Lørdag 12. januar 2019
Første ATP-tittel for De Minaur
Den australske tenåringen Alex de Minaur vant to kamper lørdag og feiret sin første ATP-tittel i tennis med seier i Sydney International.
Publisert: 12 Januar 23:03
Den australske tenåringen Alex de Minaur vant to kamper lørdag og feiret sin første ATP-tittel i tennis med seier i Sydney International.
19-åringen er nummer 29 på verdensrankingen. Han nedkjempet franske Gilles Simon i semifinalen, som var utsatt fra fredag på grunn av regn. Så beseiret han uthvilte Andreas Seppi 7-5, 7-6 (7-5) i finalen.
– Det er sinnssykt at dette faktisk skjedde. Dere vet ikke hvor mye det betyr for meg, her i hjembyen min, sa De Minaur, som tapte finalen i fjorårets turnering.
Han ble kåret til årets nykommer etter en sterk fjorårssesong, og han akter å klatre videre i år. De Minaur er yngste mester i Sydney-turneringen siden Lleyton Hewitt i 2001.
Han var ikke alene om å feire sin første tittel lørdag. I Auckland vant amerikanske Tennys Sandgren 6-4, 6-2 over britiske Cameron Norrie i finalen. 27-åringen vant turneringen uten å avgi sett.
– Jeg har vanskelig for å finne ord. Det ligger veldig mye trening og forsakelser bak dette, sa han.
Sandgren er nummer 63 på ATP-rankingen.
Også for Sofia Kenin (20) var det karrierens første tittel da hun vant WTA-turneringen Hobart International med 6-4, 6-0 over Anna Karolína Schmiedlová i finalen. Den russiskfødte amerikaneren var i sin første finale og løfter henne trolig inn i topp 40 på rankingen.
Unntaket blant alle førstegangsmestrene var Petra Kvitová, som har to Wimbledon-titler blant sine meritter. Hun slo Ashleigh Barty 1-6, 7-5, 7-6 (7-3) i kvinnefinalen i Sydney.
– Jeg beklager at det ikke ble hjemmeseier, men jeg er sikker på at du en gang står her som vinner, sa hun henvendt til Barty.
(©NTB)
Mandag 17. juni 2019
Den tyske journalisten Kai Strittmatter er sjokkert over debatten rundt «Ways of Seeing». – Eit lærestykke om trugsmål mot demokratiet, meiner han.
Mandag 17. juni 2019
• Først ble det påpekt at han var lite synlig i valgkampen. Så uteble han fra Socialdemokratiets valgfest. Da han dukket opp til regjeringsforhandlinger forrige lørdag, framsto Henrik Sass Larsen «riv-rav-ruskende gal», ifølge Ekstra Bladets...
Mandag 17. juni 2019
ANSPENT: USA vil skape «internasjonal konsensus» etter tankskip-­angrepet utenfor Iran og støttes av Storbritannias regjering. Jeremy Corbyn stemples som «patetisk og antiamerikansk» for å advare mot krigshissing.
Mandag 17. juni 2019
I FELLA: Arifi M. Ali studerte og jobbet for å slippe å gå på Nav. Nå tvinger høy kommunal husleie henne til å søke sosialhjelp.
Lørdag 15. juni 2019
For å ta makt fra modernistene vil Odd Nerdrum dele opp kunsthistorie-faget i to strengt atskilte retninger: en kantiansk og en aristotelisk retning. Men først åpner han utstilling i Vesterålen.
Lørdag 15. juni 2019
• Vi lever i Twitter-stormenes tid, hvor moralsk reinhet fort blir et kompromissløst krav fra krigere på sosiale medier. Slike tider gir dårlig grobunn for satiren, sjangeren som skal avdekke samfunnets eller menneskets skrøpeligheter. Nå...
Lørdag 15. juni 2019
GIR LITE I KASSA: Samferdselsministeren vil kutte bompenger ved å stanse arkitekttegnede T-banestasjoner og blomsterkasser i Oslo. Besparelsen kan gi 2,56 meter ny E 18.
Lørdag 15. juni 2019
Gullpenn: Bøkene om Elling er en språklig fryd, men vanskelig å bli berørt av.
Fredag 14. juni 2019
• Statens sivilrettsforvaltning har avslått tidligere Vimpelcom-sjef Jo Lunders krav på erstatning etter at korrupsjonssiktelsen mot ham ble henlagt. Lunders krav var på mer enn en halv milliard kroner, basert på et regnestykke hvor tapte...
Fredag 14. juni 2019
SÅRBART: Ei reservevasskjelde for hovudstaden har blitt utgreidd sidan 1965. No vil Oslo-politikarane utgreia meir. Vass­direktøren åtvarar.