kan gi 2,56 meter ny E 18.
Lørdag 15. juni 2019
Gullpenn: Bøkene om Elling er en språklig fryd, men vanskelig å bli berørt av.
Fredag 14. juni 2019
• Statens sivilrettsforvaltning har avslått tidligere Vimpelcom-sjef Jo Lunders krav på erstatning etter at korrupsjonssiktelsen mot ham ble henlagt. Lunders krav var på mer enn en halv milliard kroner, basert på et regnestykke hvor tapte...
Fredag 14. juni 2019
SÅRBART: Ei reservevasskjelde for hovudstaden har blitt utgreidd sidan 1965. No vil Oslo-politikarane utgreia meir. Vass­direktøren åtvarar.