Lørdag 12. januar 2019
Avis: FBI undersøkte om Trump sparket Comey på vegne av Russland
FBI var så bekymret for russisk innblanding at de innledet etterforskning av president Trump da han sparket FBI-direktør James Comey, ifølge New York Times.
Publisert: 12 Januar 10:53
FBI var så bekymret for russisk innblanding at de innledet etterforskning av president Trump da han sparket FBI-direktør James Comey, ifølge New York Times.
FBIs frykt var at Donald Trump handlet på vegne av Russland, eller mottok ordre fra Russland, da han ga Comey sparken i 2017, sier tidligere polititjenestemenn og personer som er kjent med etterforskningen til New York Times.
Etterforskere som jobber med kontraspionasje, vurderte om sparkingen av Comey truet nasjonens sikkerhet. De ville finne ut om Trump bevisst eller ubevisst opptrådte på vegne av Russland, eller om han utgjorde en trussel mot den nasjonale sikkerheten, skriver avisen.
Både etterretningsagenter og krimetterforskere var involvert i etterforskningen.
FBIs etterforskning ble etter kort tid en del av spesialetterforsker Robert Muellers Russland-etterforskning, ifølge avisen.
New York Times skriver at FBI var urolig for Trumps forbindelser til Russland allerede under valgkampen i 2016. Men de ventet med å innlede etterforskning fordi de var usikre på hvordan de skulle forholde seg til en så sensitiv etterforskning.
Men Trumps opptreden da han sparket Comey, førte til at etterforskning ble innledet. Særlig det at han to ganger syntes å knytte avskjedigelsen av Comey til Russlands etterforskning bidro til mistanken.
En foranledning til at Comey mistet jobben, var at han nektet å stanse etterforskningen.
Det hvite hus kaller informasjonen New York Times formidler, for absurd.
– I motsetning til president Obama, som lot Russland og andre land diktere USA, har president Trump faktisk vært tøff mot Russland, sier pressetalskvinne Sarah Sanders i en uttalelse, videreformidlet av NBC News-journalisten Geoff Bennett på Twitter.
(©NTB)
Mandag 17. juni 2019
Den tyske journalisten Kai Strittmatter er sjokkert over debatten rundt «Ways of Seeing». – Eit lærestykke om trugsmål mot demokratiet, meiner han.
Mandag 17. juni 2019
• Først ble det påpekt at han var lite synlig i valgkampen. Så uteble han fra Socialdemokratiets valgfest. Da han dukket opp til regjeringsforhandlinger forrige lørdag, framsto Henrik Sass Larsen «riv-rav-ruskende gal», ifølge Ekstra Bladets...
Mandag 17. juni 2019
ANSPENT: USA vil skape «internasjonal konsensus» etter tankskip-­angrepet utenfor Iran og støttes av Storbritannias regjering. Jeremy Corbyn stemples som «patetisk og antiamerikansk» for å advare mot krigshissing.
Mandag 17. juni 2019
I FELLA: Arifi M. Ali studerte og jobbet for å slippe å gå på Nav. Nå tvinger høy kommunal husleie henne til å søke sosialhjelp.
Lørdag 15. juni 2019
For å ta makt fra modernistene vil Odd Nerdrum dele opp kunsthistorie-faget i to strengt atskilte retninger: en kantiansk og en aristotelisk retning. Men først åpner han utstilling i Vesterålen.
Lørdag 15. juni 2019
• Vi lever i Twitter-stormenes tid, hvor moralsk reinhet fort blir et kompromissløst krav fra krigere på sosiale medier. Slike tider gir dårlig grobunn for satiren, sjangeren som skal avdekke samfunnets eller menneskets skrøpeligheter. Nå...
Lørdag 15. juni 2019
GIR LITE I KASSA: Samferdselsministeren vil kutte bompenger ved å stanse arkitekttegnede T-banestasjoner og blomsterkasser i Oslo. Besparelsen kan gi 2,56 meter ny E 18.
Lørdag 15. juni 2019
Gullpenn: Bøkene om Elling er en språklig fryd, men vanskelig å bli berørt av.
Fredag 14. juni 2019
• Statens sivilrettsforvaltning har avslått tidligere Vimpelcom-sjef Jo Lunders krav på erstatning etter at korrupsjonssiktelsen mot ham ble henlagt. Lunders krav var på mer enn en halv milliard kroner, basert på et regnestykke hvor tapte...
Fredag 14. juni 2019
SÅRBART: Ei reservevasskjelde for hovudstaden har blitt utgreidd sidan 1965. No vil Oslo-politikarane utgreia meir. Vass­direktøren åtvarar.