Lørdag 12. januar 2019
Første ATP-tittel for De Minaur
Den australske tenåringen Alex de Minaur vant to kamper lørdag og feiret sin første ATP-tittel i tennis med seier i Sydney International.
Publisert: 12 Januar 23:03
Den australske tenåringen Alex de Minaur vant to kamper lørdag og feiret sin første ATP-tittel i tennis med seier i Sydney International.
19-åringen er nummer 29 på verdensrankingen. Han nedkjempet franske Gilles Simon i semifinalen, som var utsatt fra fredag på grunn av regn. Så beseiret han uthvilte Andreas Seppi 7-5, 7-6 (7-5) i finalen.
– Det er sinnssykt at dette faktisk skjedde. Dere vet ikke hvor mye det betyr for meg, her i hjembyen min, sa De Minaur, som tapte finalen i fjorårets turnering.
Han ble kåret til årets nykommer etter en sterk fjorårssesong, og han akter å klatre videre i år. De Minaur er yngste mester i Sydney-turneringen siden Lleyton Hewitt i 2001.
Han var ikke alene om å feire sin første tittel lørdag. I Auckland vant amerikanske Tennys Sandgren 6-4, 6-2 over britiske Cameron Norrie i finalen. 27-åringen vant turneringen uten å avgi sett.
– Jeg har vanskelig for å finne ord. Det ligger veldig mye trening og forsakelser bak dette, sa han.
Sandgren er nummer 63 på ATP-rankingen.
Også for Sofia Kenin (20) var det karrierens første tittel da hun vant WTA-turneringen Hobart International med 6-4, 6-0 over Anna Karolína Schmiedlová i finalen. Den russiskfødte amerikaneren var i sin første finale og løfter henne trolig inn i topp 40 på rankingen.
Unntaket blant alle førstegangsmestrene var Petra Kvitová, som har to Wimbledon-titler blant sine meritter. Hun slo Ashleigh Barty 1-6, 7-5, 7-6 (7-3) i kvinnefinalen i Sydney.
– Jeg beklager at det ikke ble hjemmeseier, men jeg er sikker på at du en gang står her som vinner, sa hun henvendt til Barty.
(©NTB)
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.
Lørdag 19. januar 2019
Den nye regjeringen vil samle all medie­støtte, også til NRK, i en felles pott. Dermed kan den interne kampen om støttekronene bli tøffere, frykter Lands­laget for lokalaviser.
Lørdag 19. januar 2019
• Midt under regjeringsforhandlingene på Granavolden gjestgiveri inviterte lederne for de fire ungdomspartiene pressen for å formidle sitt budskap til den nye flertallsregjeringen. Nå er det på tide å kutte i statens utgifter, sa lederne for...
Lørdag 19. januar 2019
Dramatisk: Virkeligheten er hard i Sara Stridsbergs «Kjærlighetens Antarktis», men det finnes også fliker av håp.
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.
Fredag 18. januar 2019
NEDTUR: Bare 4 prosent av de ansatte i politiet mener de er mer tilgjengelige for folk nå enn før nær­politireformen.
Fredag 18. januar 2019
• I perioden 1991 til 2018 gikk andelen innvandrere i den voksne befolkningen i Norge opp fra fem til 18 prosent. Nå har forskere ved Frisch-senteret på oppdrag for Arbeids- og sosialdepartementet undersøkt hvordan innvandringen har påvirket...
Fredag 18. januar 2019
KLINSJ: Labour-aktivist Mike Buckley mener ny folkeavstemning er eneste vei ut av dagens brexit-floke. Noe slikt vil være et historisk svik, hevder historiker og brexit-tilhenger Sheila Lowley.
Torsdag 17. januar 2019
UT: Daniel Hannan har jobbet for brexit i 20 år. Han tror fremdeles Storbritannia er på vei ut av EU, men innrømmer at nå kan alt skje.