Lørdag 12. januar 2019
Zuccarello matchvinner da Rangers vant byderbyet
Mats Zuccarello ble matchvinner da New York Rangers fikk en opptur med 2-1-seier over byrival Islanders i NHL lørdag.
Publisert: 12 Januar 23:18
Mats Zuccarello ble matchvinner da New York Rangers fikk en opptur med 2-1-seier over byrival Islanders i NHL lørdag.
Vinnermålet kom drøyt fem minutter før slutt, og det var ikke blant de vakreste målene 31-åringen har scoret. Tony DeAngelo slo hardt inn fra høyresiden etter at Mika Zibanejad vant en dropp, og Zuccarello kastet seg inn i kampen om pucken foran mål. Den var innom flere spillere og gikk i mål via hans skøyte.
– Enten var det en fantastisk styring eller en veldig dårlig pasning fra Tony, jeg vet ikke. Men Zucca har fotballferdigheter, og det var hyggelig at det vippet vår vei for en gangs skyld, sa Zibanejad.
Zuccarello ble kreditert sitt femte mål for sesongen da Rangers vendte til seier. Anthony Beauvillier ga Islanders ledelsen i midtperioden, men Filip Chytil utlignet senere i perioden.
Rangers tok sin første seier i Islanders' nye hjemmearena i Brooklyn, der laget spilte for åttende gang. De tidligere kampene endte med seks tap i ordinær tid og ett etter straffeslag.

Etterlengtet– Vi snakket ikke om den dårlige statistikken vår før kampen, men jeg visste godt om det. Det var deilig å se vinnermålet gå inn og at vi greide å holde unna og sikre seieren, sa Marc Staal etter kampen.
Det var en etterlengtet seier også med tanke på at Rangers hadde tapt sine fem foregående kamper.
– Vi må prøve å sette sammen en rekke av kamper som denne. Om vi greier å bygge på det vi gjorde i dag så kan vi ta oss tilbake i sluttspilljakten, sa Brady Skjei.
Alexandar Georgiev voktet Rangers-målet lørdag og reddet 24 skudd.
Det var New York-rivalenes siste møte denne sesongen. De vant to byderbyer hver.

Riktig måte– Vi kjempet hardt. VI hadde bestemt oss for at vi endelig skulle greie å vinne her, sa Zibanejad.
– Jeg synes vi spilte på riktig måte helt fra første minutt. Vi kjempet i undertall og i power play, som vi gjorde i fem mot fem. Det var en veldig fin seier, og jeg er glad nå, sa svensken.
Zuccarello spilte 20.11 minutter.
Seieren kan vise seg kostbar for Rangers. Backen Fredrik Claesson måtte hjelpes av isen etter en tøff takling tidlig i tredje periode, og trener David Quinn sa etterpå at «det ser ikke bra ut».
(©NTB)
Mandag 17. juni 2019
Den tyske journalisten Kai Strittmatter er sjokkert over debatten rundt «Ways of Seeing». – Eit lærestykke om trugsmål mot demokratiet, meiner han.
Mandag 17. juni 2019
• Først ble det påpekt at han var lite synlig i valgkampen. Så uteble han fra Socialdemokratiets valgfest. Da han dukket opp til regjeringsforhandlinger forrige lørdag, framsto Henrik Sass Larsen «riv-rav-ruskende gal», ifølge Ekstra Bladets...
Mandag 17. juni 2019
ANSPENT: USA vil skape «internasjonal konsensus» etter tankskip-­angrepet utenfor Iran og støttes av Storbritannias regjering. Jeremy Corbyn stemples som «patetisk og antiamerikansk» for å advare mot krigshissing.
Mandag 17. juni 2019
I FELLA: Arifi M. Ali studerte og jobbet for å slippe å gå på Nav. Nå tvinger høy kommunal husleie henne til å søke sosialhjelp.
Lørdag 15. juni 2019
For å ta makt fra modernistene vil Odd Nerdrum dele opp kunsthistorie-faget i to strengt atskilte retninger: en kantiansk og en aristotelisk retning. Men først åpner han utstilling i Vesterålen.
Lørdag 15. juni 2019
• Vi lever i Twitter-stormenes tid, hvor moralsk reinhet fort blir et kompromissløst krav fra krigere på sosiale medier. Slike tider gir dårlig grobunn for satiren, sjangeren som skal avdekke samfunnets eller menneskets skrøpeligheter. Nå...
Lørdag 15. juni 2019
GIR LITE I KASSA: Samferdselsministeren vil kutte bompenger ved å stanse arkitekttegnede T-banestasjoner og blomsterkasser i Oslo. Besparelsen kan gi 2,56 meter ny E 18.
Lørdag 15. juni 2019
Gullpenn: Bøkene om Elling er en språklig fryd, men vanskelig å bli berørt av.
Fredag 14. juni 2019
• Statens sivilrettsforvaltning har avslått tidligere Vimpelcom-sjef Jo Lunders krav på erstatning etter at korrupsjonssiktelsen mot ham ble henlagt. Lunders krav var på mer enn en halv milliard kroner, basert på et regnestykke hvor tapte...
Fredag 14. juni 2019
SÅRBART: Ei reservevasskjelde for hovudstaden har blitt utgreidd sidan 1965. No vil Oslo-politikarane utgreia meir. Vass­direktøren åtvarar.