Lørdag 12. januar 2019
Tre norske sprintkvinner slått ut i Dresden
Amalie Håkonsen Ous, Kathrine Harsem og Anne Kjersti Kalvå forsvant alle ut i prologen i sprintrennet i tyske Dresden lørdag.
Publisert: 12 Januar 12:29
Amalie Håkonsen Ous, Kathrine Harsem og Anne Kjersti Kalvå forsvant alle ut i prologen i sprintrennet i tyske Dresden lørdag.
Svenske Hanna Falk var raskest av samtlige i prologen på lørdagens sprint. Hun gikk i mål på tiden 3.41,85. Bak fulgte amerikanske Sophie Caldwell, mens sprintdronning Stina Nilsson ble nummer tre.
Beste norske ble Maiken Caspersen Falla. Hun endte på 10.-plass, omtrent fire og et halvt sekund bak Falk.

Tre norske uteVidere er også Ane Appelkvist Stenseth og Mari Eide, mens Ous, Kathrine Harsem og Kalvå måtte takke for seg allerede før utslagsrundene.
Ous røk ut med et drøyt sekunds margin
Flere av de største navnene står over i Tyskland i helgen. Derfor er dette en god mulighet for de nest beste til å vise seg fram. Derfor kan det være kritisk for Harsems VM-sjanser at hun presterte så svakt som hun gjorde i Dresden-prologen.
Harsem fikk en tung start på sesongen, med kollaps under Toppidrettsveka i august. Siden har hun slitt med å finne tilbake til storformen hun hadde på samme tid i fjor, med blant annet en annenplass i verdenscupen.
En forkjølelse gjorde at Harsem nylig måtte stå over Tour de Ski.

Komfortabelt for herreneI herreklassen var det mer komfortabelt for de norske. Sindre Bjørnestad Skar, Pål Golberg, Gjøran Tefre, Erik Valnes og Eirik Brandsdal gikk greit videre.
Også Kasper Stadaas er klar for kvartfinale. For ham gikk det med et nødskrik. Stadaas ble nummer 29, og han var 40/100 sekund fra å ryke ut.
Finalene i Dresden starter klokken 13.20.
(©NTB)
Tirsdag 19. mars 2019
SKATT: Statsminister Erna Solberg (H) åpner for å se på skattesystemet for å motvirke økt ulikhet. Hun sier fordelingseffekten av grønne skatter er «pervers».
Tirsdag 19. mars 2019
• I lørdagens Klassekampen rapporterte vi fra Frankrike, hvor protestbevegelsen som kaller seg De gule vestene fortsetter sitt opprør mot styresmaktenes politikk. Lørdagens reportasje handlet i hovedsak om kvinnene, som utgjør en stor del av...
Tirsdag 19. mars 2019
Utdannings­direktoratet har snudd: Holocaust er til­bake på skolens pensum. ­ Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn er likevel ikke imponert.
Tirsdag 19. mars 2019
EKSTREMISME: Terrorvideoen fra New Zealand ble spredd 300.000 ganger på Facebook bare i løpet av ett døgn.
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.
Mandag 18. mars 2019
ULIKT HØYRE: Heidi Nordby Lunde refser eget parti i ulikhets­debatten og mener Høyre må ta et oppgjør om skatte­dogmer.
Mandag 18. mars 2019
To bøker. To teorier. En av dem skal være politiets hovedspor for øyeblikket. Skal det bli «true crime»-sjangeren som oppklarer mordet på Olof Palme?
Lørdag 16. mars 2019
Med «Ways of seeing» ville regissør Pia Maria Roll vise hvordan propaganda og overvåking blir aktivt brukt i maktutøvelsen. Nå mener hun at etterspillet viser at tesen deres stemmer.
Lørdag 16. mars 2019
• I går våknet vi opp til nyheten om at muslimer samlet til fredagsbønn i New Zealand hadde blitt angrepet av en høyreekstrem skytter. Da Klassekampen gikk i trykken i går var 49 mennesker bekreftet døde, mens over 20 er alvorlig skadd eller...