Søndag 13. januar 2019
Mann knivstukket i mulig ransforsøk i Kongsberg
En mann ble natt til søndag knivstukket i armen i det politiet mistenker kan ha vært et ransforsøk i Kongsberg sentrum. Politiet søker etter gjerningsmannen.
Publisert: 13 Januar 02:53
En mann ble natt til søndag knivstukket i armen i det politiet mistenker kan ha vært et ransforsøk i Kongsberg sentrum. Politiet søker etter gjerningsmannen.
– Fornærmede og en kompis gikk fra et sted til et annet i sentrum da en ukjent person kom opp til dem og spurte etter røyk. Dette ble avvist av fornærmede, forteller operasjonsleder André Kråkenes ved Sørøst politidistrikt til NTB klokken 2.40.
– Gjerningsmannen tok da fram en liten kniv og stakk den ene mannen i armen.
Fornærmede, en mann i starten av 20-årene, har et åpent sår etter hendelsen og behandles på legevakta hvor såret blir sydd.
Det var han selv som varslet en forbipasserende politipatrulje klokken 1.50.
Ifølge operasjonslederen er det ikke gode beskrivelser av gjerningspersonen, annet enn at det var en mann iført mørke klær.
– Vi er på stedet og undersøker om andre har sett hendelsen, og om det er videoovervåking på stedet, sier Kråkenes.
Han tilføyer at den skadde framstår som et tilfeldig offer, og at politiet mistenker at det kan ha vært et forsøk på ran.
– Det er nærliggende å tro det, men vi holder alle kort åpne. Det er jo ikke vanlig å knivstikke folk når man ikke får bommet en røyk, sier operasjonslederen.
(©NTB)
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.
Lørdag 19. januar 2019
Den nye regjeringen vil samle all medie­støtte, også til NRK, i en felles pott. Dermed kan den interne kampen om støttekronene bli tøffere, frykter Lands­laget for lokalaviser.
Lørdag 19. januar 2019
• Midt under regjeringsforhandlingene på Granavolden gjestgiveri inviterte lederne for de fire ungdomspartiene pressen for å formidle sitt budskap til den nye flertallsregjeringen. Nå er det på tide å kutte i statens utgifter, sa lederne for...
Lørdag 19. januar 2019
Dramatisk: Virkeligheten er hard i Sara Stridsbergs «Kjærlighetens Antarktis», men det finnes også fliker av håp.
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.
Fredag 18. januar 2019
NEDTUR: Bare 4 prosent av de ansatte i politiet mener de er mer tilgjengelige for folk nå enn før nær­politireformen.
Fredag 18. januar 2019
• I perioden 1991 til 2018 gikk andelen innvandrere i den voksne befolkningen i Norge opp fra fem til 18 prosent. Nå har forskere ved Frisch-senteret på oppdrag for Arbeids- og sosialdepartementet undersøkt hvordan innvandringen har påvirket...
Fredag 18. januar 2019
KLINSJ: Labour-aktivist Mike Buckley mener ny folkeavstemning er eneste vei ut av dagens brexit-floke. Noe slikt vil være et historisk svik, hevder historiker og brexit-tilhenger Sheila Lowley.
Torsdag 17. januar 2019
UT: Daniel Hannan har jobbet for brexit i 20 år. Han tror fremdeles Storbritannia er på vei ut av EU, men innrømmer at nå kan alt skje.