Lørdag 12. januar 2019
Zuccarello matchvinner da Rangers vant byderbyet
Mats Zuccarello ble matchvinner da New York Rangers fikk en opptur med 2-1-seier over byrival Islanders i NHL lørdag.
Publisert: 12 Januar 23:18
Mats Zuccarello ble matchvinner da New York Rangers fikk en opptur med 2-1-seier over byrival Islanders i NHL lørdag.
Vinnermålet kom drøyt fem minutter før slutt, og det var ikke blant de vakreste målene 31-åringen har scoret. Tony DeAngelo slo hardt inn fra høyresiden etter at Mika Zibanejad vant en dropp, og Zuccarello kastet seg inn i kampen om pucken foran mål. Den var innom flere spillere og gikk i mål via hans skøyte.
– Enten var det en fantastisk styring eller en veldig dårlig pasning fra Tony, jeg vet ikke. Men Zucca har fotballferdigheter, og det var hyggelig at det vippet vår vei for en gangs skyld, sa Zibanejad.
Zuccarello ble kreditert sitt femte mål for sesongen da Rangers vendte til seier. Anthony Beauvillier ga Islanders ledelsen i midtperioden, men Filip Chytil utlignet senere i perioden.
Rangers tok sin første seier i Islanders' nye hjemmearena i Brooklyn, der laget spilte for åttende gang. De tidligere kampene endte med seks tap i ordinær tid og ett etter straffeslag.

Etterlengtet– Vi snakket ikke om den dårlige statistikken vår før kampen, men jeg visste godt om det. Det var deilig å se vinnermålet gå inn og at vi greide å holde unna og sikre seieren, sa Marc Staal etter kampen.
Det var en etterlengtet seier også med tanke på at Rangers hadde tapt sine fem foregående kamper.
– Vi må prøve å sette sammen en rekke av kamper som denne. Om vi greier å bygge på det vi gjorde i dag så kan vi ta oss tilbake i sluttspilljakten, sa Brady Skjei.
Alexandar Georgiev voktet Rangers-målet lørdag og reddet 24 skudd.
Det var New York-rivalenes siste møte denne sesongen. De vant to byderbyer hver.

Riktig måte– Vi kjempet hardt. VI hadde bestemt oss for at vi endelig skulle greie å vinne her, sa Zibanejad.
– Jeg synes vi spilte på riktig måte helt fra første minutt. Vi kjempet i undertall og i power play, som vi gjorde i fem mot fem. Det var en veldig fin seier, og jeg er glad nå, sa svensken.
Zuccarello spilte 20.11 minutter.
Seieren kan vise seg kostbar for Rangers. Backen Fredrik Claesson måtte hjelpes av isen etter en tøff takling tidlig i tredje periode, og trener David Quinn sa etterpå at «det ser ikke bra ut».
(©NTB)
Tirsdag 19. mars 2019
SKATT: Statsminister Erna Solberg (H) åpner for å se på skattesystemet for å motvirke økt ulikhet. Hun sier fordelingseffekten av grønne skatter er «pervers».
Tirsdag 19. mars 2019
• I lørdagens Klassekampen rapporterte vi fra Frankrike, hvor protestbevegelsen som kaller seg De gule vestene fortsetter sitt opprør mot styresmaktenes politikk. Lørdagens reportasje handlet i hovedsak om kvinnene, som utgjør en stor del av...
Tirsdag 19. mars 2019
Utdannings­direktoratet har snudd: Holocaust er til­bake på skolens pensum. ­ Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn er likevel ikke imponert.
Tirsdag 19. mars 2019
EKSTREMISME: Terrorvideoen fra New Zealand ble spredd 300.000 ganger på Facebook bare i løpet av ett døgn.
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.
Mandag 18. mars 2019
ULIKT HØYRE: Heidi Nordby Lunde refser eget parti i ulikhets­debatten og mener Høyre må ta et oppgjør om skatte­dogmer.
Mandag 18. mars 2019
To bøker. To teorier. En av dem skal være politiets hovedspor for øyeblikket. Skal det bli «true crime»-sjangeren som oppklarer mordet på Olof Palme?
Lørdag 16. mars 2019
Med «Ways of seeing» ville regissør Pia Maria Roll vise hvordan propaganda og overvåking blir aktivt brukt i maktutøvelsen. Nå mener hun at etterspillet viser at tesen deres stemmer.
Lørdag 16. mars 2019
• I går våknet vi opp til nyheten om at muslimer samlet til fredagsbønn i New Zealand hadde blitt angrepet av en høyreekstrem skytter. Da Klassekampen gikk i trykken i går var 49 mennesker bekreftet døde, mens over 20 er alvorlig skadd eller...