Lørdag 12. januar 2019
Lagsprintseier til Schmid og Graabak
Jan Schmid og Jørgen Graabak ble hentet inn av to tyske kombinertpar, men i spurten på oppløpet knep Norge lagsprintseieren i Val di Fiemme.
Publisert: 12 Januar 16:08
Jan Schmid og Jørgen Graabak ble hentet inn av to tyske kombinertpar, men i spurten på oppløpet knep Norge lagsprintseieren i Val di Fiemme.
Den norske luken på 31 sekunder etter hoppdelen var tettet med tre kilometer igjen. Da var begge Tysklands lag i front.
Men da det hele skulle avgjøres, var det Graabak som hadde mest krefter igjen. Trønderen spurtslo både Johannes Rydzek og Eric Frenzel. Den tyske duoen var i mål et halvsekund bak.
Magnus Krog og Espen Bjørnstad ble nummer seks. Duoen var 1.13,7 minutter bak det norske førstelaget. Det var samme plassering som etter hoppingen.
Tidligere på dagen hoppet Schmid 127,5 meter, mens Graabak landet på 125. Det ga dem en total poengsum på 267,7. Tysklands førstelag, representert ved Vinzenz Geiger og Rydzek, var nærmest med 252,2. I tid utgjorde differansen 31 sekunder.
Fabian Riessle og Frenzel gikk for det tyske 2.-laget og var nummer tre etter hoppdelen. De startet langrennet 38 sekunder bak Schmid og Graabak.
Krog og Bjørnstad hoppet henholdsvis 119,5 og 123,5 meter. De var 51 sekunder bak sine landslagskamerater.
Lørdagens lagsprint var den første for sesongen. Øvelsen står på VM-programmet i Seefeld.
(©NTB)
Tirsdag 19. mars 2019
SKATT: Statsminister Erna Solberg (H) åpner for å se på skattesystemet for å motvirke økt ulikhet. Hun sier fordelingseffekten av grønne skatter er «pervers».
Tirsdag 19. mars 2019
• I lørdagens Klassekampen rapporterte vi fra Frankrike, hvor protestbevegelsen som kaller seg De gule vestene fortsetter sitt opprør mot styresmaktenes politikk. Lørdagens reportasje handlet i hovedsak om kvinnene, som utgjør en stor del av...
Tirsdag 19. mars 2019
Utdannings­direktoratet har snudd: Holocaust er til­bake på skolens pensum. ­ Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn er likevel ikke imponert.
Tirsdag 19. mars 2019
EKSTREMISME: Terrorvideoen fra New Zealand ble spredd 300.000 ganger på Facebook bare i løpet av ett døgn.
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.
Mandag 18. mars 2019
ULIKT HØYRE: Heidi Nordby Lunde refser eget parti i ulikhets­debatten og mener Høyre må ta et oppgjør om skatte­dogmer.
Mandag 18. mars 2019
To bøker. To teorier. En av dem skal være politiets hovedspor for øyeblikket. Skal det bli «true crime»-sjangeren som oppklarer mordet på Olof Palme?
Lørdag 16. mars 2019
Med «Ways of seeing» ville regissør Pia Maria Roll vise hvordan propaganda og overvåking blir aktivt brukt i maktutøvelsen. Nå mener hun at etterspillet viser at tesen deres stemmer.
Lørdag 16. mars 2019
• I går våknet vi opp til nyheten om at muslimer samlet til fredagsbønn i New Zealand hadde blitt angrepet av en høyreekstrem skytter. Da Klassekampen gikk i trykken i går var 49 mennesker bekreftet døde, mens over 20 er alvorlig skadd eller...